Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie jest morze w Slatine?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
efcika2
Podróżnik
Jakie jest morze w Slatine?

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 25.05.2010 22:24

Czytałam na forum ze w Slatine i ogólnie na Ciovo morze odbiega od Chorwackich realiów. Kolor i przejrzystość nie takie jak w pozotałych regionach??? To prawda?
Mam wstępnie zarazerwowane miejsca w Slatine i sie lekko wkurzyłam.
Faktycznie cos z tym morzem jest nie tak?( oczywiscie w porównaniu do innych regionów HR a nie do Bałtyku :)) ?[/quote]
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 25.05.2010 23:21

:D Witam Efcika 2.Co do morża w Slatina no cusz jest ono mnie czyste nisz w inich miastach w dalmaciji,bo w Kasztelama som dwie duże fabryke i brudzom ,na Ćiovo jest lepje bo doczeraju morski prondy z otwartego morża. Niemartw sie bo można sie kompać to nije jakesz szmierdonce może tilko nije take czyste jak gdiesz indzie.Zawsze możesz pojechać na drugom plaże ale ja uważam da bende wszisko ok :D :D
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 26.05.2010 08:01

dziekuje bardzo za informacje i linki.A kojarzy ktoś może kwaterki "MARINOVI DVORI"
http://www.apartmani-marinovidvori.com/
Jak jest z ich lokalizacją w Slatine? Dobre miejsce?
ankaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankaz » 26.05.2010 08:28

efcika ja tam byłam w zeszłym roku. Kwatera naprawdę super. Co do Slatiny to miałam ten sam dylemat rok temu czytając forum (już po dokonaniu rezerwacji), ale wróciliśmy mega zadowoleni. Co do morza - to było czyściutkie szczególnie na plaży za tzw. szlabanem.
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 26.05.2010 08:49

8O Jeżeli masz możliwość porównania plaż na wyspach czy tych na południu Dalmacji do tych w Slatine to faktycznie będzie spora różnica. 8) Jednak tam też można znaleźć swój kawałek podłogi. :wink: :lol:
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 26.05.2010 09:04

No właśnie na tym polega problem,ze gdyby to była moja pierwsza wycieczka do HR to pewnie bym była zadowolona,ale byłam juz i na wyspach i na południu Dalmacji i boje sie ,ze bede rozczarowana. W koncu jak sie jedzie do Chorwacji to głównie dla pięknego,turkusowego i przejrzystego adriatyku. :? [/b]
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 26.05.2010 09:17

ankaz napisał(a):efcika ja tam byłam w zeszłym roku. Kwatera naprawdę super. Co do Slatiny to miałam ten sam dylemat rok temu czytając forum (już po dokonaniu rezerwacji), ale wróciliśmy mega zadowoleni. Co do morza - to było czyściutkie szczególnie na plaży za tzw. szlabanem.

A jak jest z połozeniem Marinovi Dvori? Jest w samym centrum Slatine, koło jakiegos portu?Czy bardziej na obrzeżach? Chodzi mi o plaze przy samej kwaterze.Czy jest w porządku, czy trzeba gdzieś dalej uciekac?
ankaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankaz » 26.05.2010 09:29

Kwatera położona jest właściwie na samej plaży jakieś 100 m od plaży głównej gdzie znajdziesz leżaczki, knajpkę, lody, wypożyczalnię. Plaża pod domem spoko, ale korzystaliśmy z niej raczej wieczorem bo w ciągu dnia jeździlismy na plaże "za szlabanem" - tam było bardzo przyjemnie.
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 26.05.2010 10:10

na miejsce tegorocznych wakacji wybrałam właśnie Slatine, zeby uniknąć codziennej jazdy autem na plaże. Szukałam miejsca,zebym mogła wyjsc z domu prosto na plaże i nie musiec pakowac do samochodu wszystkich matercy,piłek, kremów,picia ,jedzenia i innych "niezbędnych" rzeczy dla trzylatka :) Za tzw. szlaban tez bysmy napewno nie raz pojechali,ale chce miec mozliwosc plazowania pod samym domem,zeby w razie czego móc połozyc dziecko do spania w dzien bez koniecznosci pakowania auta i powrotu całej rodziny na kwatere.
jesli znacie takie miejsca w Chorwacji, z ładną i czystą plażą bede wdzieczna za podpowiedzi.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone