Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witaj!
... a co to jest ta kleista substancja na mechaniźmie obiektywu?
Co się stało, że nagle przestał działać? Czy nie działa cały aparat czy tylko LCD?
Dzięki za odzew.
Nie wiem co to za substancja-tak opisał serwis , a na aparat nic mi się wylało
ani nie wpadł do kleju.
Nie działa tylko wyświetlacz ale przez to nic nie widać, ani zrobionego zdjęcia ani nie można obejrzeć ustawień aparatu
Tak pytam, gdyż mój szwagier jest takim magikiem. Ma serwis z komórkami, ale robił już różne niestworzone rzeczy . Będę z nim się widział za tydzień to popytam co o tym myśli.
Popieram Rysia- mam panasonica od kilku lat (DMC FZ 2).Niezawodny.
A FZ 7 widziałem w akcji w tym roku w Cro.Kupuj go Januszku,tylko czarnego- lepiej wygląda
wojan napisał(a):Popieram Rysia- mam panasonica od kilku lat (DMC FZ 2).Niezawodny. A FZ 7 widziałem w akcji w tym roku w Cro.Kupuj go Januszku,tylko czarnego- lepiej wygląda
Jako posiadacz tego właśnie modelu polecam go w 100%
Do mnie coraz wiekszymi krokami zbliża się ... no właśnie, może mi też doradzicie?
Canon 400d czy Nikon D80?
Kitowe obiektywy w grę nie wchodzą, raczej krótki i tele ze stabilizacją plus grip plus lampa plus zestaw filtrów i szybka karta.
No dobra troszkę się rozmarzyłem, ale aparat zmienię niemal na 100%.
Czekam więc porad.
Hejka!
Zmieniłem Canona g3 na Canona D60 czyli lustrzanka :) foty sa jeszcze bardziej ciekawsze no ale niestety co za tym idzie trzeba było sie wyposażyć w niezłe szkło czyli koszty zakupu nieco wzrosły
Czekam teraz na wyjazd do cro i próby aparatu w tamtym klimacie
saturn - my tu o "gwiazdach" wśród aparatów fotograficznych a ty tu z komórką wpadasz
mój sony ericsson K750i też ma aparat 2 mega, ale gdzie im do prawdziwych aparatów?
JasioJasio z tych dwóch wybrałbym D80.
Dlaczego? 80-tka to bardziej poziom 30D.
Rozumiem że kupujesz samo body?
Dorzuć do tego 17-50 f2,8 Tamrona i ew. 70-300VR Nikkora, SB-600 albo 800 i masz świetny sprzet do focenia.