Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 21.03.2007 20:16

Plumek napisał(a):Tadam! Bateria pełna :D Wkładam do aparatu :D i Chyba znikam - może nie jest tak zimno i mokro, jak widac przez okno? :D

Pa, pa :D

Czekamy na efekty!!!!!!!!!!!!!!
Miłego szukania ... wiosny?
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 21.03.2007 20:24

Zmieniłem Kodaka na Sony,ale jakoś robi te same zdjęcia. :wink:
Chyba czas by się go pozbyć.I jechać do cro bez aparatu.
Przeglądając setki albumów forumowiczów ,zauważyłem ,że zdjęcia się powtarzają.Są te same zakręty,te same widoki,te same detale architektoniczne.Ale zdjęcia nie umiemy rozpoznać w zagadce.Może za bardzo skupiamy się nad zdjęciem i umyka nam rzeczywistość.
Dotyczy to głównie zdjęć bez osób.Jak jest osoba to zazwyczaj miejsce odgadujemy. :wink: Może czas skupić się na osobie. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.03.2007 20:27

witki napisał(a):Leszku - fajnie ci te światła wyszły!...

To są Kielce w nocy widziane przez pasażera w stanie po spożyciu :lol:
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 21.03.2007 20:31

Leszek Skupin napisał(a):

Leszku, piszesz że to HP zrobione - jakim?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.03.2007 20:32

Plumek napisał(a):
slawek66 napisał(a):
Plumek napisał(a):
Slawek66 - jak Twój pachnie? Bo mój nowością :D:D:D

moj tez, choc juz mam prawie 41 lat :D

Rich też będzie miał pachnącego hehe I Janusz Bajcer :D

Pasikonik już w Sączu. teraz aparat do ręki, instrukcja przed oczy, a opna dość opasła.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.03.2007 20:39

witki napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):

Leszku, piszesz że to HP zrobione - jakim?

HP Photosmart M305 :lool: zabytek klasy zerowej :lool: ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.03.2007 20:45

Janusz Bajcer napisał(a):instrukcja przed oczy,

NIE CZYTAJ TEGO :!: :!: :!: :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.03.2007 20:48

Nie chcem ale muszem :wink: :lol:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 21.03.2007 21:22

Janusz Bajcer napisał(a):

Pasikonik już w Sączu. teraz aparat do ręki, instrukcja przed oczy, a opna dość opasła.

I jak pierwsze wrażenia?
Jak leży w ręce, jak dział wizjer i ekran?
Nie za lekki/za ciężki?
Mienju przejrzyste czy takie sobie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2007 00:01

Pierwsze wrażenia super, przed zakupem widziałem go w Media Markt.
Jak dla mnie w ręce leży dobrze, nie za lekki nie za ciężki.
Ekran 2.5 cala, dobrej rozdzielczości, wizjera jeszcze nie rozgryzłem.
Menu przejrzyste, ale muszę się jeszcze pobawić, aby lepiej opanować.
Trochę nie mogłem poradzić sobie z dojściem do polskiego menu, ale metodą prób i błędów już na wyświetlaczu migocą polskie literki :lol:
A skoro mowa o literkach to z okazji udanego zakupu-literek tu stawiam :wink:

Obrazek
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 22.03.2007 06:22

Janusz gratuluje zakupu :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2007 07:53

Dziękuję :lol: (po raz drugi)
Jak płaciłem w sklepie 1165 zł. to się cieszyłem, bo ten model aparatu w Nowym Sączu w dwóch sklepach kosztuje 1599 zł.
Natomiast "chłopcy' z FotoPlusa cieszyli się mniej, oprócz mnie jeszcze 4 szczęśliwców zamówiło u nich ten model po 1165 zł, przez co oni będą mieli troszkę mniej na wypłatę.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.03.2007 07:59

platon napisał(a):Zmieniłem Kodaka na Sony,ale jakoś robi te same zdjęcia. :wink:
Chyba czas by się go pozbyć.I jechać do cro bez aparatu.
Przeglądając setki albumów forumowiczów ,zauważyłem ,że zdjęcia się powtarzają.Są te same zakręty,te same widoki,te same detale architektoniczne.Ale zdjęcia nie umiemy rozpoznać w zagadce.Może za bardzo skupiamy się nad zdjęciem i umyka nam rzeczywistość.
Dotyczy to głównie zdjęć bez osób.Jak jest osoba to zazwyczaj miejsce odgadujemy. :wink: Może czas skupić się na osobie. :wink:

Mam takie samo wrażenie. Szaleństwo panuje w temacie rodzaju aparatu a ja myślę, że najlepiej byłoby z wakacji przywieźć nie np. 700 zdjęć a 7 (siedem). Przesadziłem, wiem, jednak czym więcej tym chyba gorzej. Nie wypoczywamy, nie skupiamy się na podziwianiu uroków tylko je "zapamiętujemy" w aparacie. W razie czego, później sobie to szybko odtworzymy. To taki wyścig szczurów, gonitwa za wczorajszym dniem. Może trzeba troszkę normalności. Tutaj, podnicaliśmy się kto jaki kupi, poprzeczka szła w górę. Potrzebny czy nie ale kupię i już. Ja musiałem spasować, zauważyłem, że jak tak dalej pójdzie to kupię znowu coś czego niepotrzebuję ( że znowu szpan).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.03.2007 08:19

Janusz Bajcer napisał(a):Dziękuję :lol: (po raz drugi)
Jak płaciłem w sklepie 1165 zł. to się cieszyłem, bo ten model aparatu w Nowym Sączu w dwóch sklepach kosztuje 1599 zł.
Natomiast "chłopcy' z FotoPlusa cieszyli się mniej, oprócz mnie jeszcze 4 szczęśliwców zamówiło u nich ten model po 1165 zł, przez co oni będą mieli troszkę mniej na wypłatę.

W Rzeszowie kosztuje 1299 zł. ( popatrz jaki ten handel) Miałem go w ręku, miałem również w ręku Olympusa 330, 400, Sony 100, Olympusa 550. Jak dla mnie, tak wzrokowo i gabarytowo,( z tej półki) to napierw Olympus 550, zaraz po nim Panas FZ 8 ............. Sony 100 na samym końcu, jest największy ( jak dwie haubice). Czyli mam gust podobny do Twojego. Myslę, ze będziesz zadowolony. Ja jeszcze się zastanawiam i czekam na Twoją opinię. Oczekuję twórczej krytyki z pokazaniem za i przeciw. .......... ps. z innej półki gabarytowej...... Canon 710 ( cudny ci jest - jak dla mnie). :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2007 09:05

Gdyby nie to, że mój poprzedni aparat-Samsung A50 się zepsuł, a jego naprawa kosztowała by prawie tyle, ile obecnie kosztuje nowy- zapewne nie kupowałbym innego.
Dlatego tym razem zdecydowałem się zakupić troszkę lepszy model i mam nadzieję, że ten posłuży mi dłużej niż jeden rok.
W zeszłym roku na wakacjach zrobiłem ok. 120 zdjęć.
Zrobienie 700 zdjęć to przy np. 10 dniach pobytu wakacyjnego - to zrobienie 70 zdjęć dziennie, aż takim foto-maniakiem nie jestem :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 61
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone