Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jakie kempingi FKK polecacie?

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 31.05.2009 17:09

woka napisał(a):
Sławek i Bogusia napisał(a): ...

Tylko pamietajcie ...... najpierw do Klejnowa ( opodal Nowej Pasłęki) coby lekko zbrązowieć abyście mi ludzi w CRO swą białością nie straszyli. :D :wink: :wink:

Bogusia ze Slawkiem nie maja daleko np. do Piaskow wiec o ich opalenizne bylbym spokojny :D

Co w tym Klejnowie ciekawego? masz jakis przydomowy camping fkk? :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 31.05.2009 18:10

piotrulex napisał(a):Co w tym Klejnowie ciekawego? masz jakis przydomowy camping fkk? :wink:

Co ciekawego ? ano w zasadzie nic. Trzcina i piasek ze "zmielonych" muszelek. Zawsze była to plaża dla nielicznych (mało znana - ludność jeżeli jedzie w tym kierunku to wybiera Nową Pasłękę). Ostatnio jak przejeżdzałem zauważyłem że część plaży zajęli na FKK.
Widać że jednak naturyści są wszedzie.
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 31.05.2009 20:15

Sławek i Bogusia napisał(a):Camping Ulika - 33,8 euro doba- 17x 33,8=574e -2609.75 PLN.
W tym roku w planach zaliczenie tych 3 kampów a długość pobytu na nich podyktowana będzie cena/jakość
Bunculuka - fajnie - kameralnie cisza, super położenie 2w1 morze-góry, super plaże + zatoczki.
Ulika - ma dobre opinie i trzeba je sprawdzić
:

Skąd macie te ceny, bo ja podałem z faktury z Uliki (2900HRK)? Liczyliście sam pobyt (bez np. prądu?)
Kurcze, podziwiam Was, bo nam się nie chce rozkładać, składać i jak już się rozbijemy, to siedzimy do końca.
Na Bunculuce byliśmy trzy lata temu, ale pogoda nas wygoniła, przenieśliśmy się na Politin (też na Krku) i za rok na niego wróciliśmy.
Trzeba. My jedziemy w tym roku ponownie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 31.05.2009 20:22

waldis napisał(a):Skąd macie te ceny, bo ja podałem z faktury z Uliki (2900HRK)?
Kurcze, podziwiam Was, bo nam się nie chce rozkładać, składać i jak już się rozbijemy, to siedzimy do końca.
Na Bunculuce byliśmy trzy lata temu, ale pogoda nas wygoniła, przenieśliśmy się na Politin (też na Krku) i za rok na niego wróciliśmy.
Trzeba. My jedziemy w tym roku ponownie.

a propos pogody i przenosin

Na tej wyspie byla tak zauwazalna zmiana pogody na tych 2 campach ze sie przenosiliscie czy jak? Czym to spowodowane?

my mielismy maly namiot wiec bylismy mobilni. nigdy go nie skladalalismy tylko wrzycalismy na rolete w bagazniku i jechalismy na nastepny camp. teraz mamy duuuuuuuzy namiot ale jeszcze rozkladania nie testowalismy. moze faktycznie nie bedzie nam sie chcialo. Istrie z jednego campu mozna zjezdzic ale Plitvickie, Wenecje czy Postojna to juz moze niekoniecznie ...
Sławek i Bogusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sławek i Bogusia » 01.06.2009 18:52

Jeśli chodzi o Bunculuka to w zeszłym roku byliśmy 2 tygodnie z czego w 1 noc była burza, a reszta to na max upał - wypad do Baśki przed 17 to porażka, spacer od drzewa do drzewa w poszukiwania cienia, Za dziecko do lat 7 Free jak, miejsce najlepiej wybrać Place – zone 2 Jak by co cennik http://www.bunculuka.info/eng/default.a ... eID=cijene W Ulikce za naszą 5 latkę musimy już płacić 5,10 E
a Ulike wyliczyłem (30,05E bez klimatycznej opłaty) z tego cennika http://www.plavalaguna.hr/Home.aspx?PageID=209
PS
Piaski są dla mnie super może dla tego że w Debek nie byłem a Piaski to było moje miejsce godowe od 16 roku życia :lol:
Jeśli chodzi o Nową Pasłękę to wstyd sie przyznać to nigdy nie byłem choć mam nie daleko
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.06.2009 20:10

my tez z campu ruszalismy sie zwykle kolo 17-tej. jechalismy do rovinj czy porec na kolacyjke, spacerek i za ciemnego wracalismy na camp. teraz z dzieckiem pewnie bedzie inaczej na takich wyjazdach

Piaski odkrylismy moze z 4-5 lat temu m.in. dzieki tej stronie. spedzilismy tak kilka dni jeszcze przed sezonem letnim i bylo rewelacyjnie, cisza, spokoj, taniocha i malo komercji oraz zero "dresow" i ryczacych "beemek"

w zeszlym roku spedzilismy tam 2 nocki pierwszy raz pod namiotem z nasza wtedy nieco ponad 2-latka i bylo swietnie. mala nadaje sie pod namiot co nas bardzo cieszy

Piaski ogolnie polecam choc obawiam sie ze i tam za kilka lat dotrze tlok i asfalt

Asfalt to bez prznosni po prostu asfalt :wink:
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 01.06.2009 20:10

piotrulex napisał(a):a propos pogody i przenosin

Na tej wyspie byla tak zauwazalna zmiana pogody na tych 2 campach ze sie przenosiliscie czy jak? Czym to spowodowane?

Było zimno jak na drugą połowę sierpnia. Pojechaliśmy zwiedzić miasto Krk i różnica w temp. była na tyle duża, że zmieniliśmy miejsce i nie żałowaliśmy. Potem w przewodniku Pascala doczytałem, że zachodnia część wyspy ma łagodniejszy klimat.
piotrulex napisał(a):my mielismy maly namiot wiec bylismy mobilni. nigdy go nie skladalalismy tylko wrzycalismy na rolete w bagazniku i jechalismy na nastepny camp. teraz mamy duuuuuuuzy namiot ale jeszcze rozkladania nie testowalismy. moze faktycznie nie bedzie nam sie chcialo. Istrie z jednego campu mozna zjezdzic ale Plitvickie, Wenecje czy Postojna to juz moze niekoniecznie ...

Wtedy byliśmy pierwszy raz i też mieliśmy mały namiot (chińską 4, w której we dwójkę jako tako się mieściliśmy). Też nie było problemu z przemieszczeniem się. Teraz trochę majątku się dorobiliśmy i rozbijanie i zwijanie obozowiska trwa trochę. Chociaż może w tym roku zdecydujemy się na przemieszczenie na kilka dni na Hvar.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.06.2009 13:26

ostatnio wyvczytalem cos o kartach CCI i np Bunculuka

CCI, HAK, ANWB, NKC, ASCI - 5 %

czyli 5% rabatu

10 nocek x powiedzmy 140 zeta = 1400 zeta - 5% = 1330

oszczedzmy 70 zeta - koszt karty z 45 zeta

zostaje 25 zeta i mamy ubezpieczenie

warto?

warto poczytac rowniez o ulice

http://www.plavalaguna.hr/Home.aspx?PageID=329

zwyzki za krotki pobyt oraz znizki m.in. za karte CCI - predzej o tym nic nie wyczytalem

niby 10% ale za 4 dni lub wiecej, dodatkowo pisza, ze tylko za osoby wiec chyba nie oplaty za namiot i auto

ktos wie jak to jest konkretnie? nigdy nie mialem takiej karty a moj angielski jest mooooooocno kiepski :cry:
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 02.06.2009 18:57

piotrulex napisał(a):zostaje 25 zeta i mamy ubezpieczenie
warto?

W zeszłym roku bałem się, że nam gadżety rozfruną się podczas burzy po kampie i narobią szkód. Dlatego myślę, że warto, bo to jest ubezpieczenie OC.
piotrulex napisał(a):ktos wie jak to jest konkretnie? nigdy nie mialem takiej karty a moj angielski jest mooooooocno kiepski :cry:

Policzyłem i wyszło, że te 10% jest od osoby na kampie, pobyt powyżej 4 dni. Podwyżki za pobyt poniżej 3 dni.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.06.2009 08:17

waldis napisał(a):
piotrulex napisał(a):ktos wie jak to jest konkretnie? nigdy nie mialem takiej karty a moj angielski jest mooooooocno kiepski :cry:

Policzyłem i wyszło, że te 10% jest od osoby na kampie, pobyt powyżej 4 dni. Podwyżki za pobyt poniżej 3 dni.

czyli 1-2 dni zwyzka
3 dni standard
4 i wiecej moze byc znizka z karta CCI

tak?

CCI daje znizke tylko za glowy na campie czy rowniez za auto i namiot?

jak to mowia przezorny zawsze ubezpieczony :D
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 03.06.2009 19:26

Dokładnie, być może inne kampingi mają odmienne zasady. CCI tylko od głowy na kampie.
KasiaiPiotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaiPiotrek » 16.05.2016 12:06

Witam serdecznie, z uwagi na mnogość informacji dotyczących Wyjazdów do Cro/ Istria/FKK , pozwoliłem sobie napisać do was w celu uzyskania jak najwięcej informacji. Jedziemy z Rodziną 2+2 (dzieci 5 i 9 lat) do Rabać Vamp Oliva, mamy rezerwację na 7 noclegów w domku, następnie mamy jeszcze tydzień w HR i tu pojawiaja się nasze pytania, chciałbym zabrać zonkę na Plaże może kemping FKK, od czego zacząć mamy tydzień , raczej nie chcemy tracić czasu i jechać na południe chorwacji i i pozostaniemy Istria lub okolice , co polecacie na pierwsze zetknięcie się z FKK, byliśmy kilka lat temu na Istrii, bardzo na się podobało szczgólnie Kamenjak, najprawdopodobniej zabierzemy ze sobą zestaw na KAMP. tylko jaki i gdzie abym ja był zadowolony że udało mi się żonkę namówić na Fkk, aby żona się przełamała i wspominała urlop z uśmiechem i dzieci też miały co robić oraz cena nie była wygórowana, czy zacząć od kamerlanej plaży (ale gdzie) lub z grubej rury na duży KAMP FKK ale jaki ? korci mnie Dalmacja bo jeszcze tam nie byliśmy, ale za to szkoda mi 4-5 h dodatkowej jazdy podczas urlopu i szukanie noclegu lub kampu ( cały dzień odejdzie z wyczekiwanego 10 miesięcy urlopu ) może za to lepiej zabrać w naszą 10 rocznicę ślubu do Wenecji ? pytań jest sporo. Dzisiaj zapadła decyzja i przelew dotyczący wyjazdu na Kamp OLIVA. Bardzo proszę o jakieś info porady , miejsca, ceny może namiary ... itp ( a może najpierw zacząć w czerwcu rozbieranie się nad "gorącym Bałtykiem" :)
Z góry dziękuję i POzdrawiam gorąco
Ostatnio edytowano 17.05.2016 10:03 przez KasiaiPiotrek, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.05.2016 12:17

KasiaiPiotrek napisał(a): korci mnie dalacja bo jeszcze tam nie byliśmy, ale za to szkoda mi 4-5 h dodatkowej jazdy podczas urlopu i szukanie noclegu lub kampu

Dalacja :roll: :?:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.05.2016 12:23

KasiaiPiotrek napisał(a):Witam serdecznie, z uwagi na mnogość informacji dotyczących Wyjazdów do Cro/ Istria/FKK , pozwoliłem sobie napisać do was w celu uzyskania jak najwięcej informacji. Jedziemy z Rodziną 2+2 (dzieci 5 i 9 lat) do Rabać Vamp Oliva, mamy rezerwację na 7 noclegów w domku, następnie mamy jeszcze tydzień w HR i tu pojawiaja się nasze pytania, chciałbym zabrać zonkę na Plaże może kemping FKK, od czego zacząć mamy tydzień , raczej nie chcemy tracić czasu i jechać na południe chorwacji i i pozostaniemy Istria lub okolice , co polecacie na pierwsze zetknięcie się z FKK, byliśmy kilka lat temu na Istrii, bardzo na się podobało szczgólnie Kamenjak, najprawdopodobniej zabierzemy ze sobą zestaw na KAMP. tylko jaki i gdzie abym ja był zadowolony że udało mi się żonkę namówić na Fkk, aby żona się przełamała i wspominała urlop z uśmiechem i dzieci też miały co robić oraz cena nie była wygórowana, czy zacząć od kamerlanej plaży (ale gdzie) lub z grubej rury na duży KAMP FKK ale jaki ? korci mnie dalacja bo jeszcze tam nie byliśmy, ale za to szkoda mi 4-5 h dodatkowej jazdy podczas urlopu i szukanie noclegu lub kampu ( cały dzień odejdzie z wyczekiwanego 10 miesięcy urlopu ) może za to lepiej zabrać w naszą 10 rocznicę ślubu do Wenecji ? pytań jest sporo. Dzisiaj zapadła decyzja i przelew dotyczący wyjazdu na Kamp OLIVA. Bardzo proszę o jakieś info porady , miejsca, ceny może namiary ... itp ( a może najpierw zacząć w czerwcu rozbieranie się nad "gorącym Bałtykiem" :)
Z góry dziękuję i POzdrawiam gorąco

Wenecja jest OK na 1-2 dni

Nam na Istrii podoba się Ulika, dość spokojny, komfortowy i niezbyt drogi camp

Nagość pilnowana na basenie, na plaży 99% bez tekstyliów lecz na początkujacych nikt raczej krzywo nie bedzie spoglądał

Bałtyk na początek jest też OK choć Wam absolutnie nie po drodze. Nidaleko Opola macie niezły hotel 4* gdzie strefa zewnetrzna przyległa do saun może słuzyć do nagiego opalania, ogrodzona wysokim murem. Sayny są bajeczne, naszym zdaniem jedne z najlepszych, hotelowych w PL

Ja proponuje żone na głęboka wodę. Nikt do niczego zmuszać jej nie będzie a po kilku godzinach gdyby jeszcze była w stroju to sama w nim głupio sie poczuje patrząc na innych plażowiczów. No i te okropne białe plamy przy pieknie opalonym ciele :)

Powodzenia
KasiaiPiotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaiPiotrek » 16.05.2016 12:53

Wielkie dzięki za tak szybką odp. i czekam na kolejne wskazówki ... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja