Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.03.2007 13:19

croatek napisał(a):A fuuuuj własnie jadłem obiad :?

Przed komputerem :?: 8O :lol:

P.S. Taaaakie sympatyczne stworzonko no co chcesz :lool: :?:
Ostatnio edytowano 09.03.2007 13:20 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.03.2007 13:20

croatek napisał(a):A fuuuuj własnie jadłem obiad :?

jakie fuj :?: :!: :twisted: wiesz jaki on fajny był :!: i jak się go po skorupie drapało to popiskiwał sobie, tyle że nie wiem czy z zachwytu czy ze złości :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 09.03.2007 14:05

woka napisał(a):W takim razie ..... ja wysiadam. Wy widzicie coś czego ja nie widzę. Zdjecie jak zdjęcie- widać. Jakieś "szumy" ponoć są ... gdzie te szymy ???? podrasowane, nie podrasowane .... jejku. Jest zdjęcie, widać ? ... widać. Oddaje obraz ..... oddaje. Koniec dla mnie. Wiadomo, że nawet najlepsze zdjęcie nie odda "realu". Oczywiście nie mówię o zdjeciu zepsutym do szpiku kości. Jak jest jako takie - to jest dobre i koniec.

ps. ale ze mnie gamoń fotograficzny. :wink:

jest jeszcze cos takiego jak doszukiwanie sie dziury w calym i tzw. doktoryzacja :D
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 09.03.2007 14:08

LRobert napisał(a):Czy aparat który chcę kupić też sie liczy w glosowaniu ?
Zamierzam kupić SONY ALFA 100. Jak ktos mia doczynienia z tym aparatem to chętnie przeczytam opinie. Do tej pory robiem zdjęcia analogową Minolta Dynax 4.

ogladalem, fajnie lezy w rece, duzo lepiej niz 350 i 400 canona ale najlepsze wrazenie zrobil na mnie pentax k100, no bo o k10 sie nie mowi ze wzgledu na cene
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 09.03.2007 14:34

Leszek Skupin napisał(a):A aparat :?:

Hm... w sumie to mniej ważne :roll:

Leszku - jak byk napisane, że Canon 400D ;)
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 09.03.2007 14:37

jak byk to widac że post był edytowany......
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.03.2007 14:46

Plumek napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):A aparat :?:

Hm... w sumie to mniej ważne :roll:

Leszku - jak byk napisane, że Canon 400D ;)

Jak byk napisane ale spójż kiedy ;) - była poprawka
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.03.2007 16:19

Croatek pisze:
"Jeśli brać pod uwagę jeden przedział cenowy to stałki są o wiele lepszej jakości".

"Jeśli chodzi o zdjęcia z aparatów analogowych to nadal jeszcze przewyższają jakością zdjęcia z cyfrówek. Chodzi głównie o rozpiętość tonalną i odwzorowanie kolorów. Gwarantuję że Wasze "stare"analogowe lustrzanki zrobią o wiele lepsze zdjęcia niż obecne najdroższe cyfrowe hybrydy" :roll:
---------------------------------
Hola, ... co to są stałki?????

Janusz .... czy widzisz to co ja. Jak tu kupować w takich warunkach. Wychodzi na to, ze mam w doma dobry sprzęt a szukam dziury w całym. Z ta opinią odnośnie przewagi analoga nad cyframi to już słyszałem od zawodowców i kilku handlowców.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.03.2007 16:21

woka napisał(a):Croatek pisze:
"Jeśli brać pod uwagę jeden przedział cenowy to stałki są o wiele lepszej jakości".

"Jeśli chodzi o zdjęcia z aparatów analogowych to nadal jeszcze przewyższają jakością zdjęcia z cyfrówek. Chodzi głównie o rozpiętość tonalną i odwzorowanie kolorów. Gwarantuję że Wasze "stare"analogowe lustrzanki zrobią o wiele lepsze zdjęcia niż obecne najdroższe cyfrowe hybrydy" :roll:
---------------------------------
Hola, ... co to są stałki?????

Janusz .... czy widzisz to co ja. Jak tu kupować w takich warunkach. Wychodzi na to, ze mam w doma dobry sprzęt a szukam dziury w całym. Z ta opinią odnośnie przewagi analoga nad cyframi to już słyszałem od zawodowców i kilku handlowców.

Stałka to obiektyw bez zooma
Pozdrav :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.03.2007 17:38

croatek napisał(a):Gwarantuję że Wasze "stare"analogowe lustrzanki zrobią o wiele lepsze zdjęcia niż obecne najdroższe cyfrowe hybrydy :roll:

Koniec świata. Teraz to mi dokopałeś.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2007 17:55

woka napisał(a):Janusz .... czy widzisz to co ja. Jak tu kupować w takich warunkach. Wychodzi na to, ze mam w doma dobry sprzęt a szukam dziury w całym. Z ta opinią odnośnie przewagi analoga nad cyframi to już słyszałem od zawodowców i kilku handlowców.

Woka - widzę ale mój analog leży w domu gdzieś taki:
Obrazek
Moja pierwsza cyfrówka (wybierana przez prawie pół roku) w tym wątku
forum/viewtopic.php?t=6135&postdays=0&postorder=asc&start=165 A ten Samsung, który się zepsuł był taki:
Obrazek
O zakup tego aparatu była wojna z żona, teraz jest znowu o następny - Ona twierdzi, że cyfrówka nie potrzebna, bo jest w domu ten pierwszy. :cry:

Ale ja jej na to, że tak jak Ona do "błonki" nie wróci :wink:
tak i ja nie wrócę do aparatu na "błonki"/klisze :lol:
:papa:
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 09.03.2007 17:58

arekwroc napisał(a):

Nie jestem profi

Taa... Arek ja jestem non stop pod wrażeniem Twoich fotek.
P.S. na tapecie mam Trogir nocą.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 09.03.2007 18:38

Oby tylko ten Panasonic, ktory kupil Janusz nie byl z tego zrodla.
http://www.allegro.pl/item173924244_now ... m_gw_.html
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.03.2007 18:46

Janusz ja mam takiego (niżej) mało rożni sie od PZ 7 (gabarytowo) Ponadto podobnie jak Ty mam : Kodak- chyba taki sam, Olympus - też niezły, i coś tam jeszcze w piwnicy by się pewno znalazło. Te małe antyki odrzucam ale lustrzanki szkoda. Zdjęcia robi bardzo dobre ( jak dla mnie ale chyba nie tylko). Tylko że troszku jest "olbrzym" a w tym za bardzo nie gustuję.

[list=]Obrazek[/list]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2007 19:11

Lubuszanin - aparatu jeszcze nie kupiłem, jest na razie zamówiony, dziś dostałem odpowiedź, że będzie w sklepie po 20 marca i cenie za 1165 zł.
a sklep jest tu: http://www.interfoto.pl/aparaty-cyfrowe ... /DMC-FZ-8/

Woka - ten mój aparat analogowy (na błonki) to Canon Prima Zoom 85
A ten panasonic FZ8 nie ma takiej dużej "lufy" :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone