napisał(a) krzemian » 31.07.2012 05:13
Dla mnie, na wyspie Hvar to tylko Camp Mala Milna w Milna. Dwie super plaże, jedna lepsza od drugiej. Mały camp bez tłumów, na plaży dużo miejsca, otwarte morze. Czyste toalety chociaż brakuje często ciepłej wody ponieważ solary są za małe.
Camp Lili w Jagodnej, plaża mała, brak miejsca (poczatek lipca). Po dwóch browarkach nie zejdziesz na tą plaże ponieważ ryzyko złamania karku jest wysokie. Nawet bez browarka, co mniej wygimnastykowana osoba może miec problemy. Toalety porażka, w WC nie można zamknąc sie w kabinie, brak jakiegokolwiek wieszaka pod natryskiem. Sam wyglad toalet odstrasza.
Camp Vira w mieście (a raczej poza miastem) Hvar. Warunki najlepsze na wyspie, toalety czyste, dużo miejsca itd itp. Plaża duża ale uwaga, jako, że jest on zlokalizowany w głębokiej zatoce, nie masz poczucia bycia nad morzem, to raczej wypad nad jezioro. Otwarte morze dla mnie to podstawa, jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to polecam Vira. Oczywiscie ceny odpowiednio wysokie dla takiego standardu.
Kempingi na pólnocnej częsci wyspy, główna wada to brak horyzontu tzn poczucie bycia nad jeziorem, dla mnie ten fakt wszystkie skutecznie mnie odstrasza przed planowaniem urlopu na którymś z nich.
W tym roku, prawdopodobnie sprawdzę kemping w miejscowości Zavala. Nie pamietam nazwy ale słyszałem że jest w miarę ok.