Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie opony zakładacie do swoich aut ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2010 15:52

werpio napisał(a):
Z napisał(a):U mnie od dawna stosuję Nokiany(lato i zima),dość dużo jeżdżę ok.50tys.km. rocznie.Co sezon dwa sezony zmieniam na nowe i nie płaczę z powodu cen,na opony.com cena 16cali ok.270zł.Polecam

Ta cena to zależy jeszcze od szerokości i profilu, nie tylko od cali. Ja też mam 16" i na opony.com - 455/szt.

Ale co do opon, to też użytkuję Nokiany i bardzo polecam.

Pozdrawiam

Przejeździłem Zimę na Nokianach w Vitarze bez zastrzeżeń. Nawet w terenie sobie radziły całkiem całkiem.
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 15.04.2010 22:10

A jeździł ktoś na Toyo, że tak się mądrzy? Ja też nie jeździłem wcześniej, ale po zakupie (fakt, że nie były drogie) jestem w pozytywnym szoku! Zobaczymy jaki przebieg wytrzymają, bo do samych opon nie mam zastrzeżeń chyba pierwszy raz od wielu lat.

A co do Subaru FUX`A, to fajna furka. Ktoś chyba nie zrozumiał mojego sarkazmu. Pozdro! :lol:
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 16.04.2010 08:36

zonatyfacet1 napisał(a):...A co do Subaru FUX`A, to fajna furka. Ktoś chyba nie zrozumiał mojego sarkazmu. Pozdro! :lol:
    8) Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 09:03

Jest już temat "zużycie paliwa" , teraz "jakie opony", to proponuję jeszcze "jakie żarówki w samochodzie" .:wink: :lol: :wink:
Bardzo ważne ze względów bezpieczeństwa podczas nocnej podróży do Cro.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 16.04.2010 09:10

szaki17 napisał(a):Jest już temat "zużycie paliwa" , teraz "jakie opony", to proponuję jeszcze "jakie żarówki w samochodzie" .:wink: :lol: :wink:
Bardzo ważne ze względów bezpieczeństwa podczas nocnej podróży do Cro.

dokladnie...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.04.2010 09:19

Już też jest - co prawda o HID-ach ale...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.04.2010 09:32

A kamizelka to żółta czy pomarańczowa?
(Element dość istotnie związany ze zmianą kół.)

Myślę, że udzielanie porad jest akurat ważne, tyle, że przy nieprecyzyjnie zadanym pytaniu,
należy spodziewać się nieprecyzyjnych odpowiedzi.
Dlatego ja nadal polecam swoje Scorpiony :)
A że mało komu zmieszczą się w nadkolu, a niektórym mogłyby nie wleźć w widelec?

No cóż ... Nic nie jest doskonałe :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 12:04

Jest jeszcze "zestaw głośnomówiący" ,do kompletu proponuje dodać "jakiego używacie płynu do spryskiwaczy"
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.04.2010 12:29

ba napisał(a): ... do kompletu proponuje dodać "jakiego używacie płynu do spryskiwaczy"

No właśnie - jakiego? Wszystkie które kupuje, są "zapachowe",
ale od tych zapachów to mam odruchy wymiotne czasami.
Nie wiecie kto produkuje "bezzapachowy"?
Poważnie pytam.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.04.2010 13:07

Ja leję wodę z Ludwikiem i zmywa jak malina, no i nie wali tak jak co niektóre zapachowe :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.04.2010 13:45

A ja czasem z Ludwikiem ale wtedy od nas wali...(z maliną to wścieklaki)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 13:46

Rysio napisał(a):Ja leję wodę z Ludwikiem i zmywa jak malina, no i nie wali tak jak co niektóre zapachowe :)

A nie "wpienia" Cię? :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.04.2010 13:54

Rysio napisał(a):Ja leję wodę z Ludwikiem i zmywa jak malina, no i nie wali tak jak co niektóre zapachowe :)

No popatrz, a ja taką mieszankę używam od lat, tylko w innym celu.
Muszę spróbować wlać do spryskiwacza.

Tylko, że ... wycieraczki ci się nie ślizgają? ;)

Kiedyś się dałem namówić na "niewidzialną wycieraczkę"
i myślałem, że ocipieję, jak w czasie jazdy, krople wody zamiast spływać w dół, to pęd powietrza spychał do góry :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 14:07

Zapomniałem jeszcze o wycieraczkach !
Jakie używacie :lol: :lol: :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.04.2010 14:11

Nic się nie ślizga, smug nie zostawia (byle za dużo Ludwika nie było) a pienić to się może i tak wycieraki pozgarniają.

Idąc dalej, czasem w podróży przydać się może mocno rozcieńczony Dimer, tylko ważne żeby spłukać bo zeżre wszystko łącznie z lakierem :) Muchy i inne ptasie g... spływają same :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jakie opony zakładacie do swoich aut ? - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone