Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 16.03.2007 19:34

slawek66 napisał(a):
Plumek napisał(a):
slawek66 napisał(a):
Plumek napisał(a)::)
Smiena, Zenit 12 XP, Pentax P30, Pentax Z10, Pentax Z1, Canon EOS 5, a teraz... Canon S1 IS :) Oczywiscie marzy mi sie Canon 20D :)

i caly misterny plan poszedl w pizdu, razem z marzeniami :lool: :lool: :lool:

A skądżeś Ty to wygrzebał? Hehehehe :D

Po drodze był jeszcze Canon F-1, Canon A-1, Pentacon Six ;) Krótko nawet jakiś Nikon F90 mi się plątał w torbie :D

P-sixa to chyba za kare nosilas :lool:

A nie - maluchem 17-letnim jeździł ;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 16.03.2007 19:36

slawek66 napisał(a):w jaki sposob mozna sie wypisac z canona w ankiecie ?

Właśnie? :) Hehehe - ankieta nie przewidziała, że człek zmieni upodobania :(
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 16.03.2007 19:38

Elektronika w tych zabawkach to prawie jednakowa! Ale za to obiektywy, to juz przepaść. Nawet te kitowe się różnią. I nie mówcie mi, że firmy które od wieków robią foto, dadzą się pogonić konkurencji!!! A zresztą czy Canon i Nikon mają konkurencję?

Ja swojego F70 z całym osprzętem mam do dzisiaj i traktuje jak prawdziwą relikwie. Mam go od 96r. i od czasu do czasu coś jeszcze nim pstryknę. Nie oddam go nikomu!!!!!!
Ostatnio edytowano 16.03.2007 19:42 przez Jurek, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2007 19:41

Jurek jak widać mają, przykład Sławek :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2007 19:43

Plumek napisał(a):

Plumek :evil: a co masz do maluchów 17 letnich :twisted: :wink:

Mój nawet miesiąc temu przeszedł czołowy test zderzeniowy z całkiem sporym Ducato, który to wylądował na łące a ja maluszkiem na drodze się ostałem :D i z tej okazji mam za friko funkel nówka przód :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 16.03.2007 19:46

Rysio napisał(a):Jurek jak widać mają, przykład Sławek :D

A co mają ? bo nie kumam :cry:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.03.2007 19:53

Jurek napisał(a):A zresztą czy Canon i Nikon mają konkurencję?

maja i to coraz wieksza, czekalem dlugo na 400d i jak go w sklepie zobaczylem to plakac mi sie chcialo ze tak fajna firma zrobila taka lipe, w zenicie mam lepszy obiektyw, nie mowiac o spasowaniu elementow obudowy, wstyd
prawie pol roku szukalem czegos fajnego, i znalazlem
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 16.03.2007 20:00

Rysio napisał(a):
Plumek napisał(a):

Mój nawet miesiąc temu przeszedł czołowy test zderzeniowy z całkiem sporym Ducato, który to wylądował na łące a ja maluszkiem na drodze się ostałem :D i z tej okazji mam za friko funkel nówka przód :lol:

Według ostatnich badań dotyczących testów zderzeniowych okazało się, że maluch ma identyczną jak najnowsze pojazdy kontrolowaną strefę zgniotu w przypadku uderzenia czołowego - od zderzaka przedniego, do silnika.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 16.03.2007 20:09

slawek66 napisał(a):

maja i to coraz wieksza, czekalem dlugo na 400d i jak go w sklepie zobaczylem to plakac mi sie chcialo ze tak fajna firma zrobila taka lipe, w zenicie mam lepszy obiektyw, nie mowiac o spasowaniu elementow obudowy, wstyd

Napewno jest to coś fajnego! Sam kiedyś w cyfrze zaczynałem od Fuji S5000 i nie dam nic złego na tą zabawkę powiedzieć! W Canonie nie siedzę, ale wydaje mi sie że przesadziłeś, że to takie be be :lol:

A w Zenicie masz stałkę. Jaki problem dokupić do jakiejś tam puszki!
Ostatnio edytowano 16.03.2007 21:26 przez Jurek, łącznie edytowano 2 razy
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2007 20:09

J@nek napisał(a):
Rysio napisał(a):
Plumek napisał(a):

Według ostatnich badań dotyczących testów zderzeniowych okazało się, że maluch ma identyczną jak najnowsze pojazdy kontrolowaną strefę zgniotu w przypadku uderzenia czołowego - od zderzaka przedniego, do silnika.

J@nek, kontrolowana to ona jest napięciem mięśni nóg :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2007 20:11

Jurek napisał(a):
slawek66 napisał(a):

Napewno jest to coś fajnego! Sam kiedyś w cyfrze zaczynałem od Fuji S3500 i nie dam nic złego na tą zabawkę powiedzieć! W Canonie nie siedzę, ale wydaje mi sie że przesadziłeś, że to takie be be :lol:

Ale zmienił go na Olka :wink: konkurencja rośnie w siłę więc trzeba taniej, robią taniej więc i tandetniej :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 16.03.2007 20:20

Jurek napisał(a):
slawek66 napisał(a):

Napewno jest to coś fajnego! Sam kiedyś w cyfrze zaczynałem od Fuji S3500 i nie dam nic złego na tą zabawkę powiedzieć! W Canonie nie siedzę, ale wydaje mi sie że przesadziłeś, że to takie be be :lol:

A w Zenicie masz stałkę. Jaki problem dokupić do jakiejś tam puszki!

Oj małe toto, obiektyw kitowy to w ogóle sobie darowac należy :( A inne sensowne... dość drogie. Ja też myślałam o 400D... Ale zdradziłam go z Olkiem! Heh Jak zaczęłam się wgłębiać w wiedzę o systemie Cztery Trzecie Olego - nie miałam dylematu. Dylematem był zaledwie wybór modelu - nie to, żeby duży rozrzut był - miedzy zaledwie dwoma modelami. Jak sie zagłebiłam w cennik osprzetu do Olesia - zapragnęłam nabyć i obiektyw macro :D Na ktyóry do tej pory nota bene nie było mnie stać (myśle o Canonie EOSie). A teraz? Proszę!

Test macro 1 - AF, 1:4

Test macro 2 - MF, 1:1

I to potrafi obiektyw za niewiele ponad 700 szelestów...

I jeszcze kilka przykładów:

Jeden

Dwa

Trzy

Cztery
Ostatnio edytowano 16.03.2007 21:05 przez Plumek, łącznie edytowano 1 raz
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 16.03.2007 20:56

Rysio napisał(a):
banko napisał(a):standart 4/3 podpisal sobie kodak z olympusem w 2003 roku, po czym dolaczyl do nich panasonik, jakos w w 2007 nie widac jakiegos znacznego wstrzasu rynku a troche czasu minelo....................

Tak :?: a widział Ty o ile spadły ceny wśród lustrzanek :?: :lol:

Tu też trochę na temat koncepcji Sony
http://www.fotopolis.pl/index.php?g=292#sony
i

i widzial, i czytal i czyta dalej. I czytal bedzie.

ale to jest troche inaczej niz widzisz.

rozpisywal sie nie bede, jak zwykle.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2007 21:15

...może czasem warto coś poczytać :roll: w końcu po to się w podstawówce tej sztuki uczyło :wink: pisać też uczyli, ale jak widać niewiele w twoim przypadku to dało ... :?

Ps. Zrob mi laske :lol: i odp... sie :lol: oki :?:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.03.2007 21:30

Plumek ...... na litość, co pokazujesz ???? Zbliżenie zapałki i zdjęcia z bliska owadów. ?????? Komu takie zdjęcie jest potrzebne ?? Jak do tego ma służyć lepszy aparat to ja nie kupuję już żadnego. ps. otworzyłem te wskazane linki w nadziei że coś konkretnego tam jest.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone