napisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2008 18:42
Tego modelu wprawdzie nie posiadam a ponieważ go znam to....
censor napisał(a):....
1. jak z jakością zdjęć....
Pamietaj o tym, że to człowiek robi zdjęcie a nie aparat. A tak serio ZERO jakichkolwiek zastrzeżeń w tej klasie aparatów
2. czy mocno szumi (na różnych forach spotkałem się z rozbieżnymi opiniami)....
nie licz na cuda powyżej 400 ISO
4. Czy obsługa menu jest łatwa (wstyd się przyznać ale jestem angielskim analfabetą) i czy bez znajomości angielskiego poradzę sobie (nadmieniam, że do tej pory mam Fuji E550 z angielskim menu i bez znajomości tego języka radzę sobie bez problemów)....
obługa anglojęzycznego menu we wszytkich Fuji jest tzw. intuicyjna, więc problemów nie bedzie miał nawet ten, kto języka angielskiego nie zna. Jak masz juz kontakt z Fuji to nie będziesz miał tym bardziej problemów.
5. czy brak stabilizacji ma duży wpływ przy wykorzystywaniu zooma - czy konieczny jest statyw?....
ma duży wpływ - statyw będzie Ci potrzebny.
Odpuściłem pytanie nr 3 bo tego akurat nie testowałem.
Co do testów aparatów na różnych forach czy nawet na stronach internetowych - podchodź do tego z lekkim dystansem
Widziałem np. testy sprzetu, który znam i powiem Ci tak - zdjecia testowe i owszem super ale mało mają wspólnego z realiami. Chyba więcej z photoshopem
Czytając Twoje powyższe pytania myślę, że bardziej pasowałoby Ci lustro a nie hybryda