Rysio napisał(a):Jak w temacie. Najwyższy czas wymiany opon na letnie a te z ubiegłego sezonu niestety już są umarte. Czym kierujecie się podczas wyboru nowych opon. Jakie testy przeglądacie i ewentualnie gdzie kupujecie żeby było w przyzwoitej cenie i bez kłopotów.
Mnie niestety pod tym względem czeka już 2 wybór bo zimowe też zakładałem nowe. Na zimówki zdecydowałem się wybrać Vredesteiny Snowtrac 3 jako że wyszły bardzo dobrze w testach ADAC, tylko tu rodzi się pytanie czy jest pewność że testy ADAC nie "faworyzują" pewnych producentów w zależności od zasobności
Jako letnie skłaniam się ku Bridgestone Turanza Er300, też na podstawie testów ADAC i jako że ich cena nie powala
ZAJEC napisał(a):Woka od pażdziernika 2008 do wczoraj jeździłem na zimówkach bo tez mi doradzono,żeby je dobić .Wczoraj przy wymianie ,pan od opon powiedział,że śmiało całą przyszłą zimę jeszcze objadę.Jedyny minus to ich głośność latem.
woka napisał(a):A ja mam pytanie ...... jeżdzi ktoś latem na tzw. zimówkach ????
Mam letnie w zasadzie już do powolnej wymiany. Natomiast zimówki 4 letnie i bieżnik jak nowy.
Jakiaś "dobra dusza" podczas wymiany opon podpowiedziała mi, żeby nie zmieniać, tylko te zimówki dobić latem. ( opony niestety już zmienione, tzn. całe koła przełożone).
Teraz tak myślę, ... może faktycznie coś w tym jest i jest to dobra rada.
Nie mam jednak w tej materii doświadczenia. Jeżli ma ktoś jakieś zdanie .... proszę o TAK i NIE.
pzdr.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi