Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie produkty spożywcze z Polski na camping?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robkar22
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 13.08.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) robkar22 » 25.07.2013 15:43

Zabieramy mięso w słoikach (domowe), zabrałam makaron i ryż, ale kolejny raz nie zabieram - ceny porównywalne.
Mięso zabieram ze względu na dziecko młodsze, które jest wybredne i mało co je.
W Cro w lidlu kupowaliśmy cevapcici i codziennie jedliśmy - pychota i tanio, reszta jedzenia na miejscu, na campie bez lodówki daliśmy radę.
Rano w sklepiku na campie kupowaliśmy pieczywo, ser, ja mortadelę lub psut, małe masełka itp.
Moim zdanie zabranie mięsa w słoikach to super ułatwienie i odciążenie portfeli. Raz poszliśmy na obiad do restauracji i jak łatwo się domyślić niejadek nawet nie ruszył pomidorowej bo nie taka jak być powinna :)
Niedzwiad
zbanowany
Posty: 1419
Dołączył(a): 07.04.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 25.07.2013 15:57

No ale po co żreć? Nie lepiej chleć? Ja tam zabieram tylko kabanosy i wodkę. Czyli to co lubię a tam drogie. 3 tyg.przeżyje.
Halina M
Globtroter
Posty: 45
Dołączył(a): 24.07.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 25.07.2013 18:26

bluesman napisał(a):
Taki drobiazg.......... nie pomyślałaś, że jest sporo osób, które chcą przeczytać coś konkretnie, a nie przebijać się przez durnowate wpisy ? chcesz się wyżyć pośmiać ? znajdź sobie inny temat albo załóż taki w Hyde Parku .................

Pierwszy post w tym wątku i od razu na temat, to się nazywa wyczucie w temacie, tylko pogratulować :roll:
piotrulex
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5260
Dołączył(a): 17.06.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.07.2013 06:52

Halina M napisał(a):
bluesman napisał(a):
Taki drobiazg.......... nie pomyślałaś, że jest sporo osób, które chcą przeczytać coś konkretnie, a nie przebijać się przez durnowate wpisy ? chcesz się wyżyć pośmiać ? znajdź sobie inny temat albo załóż taki w Hyde Parku .................

Pierwszy post w tym wątku i od razu na temat, to się nazywa wyczucie w temacie, tylko pogratulować :roll:


Twój równie nie na temat no i niestety już kolejny :(

Są tacy którym temat pasuje do czytania i mają prawo się zirytować jak z kliku stron pipierdółek przez które muszą przebrnąć da radę wyciągnąć dosłownie kilka w temacie

Tak więc jeszcze raz

Proszę o wpisy na temat a jak komuś nie pasuje to proponuje załozyć własny temat np

"Kto jeszcze żyje na wakacjach o wódce i kabanosach" itp, itd
Ostatnio edytowano 26.07.2013 07:17 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1974
Dołączył(a): 22.01.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 26.07.2013 07:14

przypomniało mi się, ze z gotowych słoików, wszędzie dostepnych są "kociołki do syta" z Łowicza
lubimy rosyjski, meksykański - ostry, wegierski,
CroAna
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1795
Dołączył(a): 31.05.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 26.07.2013 10:01

te cevapcici z lidla tudzież z konzuma to rozumiem do smażenia lub grilowania? :)
ita
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1974
Dołączył(a): 22.01.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 26.07.2013 10:04

CroAna napisał(a):te cevapcici z lidla tudzież z konzuma to rozumiem do smażenia lub grilowania? :)

Ja smażę normalnie na patelni.
piamir
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 809
Dołączył(a): 19.08.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 26.07.2013 10:05

CroAna napisał(a):te cevapcici z lidla tudzież z konzuma to rozumiem do smażenia lub grilowania? :)

Na oba sposoby się nadają. Chwila i masz typowe chorwackie jedzenie. :papa:
CroAna
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1795
Dołączył(a): 31.05.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 26.07.2013 10:14

dzięki! jakoś nie dostrzegłam tego wczesniej w sklepach :oops: a tu proszę :lol:
Rysio
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 13051
Dołączył(a): 23.07.2002

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.07.2013 10:56

CroAna napisał(a):dzięki! jakoś nie dostrzegłam tego wczesniej w sklepach :oops: a tu proszę :lol:


A jak rozdziabiesz widelcem dodasz papryki i pomidorów to masz sos do spaghetti :) I to jest mielone mięso a nie jak nasze paczkowane. Skład: Pies pomielony razem z budą 8)
piotrulex
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5260
Dołączył(a): 17.06.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.07.2013 11:33

Rysio napisał(a):
CroAna napisał(a):dzięki! jakoś nie dostrzegłam tego wczesniej w sklepach :oops: a tu proszę :lol:


A jak rozdziabiesz widelcem dodasz papryki i pomidorów to masz sos do spaghetti :) I to jest mielone mięso a nie jak nasze paczkowane. Skład: Pies pomielony razem z budą 8)


Jak kupisz już zmielone obojętnie gdzie to zasadniczo 100% pewnosci nigdy nie masz co jest w środku

Dlatego mu od dłuższego czasu kupujemy mięso, które nie jest psem ani budą i sami sobie mielimy większą ilość np z 3kg, paczkujemy i mrozimy

Z chęcia przed wyjazdem do Cro bym zrobił jakaś suchę kiełbaskę i konkret powędził ale chyba nie będzie na to czasu. Szkoda bo własny wyrób miałby szanse nieco wytrzymać
Rysio
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 13051
Dołączył(a): 23.07.2002

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.07.2013 12:15

piotrulex napisał(a):Dlatego mu od dłuższego czasu kupujemy mięso, które nie jest psem ani budą i sami sobie mielimy większą ilość np z 3kg, paczkujemy i mrozimy


W Polsce też tak często robię. W naszym wiejskim sklepie dla mięsożerców możesz sobie nawet zażyczyć żeby Ci wybrany kawałek zmielili i ciaprajstwa w domu nie masz. Jest jedno ale, kto jest dostawcą tego mięsa i ile czego zwierz przed strzałem między oczy zeżarł i czym mięso zostało naszprycowane zanim trafiło na sklepową półkę. U nas mamy 2 lokalne rzeźnie które skupują zwierzaki bezpośrednio od rolników a nie od fabryk zwierząt. Zaopatruję się wyłącznie w ich produkty, które cenowo dorównują często tym w Cro, dlatego między innymi uważam że nie ma sensu wozić drzewa do lasu. Jeśli ktoś zaopatruje się w marketach oczywiście odczuje różnicę w cenie natomiast jest też różnica w jakości produktu. Szynka za naście złoty dla mnie nie istnieje ale widać są ludzi którym ta jakość wystarcza skoro działy mięsne czy warzywne funkcjonują.

W Cro rolnictwo jest w mojej opinii jeszcze mniej skażone sztucznościami i między innymi dlatego ceny mięsa są na innym poziomie niż u nas. Z podobnego powodu przywożę czosnek do Polski w ilościach niemal hurtowych. Smak, zapach są bez porównania inne od tego jaki oferują z Chin nasi sklepikarze.
piotrulex
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5260
Dołączył(a): 17.06.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.07.2013 12:50

Rysio napisał(a): Szynka za naście złoty dla mnie nie istnieje ale widać są ludzi którym ta jakość wystarcza ...


Wystarcza

My sobie sami szyneczke peklujemy i wędzimy - koszt kilograma to właśnie kilkanaście zeta

Kupiona na ładnym, klimatycznym stoisku za 40zeta od ten naszej mniemam niczym się nie różni ;)

No ale jak widać dla niektórych wyższa cena = wyższa jakość :(

Aby nie odbiegać od tematu dodam, ze na pierwszczy dzień w cro weżmiemy z domu kawałek mocniej podwędzonej szyneczki własnej roboty i zobaczy jak wytrzyma brak lodówki :)
cooleczka
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 410
Dołączył(a): 17.08.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 26.07.2013 13:00

piotrulex napisał(a):
Rysio napisał(a): Szynka za naście złoty dla mnie nie istnieje ale widać są ludzi którym ta jakość wystarcza ...


Wystarcza

My sobie sami szyneczke peklujemy i wędzimy - koszt kilograma to właśnie kilkanaście zeta




szynka samodzielnie peklowana i wędzona wychodzi ci kilkanaście zł za kg? czy podzielisz się tą wiedzą ze mną, któremu wychodzi ok 30-35 zł i nijak taniej :)
emarylka
Croentuzjasta
Posty: 175
Dołączył(a): 12.02.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) emarylka » 26.07.2013 13:07

piotrulex napisał(a):
emarylka napisał(a):...ale za to kupcie sobie w konzumie mielone, mieszane mięso, u nas takiego nie ma, nawet za 100 zł. spagotti, czy zwykłe mielone są pyszne, a roboty 20 min.


mielonego w PL w sklepach od dawna nie kupujemy

polujemy np. na łopatkę w tzw. promocjach, z 3kg mielimy, paczkujemy, mrozimy i wiemy jakie mamy mięso i że jest 100% mięsa w mięsie :wink:


A ja polecam raz jeszcze ichniejsze mięsko mimo wszystko, spróbuj a nie pożałujesz, smakuje jak kiedyś takie z ubitej świnki - dzisiaj trudno juz u nas kupić. Pachnące prawdziwe mieso.No i można sobie zmiksować, w sklepie wybierasz co chcesz żeby zmielili, cielęcina, świnina czy może jagnięcinka a może po troszkę i wówczas pyszne mieszane miesko.
Nie polecam też tych pakowanych tylko na stoisku zmielone.

A co do tych wszystkich upolowanych na promocji - to ja ci powiem 100% mięsa tam w mięsie nigdy!!! nie ma, i tych z promocji i bez promocji, pracyję przy tym i wiem, mieso chrzci sie tak samo jak szynki, żeby cięższe było, a to czym to już inna bajka. Można sie o tym przekonac na kilka sposobów, min zobacz jak zamrozisz kawał mięcha co się z nim dzieje po rozmrożeniu, wody tyle, że kąpać się można.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi


  • Podobne tematy
    Ostatni post

cron
Jakie produkty spożywcze z Polski na camping? - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone