AnetaA napisał(a):Nie wiem właśnie czy lustro,bo może będzie tak jak U Ciebie-będzie sobie leżeć, a ja się będę wkurzać,że nie umiem wykorzystać wszystkiego co sprzęt oferuje albo nie będzie mi sie chciało go nosić, bo wagę i objętość swoją ma,nie wiem naprawdę na co sie zdecydować,jeszcze raz wszystko poczytam i pewnie podejmę decyzję, bo na zakup na pewno jestem zdecydowana
To ja Ci doradzę.
Wiem, taką mamy psychikę że chcemy mieć dobre rzeczy. W przypadku aparatów foto, czym większy, taki rasowy to myślimy że to jest to. Moim zdaniem nic bardziej mylnego.
Wyobraź sobie ... idziesz sobie gdzieś tam, ładna, zadbana, kobieca, torebka w ręku. Chcesz zrobić zdjęcie, z torebki wyjmujesz aparat, pstryk, aparat do torebki i dalej sobie idziesz, piękna, i uśmięchnięta. Kobieca kobieta.
Teraz drugi scenariusz- idziesz, foto dynda na pasku u szyi, w torbie zapewne zapasowy obiektyw, nie wiadomo - fotograf, zapaleniec czy amator. Bardziej jej w głowie foto czy mąż, dzieci, rodzina. Zapewne rozmowa z tą osobą będzie nakierunkowana na ...... jakże by inaczej, fotografia ( z uprzejmości wypadałoby przynajmniej coś zagaić). Ja lustrzanki toleruje tylko u zawodowych fotografów, u innych ....... mam lekki uśmieszek na twarzy. Co do zdjęć- w moim przypadku lepsze, tzn. szybciej a takie same, zrobię "byleczym" niż lustrzanką. W lustrze, nastawy, przymierzył, namierzył, czasy, bilans bieli ..... to nie na moje nerwy. Żeby zdjęcie robić "pół godziny" kto to widział.
Ja zawsze wywołuje zdjęcie w formacie 10x15. W tym formacie nie widać żadnej różnicy pomiędzy lustrem a zwykłą "małpką". Co ja zyskuję ...... chodzę sobie jak "gość" po świecie, nie objuczony czymś tam czyli lustrem a zdjęcia mam takie same. To tylko kwestia psychiki i rozsądku co kupisz. Ponadto popatrz jeszcze na swoje środowisko ( przecież ktoś Cię będzie widział), jeżeli jest w nim, w dobrym stylu mieć "kupę" aparatu to kup lustro (póki co, nigdy nie jest małe) Jeżeli nie - będziesz obiektem żartów.
........... i toby było na tyle.
ps. zauważam, że prowadzisz aktywny styl życia (narty, wypady, wczasy) ..... widziałaś kogoś na stoku z lustrem
, już Ci odpowiadam. Nikt. ( profesjonalna kurtka jest droższa od lustra)