Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2007 19:57

woka napisał(a):...Czyli np. jakiej ???? Proszę o kilka przykładów w kolejności pierwszeństwa zakupu.

Woka - czyli cofamy sie do strony 28 tego wątku :lol: :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.12.2007 19:59

było zdublowane ... zagapiłem czy cuś. :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.12.2007 20:04

Piotrek_B napisał(a):
woka napisał(a):...Czyli np. jakiej ???? Proszę o kilka przykładów w kolejności pierwszeństwa zakupu.

Woka - czyli cofamy sie do strony 28 tego wątku :lol: :papa:

Tak też miałem wrażenie, że to już było. Ale szukać, szperać, za długo czasu ..... a może jakieś nowe wieści . :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2007 20:04

......ewentualnie od strony 131 ciąg dalszy porad w tym samym temacie :wink:
Bardziej "świeże" bo to już październikowa dyskusja :papa:
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 29.12.2007 20:06

woka napisał(a):turan .. dzięki. Zaraz "oddam się lekturze". Zastanawiam się dlaczego Olympus nie ma u Ciebie uznania.

Hah, a to dobre - jestem użytkownikiem już trzeciego cyfrowego Olka!
Po kolei to było tak:C-330, C4000 i obecnie od ponad 2 lat C770UZ czyli ultra zoom. Wcześniej był jeszcze analogowy mju.
Do listy z poprzedniego posta spokojnie można dodać Olympusa SP-560 UZ.
Ale moim typem jest jednak Panasonic FZ50 - gównie ze względu na sporą wielkość fizyczną matrycy, dobry obiektyw, odchylany we wszystkich płaszczyznach ekran LCD.

PozdraV
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.12.2007 20:23

Piotrek ..... ostatnio byłem w ..... ( nie zgadniesz) ....... byłem w kościele. Chrzciny maluśkiego człowieka. Swoim zwyczajem zwróciłem delikatnie uwagę na aparaty ( same sie wpychały pod oczy). Kilka kompaktów, troszkę hybryd i ..... jedna lustrzanka. Z tą lustrzanką to chyba jakiś facet się pomylił , budził powszechne zainteresowanie ponieważ pchał się, wymachiwał ...... i ubrany był tak jakby co dopiero wyszedł z roboty. Ubiór taki na ryby, grzyby... pogniecone to, ubiór taki z "lumpeksu", żadne tam garnitury. Pal licho jego ubiór ale przecież ....... jakby nie patrzeć, w naszej kulturze, do kościoła, na dodatek na wielką uroczystość to mógłby "dziad" się lepiej ubrać. Zepsuł co niektórym dobry nastrój.
Co do hybryd .... rozeznałem (były obecne): Sony H-9, Lumiks ... miał x 12 zoom na obudowie, Fuji ..... zoom x 10. Te hybrydy .... raczej do tych półek ciągną moje myśli. Ale ....... myśleć można.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 29.12.2007 20:59

Fotografie pani Urszuli i pana Aleksandra były prezentowane w październikowym wydaniu magazynu Digital FotoVideo

Turan, po obejrzeniu tych fotek to ja się zastanawiam, czy pasikonik nie zasponsorował aby profesjonalnym fotografom narzędzia pracy, żeby zrobić sobie potem reklamę w DFV pt. "patrzcie jakie pikne foty robi nasze cudeńko" :?:
FZ 50 to b. dobry aparat, z doskonałą optyką (Leica 2.8-3.5 :!: ), ale dolega mu to samo co w mniejszym bądź większym stopniu dotyczy wszystkich kompaktów - mocny szum już na ISO 400.

Pozdrawiam
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 29.12.2007 21:18

Rafał,
Tego, że mogli być zasponsorowani nie mogę wykluczyć.
Co do przypadłości kompaktów/hybryd związanej z szumami to się dokładnie zgadzam. No niestety, coś za coś - ideału nie ma.
Dla bezkompromisowych zapaleńców pozostają "lustra".
Chociaż znam takich, którzy po paru latach zaczynają grymasić, że APS-C to nie to, trzeba kupić "pełną klatkę"...
A potem pewnie średni format...
I tak dalej, i tak dalej...

Ale, prawdę mówiąc, cóż to za przyjemność kupić raz aparat idealny i zapomnieć o nowych "zabawkach"?

PozdraV
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.12.2007 10:45

Lubuszanin napisał(a):
Rysio napisał(a):Nie wiem jaki masz aparat ale w większości przypadków fioletowa Hoya wystarcza http://www.ceneo.pl/609250 . Jaki masz aparat??

Sorrki zapomnialem napisac Panasonic Lumix DMC-FZ8.

Na 100% fioletowa Hoya wystarczy. Kupno droższego polara byłby wyłącznie onanizmem sprzętowym a jak donosi Minister Zdrowia Szczęścia i Pomyślności, onanizm sprzętowy jest początkiem impotencji twórczej ... :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 04.01.2008 00:56

witki napisał(a):Bo planuje w (niestety bardzo) odległym czasie kupić Tamrona 90, ale to przyszłość.

Ja tam nie wiem, jak teraz stoi Tamron, ale parę lat temu najlepiej stała Tokina AT-X. Sama miałam kiedyś zooma Tamrona i kiepskie z nim doświadczenia :(

Taka sobie Tokina
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 04.01.2008 15:08

W kolejności nabycia:
FED - radziecki
ZENIT - radziecki
PRAKTICA - niemiecki
i cyfrowe:
Casio QV10
Casio QV5000
Olympus 4400Z
Sanyo Xacti
Panasonic FZ30
Użytkuję obecnie trzy ostatnie cyfrowe i PRACTICE (coraz rzadziej), nie wywołuję filmów, nie robię odbitek w ciemni.
Zlecenia analogowych, skaner i praca na komputerze, następnie na drukarce fotograficznej Epson i zlecenia do labu wybranych zdjęć.
Pozdrawiam
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 19.01.2008 19:09

Olympus E 510 IS różne opcje - dobra cena

Parę miesięcy temu toczyliśmy małą dyskusję o cenach lustrzankowych zestawów - prognozy właśnie się sprawdziły niemal w 100% ....
PZDRV
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.01.2008 19:41

Poczekaj do PMA :wink: Pewne nowości się pojawią, nie wiem czy słyszałeś :wink: i to baaardzo tanio jak na lusterka :wink:

Edit: W związku z powyższym, ci którzy planują zakup lustra powinni się wstrzymać o jakieś 1,5 miesiąca :D
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 21.01.2008 19:32

Rysio, mi chodziło tylko o trafność prognozy :mrgreen: .
Choć faktycznie, przy zakupie elektroniki, jak ktoś może poczekać - to prawie zawsze wyjdzie na plus ... z ekonomicznego punktu widzenia :wink:
PZDRV
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 21.01.2008 19:58

Oczywiscie to chcesz kupić z elektroniki dzisiaj za miesiąc lub dwa bedzie tańsze. Tylko tym sposobem można przez całe zycie nic nie kupić. To też jest jakieś rozwiazanie - na pewno najtańsze. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 107
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone