Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie ceny w kafejkach internetowych?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 08.02.2005 20:51

Robię sobie taką małą analizę, czy warto myśleć o internecie mobilnym w cro, czy jednak stawiać na kafejki.

Co było do znalezienia w sieci, to już znalazłem i obraz się powoli krystalizuje. Brakuje mi tylko cen w małych kafejkach, w małych miejscowościach, bo tu mogą wystąpić spore różnice.

Pamiętam, że 3 lata temu w Lopar na wyspie Rab wypatrzyłem jedną knajpę z wielkim napisem "internet@cafe" i postanowiłem skorzystać. Pomijając już fakt, że po wejściu do środka musiałem pytać obsługi gdzie te komputery (był jeden, schowany za filarem; łącze ISDN), to cena za godzinę zwaliła mnie z nóg. Teraz już dokładnie nie pamiętam, chyba było 60kn/h + kawa, której nie wypadało nie zamówić.

Dlatego pytam Was, czy ktoś korzystał z małych kafejek w małych miejscowościach i czy pamięta jakie były ceny?

Oczywiście jak wszystko poobliczam, to opublikuję. Może komuś się przyda.

pozdraviam Krzysiek
Dusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dusia » 09.02.2005 15:12

w HR dwa razy korzystaliśmy z kafejek. Właściwie tylko po to by zgrac fotki. Raz było to w Trogirze - po stronie mariny, od mostu jakies niecałe 100 m w prawo - Villa Sikaa - za zgranie zaplacilismy 10 kn, płytka była własna, kabelek USB też, i robilismy to sami, wiec podejrzewam, ze kasa poszła na lewo dla barmana, który nam tylko wskazał kompa. Drugi raz na Korculi w takim punkcie informacyjnym dla turystów - gdzie wycieczkę sobie mozna zapłacic, ale i 4 lub 5 komputerków stało. Tutaj tez nam sie udało, bo była tylko jedna pani i powiedzieliśmy, że sobie sami damy rade na głównym kompku. I tez 10 kn, a maż posiedział chwilę na inter. - wysłał wtedy pozdrowienia tu na forum i chyba sprawdził pocztę - i zapłacił 5 kn to chyba było za jakies 15 minut
reasumujac:
wrzesien 2004
zgrywanie udało sie nam super tanio po 10kn
a inter na Korculi 5 kn za ok 15 minut
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 15.02.2005 22:23

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone