Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.03.2007 15:49

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.03.2007 15:53

Piotrek_B napisał(a):No to fajnie namieszaliście teraz Woce w głowie :P :P :P A jemu chodziło o małą poradę przy kupnie aparatu do OKAZJONALNEGO robienia zdjęc a nie do PROFESJONALNEJ czy PÓŁPROFESJONALNEJ roboty :lol: :D :lol: :D :lol: :lol:

Niech zostanie przy OLYMPUSIE SP-500 UZ to moim zdaniem przyzwoity sprzęt i jeśli tylko jego gabaryty są przez Wokę do zaakceptowania i cena również to myślę, że to jest optymalny wybór. Jeszcze tylko teraz musi iść do sklepu i poprosić o ten model do ręki, ale będzie mądrzejszy o wszystkie te matryce, obiektywy i bedzie mógł podyskutować na ten temat ze sprzedawcą i chyba o to w sumie chodziło nie :?:

Pozdrav :papa:
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 04.03.2007 15:55

dodatkowo wozimy jeszcze kamerkę cyfrową Panasonika . 8) 8) 8) :D
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 04.03.2007 15:58

Leszek Skupin napisał(a):NIKON D70s

:D

Leszek już widzę na co się szykujesz.......... :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.03.2007 15:59

arekwroc napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):NIKON D70s

:D

Leszek już widzę na co się szykujesz.......... :wink:

8) :lol:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 04.03.2007 17:10

sony dsc w 40 - przyzwoity kompakcik, niewiele większy od komórki + bardzo dobre ceny na wyprzedażach.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.03.2007 20:03

Woka ja z mojej strony polecić mogę Sony DSC H5 - porządna hybryda z prawie pełnym manualem, szybki, dobre szkło, w miarę oszczędny jeśli chodzi o baterie.

http://www.fotoexpert.pl/kamery-cyfrowe ... -1624.html

osobiście mam wcześniejszy model DSC H1 i jestem bardzo zadowolony

http://fotokonto.pl/showGallery.php?id=652&page=1 - tu możesz zobaczyć efekty pracy

Ps. Jak kupowałem H1 to też nie sądziłem że zechce mi się bawić manualem ale jeśli jest zaczyna to korcić np

Obrazek
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.03.2007 20:57

hrehor napisał(a):dodatkowo wozimy jeszcze kamerkę cyfrową Panasonika . 8) 8) 8) :D

No tak, ja wożę Kodak C330 ( cyfrowy- stary jak świat), Minolta 5 (analog) i kamera Panasonic 150 ( nie 15). Kamera - ma chyba 5 lat i obecne są o wiele mniejsze, Minolta to kawał aparatu. .........
Faktycznie, namieszaliście mi w głowie. Ktoś pyta o cenę jaka jestem w satanie zapłacić. Odpowiadam- najmniej mnie to interesuje, zapłacę każdą. Tylko proszę mnie zrozumieć, ja nie bzika na punkcie aparatów i fotografi w ogóle. Po kiego licha mam kupowac cos za np. 3000 zł. skoro dla mnie wystarczającym jest np. za 100 zł. Nie chce kupić czegoś co już w momencie zakupu jest trefne, złe, nieudane ( dlatego też odważyłem sie zapytać szanowne grono forumowiczów). Aparat gabarytowo zbliżony do mojej Minolty 5 ( analog) nie chce kupować ze względu na gabaryty .... jak ja będę wyglądał z tym aparatem, jeszcze ktoś pomyśli że jakiś zawodowiec czy cuś :-))). Coś skromnego a przyzwoitego. Na tą chwilę jestem przy Olumpus 500, - taki nie mały a do dużego jeszcze mu daleko. Wyglad prawie jak profesjonalny a zgrabny. ....... Leszek tylko mi popsuł homora, wolny w ostrości. Teraz idę myśleć ......... :wink:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 04.03.2007 21:02

kodak dx 7630 oraz blisko 22letni zenit 12xp.. zakupiony miesiąc po moich urodzinach :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.03.2007 21:08

arekwroc napisał(a):http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=170593087

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=170640230

mozna znalezc taniej :D

Arek .... z całym szacunkiem ale co mi proponujesz. Przecież ja amator - ciężarówką mam ich wozić. Wiem, że to profesjonalne, wiem że dobre ale dla mnie ..... wstrętne. To tak jakbym sobie kupił Maybacha ...... na cholerę on mi jest potrzebny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2007 21:10

woka napisał(a): ....... Leszek tylko mi popsuł homora, wolny w ostrości. Teraz idę myśleć ......... :wink:

no to nie myśl :lol: tylko idź do sklepu, chyba ze bedziesz robił często zdjęcia seryjne (ileś tam na sekundę) to wtedy trzeba sie zastanowic nad szybkością :lol: Pozdravki :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.03.2007 21:50

Piotrek_B napisał(a):
woka napisał(a): ....... Leszek tylko mi popsuł homora, wolny w ostrości. Teraz idę myśleć ......... :wink:

no to nie myśl :lol: tylko idź do sklepu, chyba ze bedziesz robił często zdjęcia seryjne (ileś tam na sekundę) to wtedy trzeba sie zastanowic nad szybkością :lol: Pozdravki :papa:

Złota myśl....... jednak ta dyskusja mocno mi pomogła. To taki kubeł zimnej wody na głowę. Piotrek, zadnych zdjęć seryjnych , nawet nie wiem jak to się robi, do czego służą, itp. NIC nie wiem, aparat prosty jak stodoła a nie "głupi" ma być. Było kilka słów o Panasonic DMC 7 ( jakoś tak). Miałem go w ręku, niezły ale ciut za duży. Zakodowałem sobie w głowie, że dużego nie kupię i już. !!!! Ośli upór i co poradzisz. Wytłumaczę dlaczego tak. Jak kupowałem kamerę (tego Panasnica 150) kosztował 6500 zł. Mogłem kupić nie 150 ale 15 ( ta 15 kosztowała wówczas 3200 zł.) Chora ambicja- kupilem 150, zaplaciłem za jakieś bajery które w życiu nie wykorzytałem. Następny przykład- kilka lat temu kupowałem telewizor. Mówię do sprzedawcy że taki aby wystarczył na 10 lat. Tak mnie zabajerował, tak namieszał że kupiłem w takiej cenie że normalne niezłe kupiłbym - 4 szt. Ma PIP (podgląd) i tylko to w zasadzie wykorzystuję, reszta bajerów - bezużyteczna dla mnie ( jakiś super płaski ekran, jakieś dzwięki przestrzenne, jakieś licho wie co ..). Telewizor potrzebuję aby włączyć - oglądnąć - wyłączyć. Znowu mam popełnić ten sam błąd ?????
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.03.2007 08:41

woka napisał(a):....... Leszek tylko mi popsuł homora, wolny w ostrości..........

Przykro mi :cry: już milczę
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.03.2007 08:54

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5371 - brak stabilizacji w SP-500UZ również optymistycznie nie nastraja tym bardziej w przypadku amatora który jak rozumiem statywu i samowyzwalacza nie planuje używać :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2007 09:08

woka - ja chcę taki i być może w tym tygodniu już będę się nim bawił :lol:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3833
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone