Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie drogi na KRK, PAG, Primosten?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 10.08.2010 11:49

Witajcie, ponieważ pierwszy raz wybieramy się do tego cudnego kraju, chciałam się zorientować jak ogólnie wygląda dojazd do tych miejsc, tzn. chodzi mi o jakość dróg już po zjeździe z autostrady i centralnie w tych miejscach - czy jest bardzo stromo, wąsko itp;

Przegladam to wspaniałe :D forum od tygodnia, ogrom informacji mnie chwilowo oszołomił :P

Na zdjęciach drogi wyglądają fajnie, aczkolwiek szczerze przyznam że jazda od strony barierki lub bez, za którą nie ma nic -mnie dość mocno stresuje, żeby nie powiedzieć straszy :( i tak sobie pomyślałam że zorientuję się gdzie jest ''najłatwiej'' (czyt.najbardziej płasko :) )
A może miejsca które mnie interesują raczej pod tym względem nie pasują...
Voitas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Voitas » 10.08.2010 14:07

Dojazd na wyspe Krk po zjezdzie z autostrady bez mniejszych problemow. momentami troche pod gorke, troche z gorki, ale bez tragedii. mozna smialo jechac
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 10.08.2010 14:11

bardzo dziękuję :) proszę o dalsze informacje...dokąd dojazd najbardziej ''na luzie'' :)
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 10.08.2010 14:15

a może Istria ma ukształtowanie bardziej płaskie?
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 10.08.2010 14:41

Byłem w tym roku w Primosten. Droga od zjazdu z autostrady koło Szybenika równa jak stół, trochę kręta ale szerokość odpowiednia i barierki gdzie trzeba. U nas nawet nowe drogi nie są tak dobrze wykonane :)
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 10.08.2010 14:49

o to super - jest to jeden z moich opcjonalnych celów;-)
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 11.08.2010 13:00

i nic już?... na temat miejscowości z najprostszym, najmniej krętym, dojazdem? autostrada jest do Splitu na pewno, czyli logicznie rzecz biorąc te okolice powinny być najprostsze :?

Ja nizinny człowieczek jestem i te serpentynki i przepaście niekoniecznie :D ale tak bardzo chcę do cro :oops:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.08.2010 13:21

Najprościej to samoloty latają, choć też niekoniecznie :D Przecież nikt nie każe Ci śmigać 120km/h po serpentynach, dostosujesz prędkość do umiejętności i wsio. Przecież po mieście też trzeba czasem o 90st skręcić albo i więcej a obok drogi latarnie, drzewa i inne niebezpieczeństwa się czają :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone