Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 15.03.2007 22:30

Plumek napisał(a):
slawek66 napisał(a):
Jurek napisał(a):Ania żyje? Czy studiuje instrukcję obsługi :lol:

juz prawie zna na pamiec, ja tylko niektore fragmenty :D

Jeszcze dycham ;)
Z instrukcji wszystkiego nie rozumiem na razie - trza w łąpę wziąć sprzęt i na gorąco testowac :D

Jak z każdej instrukcji!!! POmacać, pokręcić i po eksperymentować!!!
Będą foty że Ho Ho !!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2007 22:48

Jurek napisał(a):Będą foty że Ho Ho !!!!

Co najmniej takie jak to :wink:
Obrazek
(ze stronki. którą Plumek zapodała :lol: )
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.03.2007 09:39

test wykladzinowy zostal zaliczony :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 363ed.html

ps.
testowany jeden z ochotnikow
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.03.2007 10:20

Plumek .... ja to, otrzymałaś tylko samą instrukcję ???
Nie podajesz nazwy nabytku, więc wniosek że ustrojstwo ...... nie ma czy jest. ???
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 16.03.2007 10:38

skoro tyle piszecie o aparatach, to może podacie mi gdzie można nabyć w miarę tanio oraz w miarę dobry statyw i co znaczą te wszystkie głowice trzykierunkowe, ruchome? jakie to ma znaczenie? hvala, pozdrav

PS jakoś nie widziałem wątku o statywach...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.03.2007 11:02

Głowica 3D pozwala Ci ruszać zamontowanym na niej aparatem we wszystkich kierunkach (góra - dół, lewo - prawo, poziom - pion) jak chcesz to luźno (w przypadku kamer ;)), a jak chcesz to na "sztywno", czyli usawiasz tak jak ci pasuje kadr i skręcasz głowicę, żeby nie poruszyć fotki ;)

Pozdrav :papa:

P.S. Jak coś to pytaj ;)
Podpisano:
Szczęśliwy Posiadacz Statywu ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.03.2007 11:26

RobCRO napisał(a):skoro tyle piszecie o aparatach, to może podacie mi gdzie można nabyć w miarę tanio oraz w miarę dobry statyw i co znaczą te wszystkie głowice trzykierunkowe, ruchome? jakie to ma znaczenie? hvala, pozdrav

PS jakoś nie widziałem wątku o statywach...

Rysio przeważnie poleca ten sklep :wink: :lol:
http://www.foto-tip.pl/sklep/index.php?cPath=58
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.03.2007 11:47

W miarę tani i wygląda dość stabilnie, ale ma mały udźwig - tylko 3,9 KG :( nie dociążysz go zbytnio
:arrow: Statyw STC-360
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.03.2007 12:58

Leszek Skupin napisał(a):W miarę tani i wygląda dość stabilnie, ale ma mały udźwig - tylko 3,9 KG :( nie dociążysz go zbytnio
:arrow: Statyw STC-360

Gościnnie ze Sławkowego konta :)
Na udźwigu 3,9 kg spokojnie zainstalujesz przeciętną lustrzankę z przeciętnym obiektywem. Jeśli masz coś lepszego, to i na Manfrotto Cię stać.

Co do statywu: polecam z głowica kulową - załwatwia wszystkie płaszczyzny i masz tylko jedną śrubkę do mocowania :)

Orpócz udźwigu ważna jest stabilność samych nóżek - żeby wiatr nimi nie wiuchał. Z tańszych a bardzo dobrych polecam Slik lub Velbon Sherpa.

Plumek

P.S. Podpisano: posiadaczka 3 statywów :)
Ostatnio edytowano 16.03.2007 13:01 przez slawek66, łącznie edytowano 1 raz
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.03.2007 12:59

woka napisał(a):Plumek .... ja to, otrzymałaś tylko samą instrukcję ???
Nie podajesz nazwy nabytku, więc wniosek że ustrojstwo ...... nie ma czy jest. ???

Porządne firmy udostępniają instrukcje i oprogramowanie do obróbki np. RAW na swoich www :)

To ja - Ja...Plumek ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.03.2007 13:10

Porządna firma OLYMPUS :lol: ma na stronie do pobrania instrukcje :lol:
A więc ta lustrzanka z tej firmy :wink: :?: :!:

Panosonic też ma, ale instukcji do mojego FZ8 nie widzę :cry:
Ostatnio edytowano 16.03.2007 13:14 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.03.2007 13:12

Sławek ... dlaczego podpisujesz się za Plumek ? ( przepraszam ale nie mam głębszych wiadomości).
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.03.2007 13:51

woka napisał(a):Sławek ... dlaczego podpisujesz się za Plumek ? ( przepraszam ale nie mam głębszych wiadomości).

bo to plumek pisal, pijemy kawe i jemy ciastka w oczekiwaniu na sprzety :sm: :lool: :oczko_usmiech:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 16.03.2007 13:53

Janusz Bajcer napisał(a):Porządna firma OLYMPUS :lol: ma na stronie do pobrania instrukcje :lol:
A więc ta lustrzanka z tej firmy :wink: :?: :!:

Panosonic też ma, ale instukcji do mojego FZ8 nie widzę :cry:

gratulacje !!!
wygral pan podkladke pod szklanke z samochodem warszawa :D

Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2007 14:22

Dobra czyli Sławek i Plumek czekają, ja natomiast myślę i aż mi się dymi :D co myślicie i czy macie jakieś doświadczenia z Sony Alpha A100 :?: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies