woka albo pokaż taką ........
robioną bez żadnego konwertera......jeśli małpki to potrafią to chyba też wrzucę do szafy swoją lustrzankę
ona_007 napisał(a):.....ale chciałabym jeszcze wiedzić co Panowie Specjaliści ( i Panie również ) myślą o ilości obiektywów dla kompletnych amatorów...
Piotrek_B napisał(a):- do czego szanownej koleżance będą potrzebne inne obiektywy, tj. jakie będą miały przeznaczenie
- portret , krajobraz , sport , makro etc.
A tak serio i zdroworozsądkowo - nie kupiłbym kita z takim zakresem czyli 18-200.
Piotrek_B napisał(a):A tak serio i zdroworozsądkowo - nie kupiłbym kita z takim zakresem czyli 18-200.
Piotrek_B napisał(a):jak coś jest do wszystkiego to jest do d.....
ona_007 napisał(a):Piotrek_B napisał(a):A tak serio i zdroworozsądkowo - nie kupiłbym kita z takim zakresem czyli 18-200.
Dlaczego? - Za duży zakres?
..
Piotrek_B napisał(a):ona_007 napisał(a):Piotrek_B napisał(a):A tak serio i zdroworozsądkowo - nie kupiłbym kita z takim zakresem czyli 18-200.
Dlaczego? - Za duży zakres?
..
Właśnie do tego napisałem o czyś co jest do d....jak jest do wszystkiego.
Ten obiektyw to jest właśnie takie "cuś" uniwersalne i dlatego moim skromnym zdaniem nie kupiłbym tego, szczególnie, że jego koszt oscyluje w granicach 2 koła. Czyli płaci się za wszystko i za za nic
Ja wprawdzie zakup już mam za sobą ale szukając kita do body na dzień dobry chciałem coś w zakresie 18-70, teraz kwestia dokupienia czegoś od 70 w górę, a w przyszłości, jak do tego dorosnę jakiś obiektyw stałoogniskowy
Za ile ktoś Ci proponuje ten zestaw ?
ona_007 napisał(a):....Wybitna okazja to to chyba nie jest...
4300 za całość czyli D80 + ten obiektyw.....
ona_007 napisał(a):.....
Czyli jakbyś miał wybierać to wybrałbyś D60 z 2 obiektywami ?- wtedy cena oscyluje koło 3 tys.
Ja doskonale wiem że za mnie nikt nie wybierze ale podpowiedź jest zawsze mile widziana
Piotrek_B napisał(a):Woka ma chyba lustrzankową albo traume albo fobie
ona_007 napisał(a):[...]Zamiast D60 poradził D80 z obiektywem AF-S 18-200 f/3.5-5.6 G DX VR IF-ED
Marek i Joanna napisał(a):.... mam dylemat czy sony a 200, czy nikon d 80? cena taka sama -2500zł, .....
Marek i Joanna napisał(a):....tylko że a-200 ma dodatkowo obiektyw 70-300mm . .....