Janusz Bajcer napisał(a):Dla Alena i nie tylko - mapka z plażami plaż FKK w Živogošce
Janusz widze ze wkleiłeś zdjecie apartamentu do którego jade poczatkiem czerwca

Janusz Bajcer napisał(a):Dla Alena i nie tylko - mapka z plażami plaż FKK w Živogošce
avensis napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Dla Alena i nie tylko - mapka z plażami plaż FKK w Živogošce
Janusz widze ze wkleiłeś zdjecie apartamentu do którego jade poczatkiem czerwca. Alanowi moge powiedzieć za plaza w zatoce Welka Duba jest przezemnie sprawdzona i moge ja śmiało polecić. Co do plaż koło hotelu Nimfa bede mógł sie wypowiedziec dopiero po powrocie z HR ok 20 czerwca.
Alen napisał(a):I jeszcze jedno Czy jest ona umieszczona na tej mapce?
kulka53 napisał(a):Alen napisał(a):I jeszcze jedno Czy jest ona umieszczona na tej mapce?
Cześć
Ta plaża znajduje się między Zivogosce Mala Duba a Blato, bliżej tej pierwszej miejscowości. Na mapce jest, jej zdjęcie to to obok fotki domu z apartamentami. Jak widać nie ma przy niej magicznych literek fkk bo i faktycznie nie jest to tego typu plaża. Poza sezonem, owszem, na początku czerwca widziałem na niej kilkanaście osób bez ubrań, ale w sezonie, nie sądzę.
W zeszłym roku zbudowano do niej nowy zjazd z Jadranki którą zresztą widać na tym zdjęciu, przebiega bardzo blisko. Stary zawalony jest jakimś gruzem. Przy drodze praktycznie nie ma możliwości się zatrzymać. Tym zjazdem można zjechać na dół, praktycznie na samą plażę, jakiś człowiek pobierał opłaty za parkowanie tzn tak było we wrześniu jak byłem tam po raz drugi.
Plaża jest piękna, jest dużo cienia, rosną tam pinie i oliwki. Mnie się podobała, ale poza sezonem.
Tutaj znajdziesz kilka fotek z tej plaży
Alen napisał(a):Rozumiem że jadąc w stronę Dubrownika należy minąć zjazd do Živogošče Mala Duba i jechać dalej ( pytanie jak daleko jeszcze?)
Alen napisał(a):Druga sprawa czy możesz polecić w tej okolicy tanią sprawdzoną kwaterę lub kemping?
Alen napisał(a):Zainteresowała mnie również ta dzika plaża w Igrane, za kościołem.
piotrulex napisał(a):pchor_1 napisał(a):Jetseśmy początkującymi naturystami, w przyszłe wakacje planujemy wybrać sie do któregoś z naturystycznych ośrodków, może doradzicie do którego? Pozdarwiamy. Para28.
to jak w koncu bedzie w 2009 roku?
pchor_1 napisał(a):będą albo Dębki, albo Valalta. W zależności od zgromadzonych środków finansowych.
waldis napisał(a):pchor_1 napisał(a):będą albo Dębki, albo Valalta. W zależności od zgromadzonych środków finansowych.
Dębki? Z tego co wiem, to nie można tego porównać z Valaltą, gdyż to tylko plaża (chociaż fajna). A cenowo to podobnie. No i zależy skąd jedziesz. Nigdy nie pojmę myślenia ludzi jadących przez całą Polskę nad Bałtyk, podczas, gdy można dołożyć dwie godziny jazdy i być nad Śródziemnym.
waldis napisał(a):Nigdy nie pojmę myślenia ludzi jadących przez całą Polskę nad Bałtyk, podczas, gdy można dołożyć dwie godziny jazdy i być nad Śródziemnym.
waldis napisał(a):pchor_1 napisał(a):będą albo Dębki, albo Valalta. W zależności od zgromadzonych środków finansowych.
Dębki? Z tego co wiem, to nie można tego porównać z Valaltą, gdyż to tylko plaża (chociaż fajna). A cenowo to podobnie. No i zależy skąd jedziesz. Nigdy nie pojmę myślenia ludzi jadących przez całą Polskę nad Bałtyk, podczas, gdy można dołożyć dwie godziny jazdy i być nad Śródziemnym.
pchor_1 napisał(a):
będą albo Dębki, albo Valalta. W zależności od zgromadzonych środków finansowych.
Wy kiedy planujecie wyjazd?
Powrót do Naturystyczna Chorwacja