Zużyją sie szybciej przednie, gdyż przenoszą wiekszą siłę przy hamowaniu, jeżeli ktos hamulców używa...
Na marginesie za komplet zaplaciłem 1680,-
woka napisał(a):alessandro1977 napisał(a):- za komplet nowych Kleeberek w zaprzyjaźnionym serwisie dałem 620 zł - do tego montaż i darmowy serwis .
Jaki to rozmiar.
woka napisał(a): Najdroższych nigdy nie kupiłem
alessandro1977 napisał(a):woka napisał(a):Jaki to rozmiar.
175/65/14...
pasażer napisał(a):W Polsce to mija się z celem. Brak dróg by duże prędkości rozwijać.
Fatamorgana napisał(a):Nie jest tak samo...
To tylko Twoje zdanie a nie żaden dowód.
Hamulce mają wieksze znaczenie niż opony a margines bezpieczeństwa jest całkiem inny w przypadku zużytej opony a zużytego klocka.
Zahamuj wytartym klockiem i nowiutką oponą, a zahamuj nowymi klockami i trochę wytartą oponą (w takim stopniu jak te w sprzedaży).
Zobaczymy czy wtedy też będziesz miał podobna opinię...
Wszystko zależy od stanu opony a nie od ceny, tłumaczeń sprzedawcy, marki itd..
Idąc tym torem, należałoby zamknąć rynek towarów używanych, bo przeciez NIGDY nie wiadomo, coone przeszły.
Nigdy kosztem bezpieczeństwa- owszem, ale nie bez przesady.
Pod szyldem owej troski o bezpieczeństwo- czasami zwane spokojem umysłu- często sprzedaje nam się towary o zawyżonej jakości, parametrach itp.
Niełatwo w tym wszystkim się połapać, ale da się.
Natomiast takie licytowanie się samymi opiniami ani niczego nie daje, ani niczego nie zmienia- i tak kupujemy to, do czego sami jesteśmy przekonani- bądź pozwolimy komuś przekonać nas.
Bardzo niewielu ludzi kupuje z wiedzą i pełnym przekonaniem.
basia@reda napisał(a):Panowie a co sądzicie o oponach Falken? Muszę kupić dwie sztuki 225/40R18 i zastanawiam się nad poniższymi:
http://www.oponeo.pl/dane_opony/49/1734 ... 92_w.htmlx
Ocena opon dosyć dobra. Cena jest OK.
matrix02 napisał(a):Niski profil ja mam w kijance opony 225/45/18" ale .cena atrakcyjna
basia@reda napisał(a):Skoda Octavia II 2,0 TDI
FUX napisał(a):basia@reda napisał(a):Skoda Octavia II 2,0 TDI
Wg. mnie, to produkt fabryki azjatycjiej należącej do światowego koncernu oponiarskiego...
Nie chce mi się gmerać w necie, ale myślę, że to chiński produkt z połki, niskiej, hipermarketu...
Dajcie sobie luz, kupcie 4 butelki dobrego alkoholu mniej i postawcie na bardziej sprawdzone produkty innego producenta.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi