Leszek Skupin napisał(a):woka napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Woka, a tak swoją drogą myślę, że robisz trochę podpuchę . Nie wierzę, żeby było Ci obojętne co jest na zdjęciu, jak wygląda itd... pisałeś, że robiłeś zdjęcia na dość starych aparatach, czyli w pełni manualnych, znaczy się znasz się na rzeczy
Wylazło szydło z worka
Leszek ... żadna podpucha. Robiłem, owszem ale nigdy nie przywiązywałem do tego uwagi. Jak czytam o jakiś szumach, ostrości, bieli, ...... czego tam jeszcze nie czytam, to włos mi na głowie się jeży. !!!!! Najlepiej z tych starych czułem się w FED 5. ( chyba,że robiłem "fachowo" nawet o tym nie wiedząc). mogło tak być ????????
Na pewno masz większe pojęcie o fotografii niż ci, którzy zaczynają na cyfrówkach, chyba, że robią to świadomie i z przygotowaniem fotograficznym i wiedzą, że można kiedyś było robić piękne zdjęcia aparatami na kliszę
P.S. Pokaż jakieś swoje zdjęcia
Janusz Bajcer napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):No to jeszcze poczytaj plusy (ujemne ) i minusy (dodatnie )
http://www.edu.info.pl/strona.php?1514
...
Dla tych "plusów" używam cyfrówki, a dla tych "minusów" - analoga
Ale można i tak
Leszek Skupin napisał(a):Janusz jesteś niemożliwy
woka napisał(a):slawek66 napisał(a):jesli kasowo nie jestes zbyt mocno skrepowany to polecam LZ3 panasonica
Sławek ... w moim wieku to już kasa musi być. Nema problema.
woka napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):woka napisał(a):
No i już mnie macie , kurna a myślałem, że jestem niewidoczny jak się schowam za taką ilością sprzętu