Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie jest konieczne wyposażenie samochodu w drodze do CRO?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzess69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzess69 » 23.05.2006 10:52

Witajcie! :D
Jestem nowy :oops: mieszkam w okolicy Bielska-Białej. W tym roku wybieram się pod namiot na wyspę RAB. Jedziemy na dwa samochody ze znajomymi którzy już tam byli.
Pojedziemy przez Czechy, Austrię, Słowenię.
Mam kilka pytań:
Jakie jest obowiązkowe wyposażenie samochodu w tych państwach?
Czy w Austri obowiązuje drugi trójkąt odblaskowy?
Ile kamizelek ochronnych trzeba mieć w samochodzie?
Gdzie obowiązują zapasowe żarówki?
Gdzie obowiązuje apteczka i czy jest jakieś obowiązkowe jej wyposażenie?

Jeśli ktoś był na tej wyspie to bardz proszę o jakieś uwagi opinie i ciekawostki :wink: dotyczące wyspy RAB, miasteczka i Chorwacji wogóle. :roll:

Pozdrawiam grzess69. :lol:
anubisms
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubisms » 23.05.2006 20:27

Witaj
Należy posiadać gaśnicę, trójkąt i apteczkę, dla własnej wygody mam komplet żarówek. Kamizelka jedna na pojazd, co do trójkątów to nawet w Polsce wożę dwa (kiedyś wystawiłem jeden i TIR mi go rozjechał
:D ). Z apteczką na taką eskapadę idę do znajomego lekarza i robię listę zakupów + recepty więc zawsze mam full option.
Przed wyjazdem warto sprawdzić hamulce i jeśli klocki nie są za świeże lepiej je wymienić, bo w górach może się szybko okazać, że się skończyły. Jazda na światłach całą dobę w większości krajów.
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 23.05.2006 21:50

anubisms napisał(a):Kamizelka jedna na pojazd :?: :?: :?: 8O 8O 8O .

Z tego co mi wiadomo to każdy przebywający na autostradzie w Austrii (poza pojazdem) ma obowiązek mieć kamizelkę. A co bedzie czego Ci nie życzę jak złapiesz kapcia, albo sie autko popsuje. Lepiej mieć ich kilka przeciez to nie aż taki wydatek

PZDR
archie
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 23.05.2006 21:54

kamizelki, 2 trójkąty, żarówki, apteczka i jazda na światłach
grzess69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzess69 » 24.05.2006 04:55

:D
Dzięki serdeczne Wam za pomoc.

Pozdrawiam......... :lol:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone