napisał(a) woka » 25.03.2010 20:08
Moje zdanie na temat opon.
Na każej oponie można jeździć. Jakieś tam rankingi, jakiś tam expertów, ..niezależnych expertów są pisane za wynagrodzeniem. Ten ADAX tez za friko tego nie robi. Byznes to byznes.
U nas np. marka X jest barzdzo chwalona, popularna, pożądana.
Ta sama marka np. w Indonezji, RPA,....... nawet nie jest znana (hipoteza). Tam np. marka Y jest super. Przyjmuję, że ziemia(gleba) jest tam tak jak i u nas, że asfalt podobny a nie, np. z blachy, ...
Każdy producent opon musi spełnić jakieś kryteria ( choćby dla własnego bezpieczeństwa finasowego czytaj: odszkodowania) aby opony produkować.
Mam na myśli opony do samochodów osobowych, ciężarowych.
Do ciągników, koparek, ( wszystko co wolno jedzie) ..... do taczek ogrodowych- opony mogą być "gorsze" w sensie ich trakcji jezdnych.
Przecież te, naszym zdaniem "gorsze" opony ktoś kupuje. Wątpię aby był to produkt dla biedoty. Biedota z reguły nie ma pieniędzy na nic nie mówiąc już o samochodzie.
Mam zimowe opony, marki SAVA. Przypuszczam, że nie jest produkt powszechnie w mediach zachwalany. Ja osobiście je bardzo chwalę, 4 lata jeżdzę i nic. Super opony. ( kupiłem ponieważ ktoś mi je polecił).
( tak naprawdę to chyba zwracam lekko uwagę na markę ale bez przesady. Kupuję jak ktoś kto je używa - wyda pochlebną opinię. Najdroższych nigdy nie kupiłem - na 100 %. Na Pirelkach jezdziłem .... ale kupiłem ich z nowym samochodem. Teraz jeżdzę na Contintalach ale też kupilem z nowym samochodem)
Ostatnio edytowano 25.03.2010 20:34 przez
woka, łącznie edytowano 1 raz