napisał(a) woka » 18.05.2010 07:53
A ja stałym zwyczajem jestem za kompaktem.
Wczoraj robiłem małe zakupy w Castoramie, obok jest Media Mark więc z nudów tam wszedlem.
Płątam się po różnych działach, zastanawiam się nad przyszłą drukarką ponieważ obecna już była 2 razy naprawiana.
Obok jest stoisko Foto. Patrzę na te aparaty, patrzę na lustra ( bardzo dużo tego jest) ...... i nijak nie mogę sobie wyobrazic, żebym ja, z ta masą miał chodzić między ludzmi. Na samą myśl - jakoś się wstydzę.
Przecież zdjęcie można zrobić czymś mniejszym, przyjemniejszym w obejściu i dotyku. Na dodatek, jak sądzę większość kupuje aparat z myślą o wakacjach i wczasach.
Na wczasach mam chodzić z taką armatą
Jak dla mnie, to nieporozumienie.
Nie jestem specem od foto ale zauważyłem, że niektore kompakty są droższe od luster
, o co tutaj chodzi - nie wiem. Moda jakaś czy cuś. ( widziałem taką małpkę, nawet fajna, chyba coś ponad 2200 zł)
Jak to na stoisku foto, zawsze są kupujący jednak mimo dość długiej chwili nie zauważyłem wiekszego zainteresowania tymi armatami. Kompakty- kupowali.
Ludziska nie dajcie się zwaryjować .... niech aparat Wami nie rządzi. Kompakt nieść w ręku można, do torebki go włożysz, do kieszeni. Lustro to już inne gabaryty. Zdjęcie każdy zrobi a bywa, że nie odróżnisz zdjęcia zrobionego przez lustro i kompakt.