Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jakie gniazda

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.06.2007 08:23

Kilka tematów a sprawie wtyczki wykopałem, ale akurat ten nie.
I właśnie w wykopanym przez Leszka jest wtyczka, której posiadanie jest wskazane na większości kempingów -
wtyczka powinna być taka jak na zdjęciu

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.06.2007 08:25

Janusz rany julka 8O to chyba jak ktoś zamierza spawarkę ze sobą targać 8O . To przecież wygląda jak wtyczka do "siły".
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.06.2007 08:33

To wtyczka izolacyjna przenośna IP44 16A/250V

http://www.tarel.pl/katalog2.php?sub=po ... =30&page=1

Jak zrobię zdjęcie wtyczki zakupionej kiedyś w Cro, to wkleję :lol:

Faktycznie jest to osprzęt siłowy- takie coś można kupić tu:

http://www.hurtownia.win.pl/sklep/produ ... ucts_id/36
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 06.06.2007 09:54

Czy wy nie przesadzacie?
Jeszcze nie byłem na kampingu, na którym byłyby TYLKO wtyczki do przyczep kempingowych - częsta są i takie i takie, ale zawsze byłem w stanie znaleźć zwykłe gniazdo.

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.06.2007 10:23

W Zatonie w 2004 r. były gniazda tylko na takie wtyczki (i taką tam kupowałem w recepcji za 75 kun),
nie wiem jak jest po remoncie kempingu w Primošten, ale chyba też gniazda były tylko takie, podobnie w Pakoštane.
Dlatego warto mieć taką wtyczkę, bo nie wiadomo co zastanie się na kempingu :lol:
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 11.06.2007 11:09

Zastanawia mnie jedno. BEZ URAZY. W jaki sposób wytrzymujecie pod namiotem przez całą dobę w takich temperaturach? Nawet o tym nie chcę myśleć.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.06.2007 11:33

Adam,K napisał(a):Zastanawia mnie jedno. BEZ URAZY. W jaki sposób wytrzymujecie pod namiotem przez całą dobę w takich temperaturach? Nawet o tym nie chcę myśleć.

A kto siedzi całą dobę w namiocie???
W namiocie się śpi. A siedzi się PRZED namiotem, w miłym cieniu.
I zapewniam Cię, że jeżeli namiot jest postawiony w cieniu (to podstawa), to wieczorem i nocą jest w nim o wiele przyjemniej niż w nieklimatyzowanym mieszkaniu.

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2007 13:36

Adam,K napisał(a):Zastanawia mnie jedno. BEZ URAZY. W jaki sposób wytrzymujecie pod namiotem przez całą dobę w takich temperaturach? Nawet o tym nie chcę myśleć.

Od 18 lat spędzam wakacje pod namiotem i żyję :lol:
Widocznie da się wytrzymać, choć lest róznie- w 2003 roku z Zivogosce w lipcu uciekałem do Primostem (bo pod Biokovem wiało mocnym, gorącym wiatrem, w nocy było duszno a wiatr nie dawał spać) natomiast w 2004 roku z Krk tez w lipcu po pięciu dniach uciekałem na południe w okolice Zadaru (bo na Krku były zimne wieczory a nad ranem w namiocie było 12 stopni).
I to pokazuje wyższość namiotu nad kwaterą :lol: można zmienić w dowolnej chwili miejsce pobytu. :lol:
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 11.06.2007 16:34

Janusz Bajcer napisał(a):
Od 18 lat spędzam wakacje pod namiotem i żyję :lol:

Podziwiam Was. Mam 35 wiosen i już zaczynam iść na łatwiznę. Pokój chcę z klimą do 200 metrów od morza, jazda autostradą, w aucie cisza i spokój, płacić chcę kartą i jeszcze ma diesla. Starzeję się. Ale tak mi wygodnie. :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2007 22:40

W tym roku jadę autobusem do apartamentów - i nie wiem jak to przeżyję :wink: :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone