Pepe12345 napisał(a):Pozostaje się tylko uśmiechnąć, bo nijak to komentować.
woka napisał(a):Pepe12345 napisał(a):Pozostaje się tylko uśmiechnąć, bo nijak to komentować.
Jeżeli nie załapałeś to chodzi mi o to że Twój i wiele innych postów nie wniósł nic nowego do dyskusji , wielu już pisało o wyższości opon droższych nad tańszymi. Aha jak już coś oceniasz to bądż konkretny cytat z Twojego postu " jakieś polskie Kormorany czy Dębica. "Pepe12345 napisał(a):jasio napisał(a):I tak w koło Macieju
A tak merytorycznie to można, czy jedynie chcesz sobie nabić parę postów więcej na licznik ?
piotr68 napisał(a):Kolejny temat, który udowadnia, że fachowcy od marketingu wykonali kawał dobrej roboty. I nie chodzi o to czy droższe opony są lepsze od tańszych bo zapewne są lepsze. Pytanie czy w normalnym użyciu te różnice są aż tak widoczne. Z postów generalnie wynika, że wszyscy użytkownicy tego forum stosują się do przepisów ruchu drogowego i nie przekraczają dozwolonych prędkości. Czy przy 90 km/h różnice w klasie opony są aż tak widoczne czy też jest to zwykły lans, a osoby wyrażające tego typu opinie to tylko ofiary marketingu koncernów oponiarskich. Żeby nie było sam używam opon zimowych, ale mam świadomość, że to system wygenerował pewne potrzeby u konsumentów.
Pepe12345 napisał(a):piotr68 napisał(a):Kolejny temat, który udowadnia, że fachowcy od marketingu wykonali kawał dobrej roboty. I nie chodzi o to czy droższe opony są lepsze od tańszych bo zapewne są lepsze. Pytanie czy w normalnym użyciu te różnice są aż tak widoczne. Z postów generalnie wynika, że wszyscy użytkownicy tego forum stosują się do przepisów ruchu drogowego i nie przekraczają dozwolonych prędkości. Czy przy 90 km/h różnice w klasie opony są aż tak widoczne czy też jest to zwykły lans, a osoby wyrażające tego typu opinie to tylko ofiary marketingu koncernów oponiarskich. Żeby nie było sam używam opon zimowych, ale mam świadomość, że to system wygenerował pewne potrzeby u konsumentów.
Jak sobie niespodziewanie wpadniesz przy "dozwolonej prędkości", czyli 90 km/h w wodę w trakcie brania zakrętu, albo będziesz musiał awaryjnie hamować przy takiej prędkości- sam się przekonasz. Oby jednak nie. Lepiej czasem uwierzyć "na słowo". Też kiedyś, bardzo dawno temu byłem sceptycznym kozakiem jężdżącym w zimie na letnich, czasem na dziadostwie z niskiej półki, dopóki sie nie przekonałem na własnej skórze że akurat na tym nie warto oszczędzać. Poprostu spróbowałem czegoś naprawdę ok i już do dziadostwa nie wrócę w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo moje i mojej rodziny.
Pepe12345 napisał(a):Przypomnę też że dobra opona wytrzyma przynajmniej 2x dłuższy dystans niż "kartoflak" za 150 pln,
asikx napisał(a):Pepe12345 napisał(a):Przypomnę też że dobra opona wytrzyma przynajmniej 2x dłuższy dystans niż "kartoflak" za 150 pln,
O tyle dobra, co droga. Opona droga stanowi kompromis pomiędzy właściwościami jezdnymi, a trwałością. Dodajmy, mocny kompromis.
Na oponie naprawdę bardzo dobrej (i kosmicznie drogiej) przejedziesz 20 - 30 kkm i to wszystko.
R.
Rysio napisał(a):zonatyfacet1 napisał(a):Nie wiem jakie ceny do osobówek, ale pewnie też niskie. www.motohurt.com
Turanza ER300 Ecopia w motohurcie jest ponad 50 zł droższa niż to co ja płaciłem z założeniem i wyważeniem u mnie we wsi
FUX napisał(a):Rysio napisał(a): Terenówki szukasz/
Forestera w dobre ręce oddam...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi