Kolega to wie jak dogodzić podniebieniu. Zapewne przez cały pobyt nad Adriatykiem kolega ma za darmo wino i rakiję. Oj zjadło by się tak wieczorkiem deczko swojszczyzny. Mmmmmmmmmmmmm
Kevlar napisał(a):maciek1956 napisał(a):A co tam, jeśli w tym roku pojadę do Cro, zabiorę żarcie, taki mniej więcej zestaw. Zrobię kolację gospodarzom
...
Po takiej kolacji będą chcieli wyemigrować do Polski.
Laks napisał(a):...Miałem tez swój sześciopak piwa, który mi wystarczył na cały wyjazd,...
Baca, oczywiście, że mieszaniec Śląska, to Polak. Ale tak często się składa (częściej niż w innych miejscach Polski), że Ślązacy nie czują się Polakami, dlatego strzelałam, że Twoje negatywne opinie są tym spowodowane. Nie wiem, czy bardzo się myliłam. Cieszę się również z Tobą, że na szczęście nie mieszkasz w Polsce- kraju "wiecznie narzekających malkontentów. I nie musisz nas żałować, to ja raczej żałuję Ciebie.
baca1 napisał(a):Witaj
Mnie nie zaluj mam sie swietnie. Moje negatywne opinie bron Boze nie biora sie z moich Slaskich korzeni. A twoj patriotyzm szanuje lecz go nie komentuje. Zal mi jest tego narodu ze wzgledow historycznych i braku zmian /glownie mentalnosci/ a co za tym idzie podejscia do wielu spraw. Wyjatki sa od kazdej reguly to oczywiste i mnie osobiscie jest milo spotykac Polakow za granica ktorzy zachowuja sie normalnie i godnie/mocne slowo:)/ reprezentuja swoj kraj. Natomiast sa to nieliczne przypadki aczkolwiek wyczuwam tendencje wzrostowa. Reasumujac pozdrawiam Cromaniakow i zycze duzo zdrowia slonca oraz udanych i bogatych/bez wiekszych przeliczan i wyliczan/ urlopow.
Pozdrav
Laks napisał(a):jasio napisał(a):Laks napisał(a):A sześciopak wziąłem bo to taka ilość w sam raz,
Jeden dzień tam byłeś
Sześciopak jest w sam raz na wyjazd, w czasie którego nie pije się piwa, tylko lokalne napoje procentowe
jasio napisał(a):paulina_gn - napisałaBaca, oczywiście, że mieszaniec Śląska, to Polak. Ale tak często się składa (częściej niż w innych miejscach Polski), że Ślązacy nie czują się Polakami, dlatego strzelałam, że Twoje negatywne opinie są tym spowodowane. Nie wiem, czy bardzo się myliłam. Cieszę się również z Tobą, że na szczęście nie mieszkasz w Polsce- kraju "wiecznie narzekających malkontentów. I nie musisz nas żałować, to ja raczej żałuję Ciebie.baca1 napisał(a):Witaj
Mnie nie zaluj mam sie swietnie. Moje negatywne opinie bron Boze nie biora sie z moich Slaskich korzeni. A twoj patriotyzm szanuje lecz go nie komentuje. Zal mi jest tego narodu ze wzgledow historycznych i braku zmian /glownie mentalnosci/ a co za tym idzie podejscia do wielu spraw. Wyjatki sa od kazdej reguly to oczywiste i mnie osobiscie jest milo spotykac Polakow za granica ktorzy zachowuja sie normalnie i godnie/mocne slowo:)/ reprezentuja swoj kraj. Natomiast sa to nieliczne przypadki aczkolwiek wyczuwam tendencje wzrostowa. Reasumujac pozdrawiam Cromaniakow i zycze duzo zdrowia slonca oraz udanych i bogatych/bez wiekszych przeliczan i wyliczan/ urlopow.
Pozdrav
forum/viewtopic.php?t=15866
Dzięki za życzenia
Smutny facet z Ciebie .
Joasia74 napisał(a):Radzę zabrać ze sobą wodę czy inne napoje. W Chorwacji są bardzo drogie- chyba że trafimy po drodze na jakiś hipermarket. Poza hipermarketami w Chorwacji wg mnie najtaniej było w Konzunach.
My zabraliśmy konserwy i kabanosy- i to był strzał w 10. Wędliny w Chorwacji wg mnie są niespecjalne...