Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie alkohole polecacie do spróbowania ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 21.09.2011 15:09

mi najbardziej smakowała rakija ta od stojących przy ulicy czy punktach widokowych tubylców , a najbardziej smakowała mi cytrynówka taka w pomietolonej plastikowej butelce po napoju 1,5 l 75 kun ale smakowałem również innych w ładnych butelkach np. trawaricy jak dla mnie jest za cierpka muszę rozrzedzać ja napojem, wszystkie inne nawet te państwowe choć gorsze niz miejscowe piłem tylko z lodem i zyje i fajnie jest w CRO !!!!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.09.2011 16:29

Nespola.
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 22.09.2011 13:48

Bocian napisał(a):Nespola.

i tu Ci przyznam racje :wink:
Najlepszy trunek jaki piłam...a najlepszy zestaw to w dobrym towarzystwie popijana białym winem :lol: :lol:
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 14.12.2011 16:32

Rakija gospodarza,natomiast travarica musi poczekać aż będę bardzo zdesperowany.Dobrze,że rakiji jeszcze 3ltr zostało...
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 14.12.2011 18:23

Bocian napisał(a):Nespola.

Witam. Proszę o wyjaśnienie, co to za wynalazek. Pozdrawiam
korculankajedna
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) korculankajedna » 14.12.2011 19:41

wydma8 napisał(a):A kruskovaca gruszkowego nie pije sie przypadkiem po posiłku w malych ilosciach w celu lepszego trawienia??:)

Weź se i poczytaj cóś na temat języka chorwackiego, bo kruskovac gruszkowy to masło maślane. Wyjaśniam też, że "kruskovaca gruszkowego" nie można "pić po posiłku w malych ilosciach w celu lepszego trawienia" bo to likier.

ooloo :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.12.2011 19:58

korculankajedna napisał(a):
wydma8 napisał(a):A kruskovaca gruszkowego nie pije sie przypadkiem po posiłku w malych ilosciach w celu lepszego trawienia??:)

Weź se i poczytaj cóś na temat języka chorwackiego, bo kruskovac gruszkowy to masło maślane. Wyjaśniam też, że "kruskovaca gruszkowego" nie można "pić po posiłku w malych ilosciach w celu lepszego trawienia" bo to likier.

Popieram koleżankę Korculankę. Koleżanka wie co mówi. Wiem, że koleżanka preferuje mocne trunki np. Rakija Loza tak z 50%. Nie powiem dobra jest w smaku. Pozdrawiam
mums71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mums71 » 02.01.2012 11:29

korculankajedna napisał(a):

Nie dość,że niekulturalnie,to do tego głupio.Kruskovac,jako iż to likier właśnie,pija się,po posiłku i to w małych ilosciach,ale skąd koleżanka może to wiedzieć skoro pewnie pija rakiję na czczo...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.01.2012 12:09

Ja polecam Orahovac

http://www.balkancommerce.co.uk/liqueurs/orahovac-liqueur.htm

Ulubiony mojej żony :)
Wezyr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wezyr » 02.01.2012 15:51

bodzio_gdańsk napisał(a):mi najbardziej smakowała rakija ta od stojących przy ulicy czy punktach widokowych tubylców , a najbardziej smakowała mi cytrynówka taka w pomietolonej plastikowej butelce po napoju 1,5 l 75 kun ale smakowałem również innych w ładnych butelkach np. trawaricy jak dla mnie jest za cierpka muszę rozrzedzać ja napojem, wszystkie inne nawet te państwowe choć gorsze niz miejscowe piłem tylko z lodem i zyje i fajnie jest w CRO !!!!

Nas np ostrzegali Chorwaci którzy mieszkali na kwaterach z nami (oni byli z Zagrzebia) żeby nie kupować rakiji i innych produktów no może poza owocami przy drogach bo to widać co się kupuje. Mówili że normalne jest to że dają do spróbowania super produkt o super smaku natomiast to co się dostaje w razie kupna to pomyje których nie da się pić.
lukaszzhp1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszzhp1 » 02.01.2012 23:04

Mi najbardziej smakował (przepraszam jak przekręcę) Rogacz albo rogaczica jakoś tak. Pycha z tym że to podobno spotykane jest na wyspach - tak nam mówił nasz gospodarz, le czy to prawda to nie mam zielonego pojęcia.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 03.01.2012 07:48

lukaszzhp1 napisał(a):Mi najbardziej smakował (przepraszam jak przekręcę) Rogacz albo rogaczica jakoś tak. Pycha z tym że to podobno spotykane jest na wyspach - tak nam mówił nasz gospodarz, le czy to prawda to nie mam zielonego pojęcia.

zrób ją sam... ;)
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Jakie alkohole polecacie do spróbowania ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone