Interseal napisał(a):AnetaA napisał(a):To może ja jednak zostanę przy swoim..."bele jakim" bo zdjęcia nawet nie najgorsze robi Inaczej to sprzęt będzie super a fotograf do d....
Od kilku tygodni, kiedy kupiłem Canona 400D z Sigmą 18-200mm zadaję sobie to samo pytanie. Na razie jest właśnie dupa i to bez wyraźnego wskazania, czy to sprzęt, czy fotograf , gdyż efekty są barrrdzo różne.
Miałem do tej pory kompakt (mam go zresztą jeszcze) Canona Powershota S50 i jestem bardzo zadowolony.
woka napisał(a):Interseal napisał(a):AnetaA napisał(a):To może ja jednak zostanę przy swoim..."bele jakim" bo zdjęcia nawet nie najgorsze robi Inaczej to sprzęt będzie super a fotograf do d....
Od kilku tygodni, kiedy kupiłem Canona 400D z Sigmą 18-200mm zadaję sobie to samo pytanie. Na razie jest właśnie dupa i to bez wyraźnego wskazania, czy to sprzęt, czy fotograf , gdyż efekty są barrrdzo różne.
Miałem do tej pory kompakt (mam go zresztą jeszcze) Canona Powershota S50 i jestem bardzo zadowolony.
Stawiam diagnozę ..... jak jesteś typem flegmatyka - wytrzymasz i bedzie OK. Jak jesteś energiczny, taki typ nerwusa - któregoś dnia rozwalisz go młotkiem. ( ..... kupiłem sobie lustro, miało być cudownie a tu taki szajc mi wychodzi ).
AnetaA napisał(a):Olympusach-koleżanka kupiła (ok.1000) kompakt, ale ma mnóstwo fajnych funkcji i 18krotny zoom optyczny
woka napisał(a):AnetaA ... może nie doczytałem ale jakie masz w tej chwili pstrykadło. ?
Rysio napisał(a):AnetaA napisał(a):Olympusach-koleżanka kupiła (ok.1000) kompakt, ale ma mnóstwo fajnych funkcji i 18krotny zoom optyczny
Nie żebym kogoś krytykował, ale koleżanka dokonała średnio udanego wyboru. W klasie superzoomów jest kilka pozycji zdecydowanie lepiej wypadających na tle konkurencji, choć do odbitek albumowych jest w miarę oki, do reprodukcji ściennych raczej się nie nada
AnetaA napisał(a):woka napisał(a):AnetaA ... może nie doczytałem ale jakie masz w tej chwili pstrykadło. ?
To rzeczywiście pstrykadło Fuji E510 i jak to ostatnio określił pan w sklepie fotograficznym- dwa lata temu to był nawet dobry , a prawdę mówiac na moje potrzeby wystarczał
Rysio napisał(a):[...] nie patrzyłbym na model który podał Tomek, czyli s8000 a raczej skłaniałbym się do kupna Fuji S9600. Z pełną stanowczością mogę powiedzieć, że to jeden z najlepszych aparatów na dzień dzisiejszy będący pomostem pomiędzy zwykłymi kompaktami i hybrydami a lustrzankami. [...]