napisał(a) SingSing74 » 14.08.2013 20:35
ołowiany napisał(a):
W tym przypadku tylko szybko. Smacznie, to pojęcie względne i tu się spierać nie będę. Ale nie mów mi, że fix to tylko przyprawy. Przypraw używam wielu, ale nie są to mieszanki z glutem itp.
Mi i mojej rodzince smakowało dlatego poleciłem. Skoro piszesz, że tylko szybko, a nie smacznie, to tego gluta musiałeś próbować, no chyba że piszesz tylko z nudów, żeby nabić sobie licznik. Powiem tak. Dla zdrowego człowieka dwutygodniowy odpust w postaci zwiększonej liczby wzmacniaczy smaków nie ma żadnego znaczenia. Organizm sobie poradzi. Pewnie masz jakieś problemy gastryczne lub/i inne więc w związku z tym także doświadczenie w przyrządzaniu zdrowego jedzenia na kempingu. Jeśli tak, to rzuć kilka pomysłów. Jeżeli jednak nie byłeś nigdy pod namiotem albo w ogóle nigdzie, to proponuję nie pisać dla samego klepania w klawiaturę bo to niezdrowe (dla oczu na ten przykład).
Żeby nie było nie na temat to mam pytanie. Czy we Włoszech (wiem, że nie to forum
ale może ktoś wie) można kupić maślankę i kaszę gryczaną? Wcześniej się nie rozglądałem bo zasmakowała mi dopiero w ostatnim roku. Jako dziecko jej nie trawiłem. Jeżeli kaszy nie ma, to na pewno zabiorę ze sobą. Maślankę ewentualnie można zastąpić jogurtem naturalnym. Z tej kaszy można przyrządzić kilka naprawdę szybkich, smacznych i ZDROWYCH dań