napisał(a) volumen » 07.09.2005 14:05
Witaj Januszu. Cytowanego Kodaczka kiedyś miałem, naprawdę dobra maszynka. Zamieniłem go na Canona S1 IS bo: zachciało mi się megazoomu, a przede wszystkim cena była powalająca. Kolega przywiózł go z USA i mi dobrze odsprzedał.
Co do wyboru aparatu: po pierwsze musisz sobie zadać pytanie - co potrzebujesz? Jeżeli dotychczas fociłeś czymś nieskomplikowanym, jakimś automacikiem, to zapewne i taka cyfrówka w pełni zaspokoi twe potrzeby. Kupujesz więc tzw. "małpkę". Aparaty z tej kategorii wszystko mają zautomatyzowane, mają wiele programów tematycznych (że się tak wyrażę Na każdy temat). Z reguły proponują porównywalną jakość, więc przy wyborze można się kierować ekonomiką i ułatwieniami typu: tańsze karty, zasilanie, polskie menu czy duży wyświetlacz. Ja polecam coś z Kodaków, Nikona czy Canona. Pentax też nie jest zły. Dość atrakcyjny jest Fuji S 3500.
Natomiast jeżeli potrzebujesz coś bardziej zaawansowanego - mam tu na myśli przede wszystkim możliwość ustawień manualnych - to wybierz coś z Kodaków (np. DX 7440) czy Canona (seria A510/520). Oczywiście mam tu na myśli aparaty do 1000 zł.
A gdzie kupić? Sprawdź sobie ceny np tu:
http://fotobasia.pl/ To sprawdzony sprzedawca na Allegro, ma dobre ceny.
Pozdrawiam serdecznie i życzę trafnych wyborów
P.S.
W sieci Avans jest np. Canon A510 na raty. Miesięczna rata 26 zł. To jedna flaszka mniej miesięcznie
P.S. 2
Poczytaj
opinie