Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.10.2007 20:35

AndrzejJ. napisał(a):Dlatego ważny jest statyw. :wink: Ma się wtedy wolne ręce i można wtedy trzymać w któreś z nich puszkę. :wink:

Na noc polecam:
1) napar z melisy (ma działanie upokajające)
2) lekturę do poduszki
3) i coś na dobry sen :lol:
Słodkich snów i trzymaj się, wyjdziesz z tego :lol: :papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 09.10.2007 20:58

Piotrek_B napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Dlatego ważny jest statyw. :wink: Ma się wtedy wolne ręce i można wtedy trzymać w któreś z nich puszkę. :wink:

Na noc polecam:
2) lekturę do poduszki

Podsumowując. :wink:
Najważniejsza puszka,potem statyw. :wink: Chociaż szumy też są ważne. :D
Jak zaszumi cykamy zdjęcie .....artystyczne. :wink:
O jakie piękne....
Pamiętaj, by usunąć wszystko, co może zasłaniać obiektyw aparatu - palce, osłony,osoby i inne przedmioty. To szczególnie ważne, jeżeli w wizjerze nie widzisz obrazu skierowanego wprost z obiektywu. :D
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 10.10.2007 08:48

AndrzejJ. napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

Na noc polecam:
2) lekturę do poduszki

Podsumowując. :wink:
Najważniejsza puszka,potem statyw. :wink: Chociaż szumy też są ważne. :D
Jak zaszumi cykamy zdjęcie .....artystyczne. :wink:
O jakie piękne....
Pamiętaj, by usunąć wszystko, co może zasłaniać obiektyw aparatu - palce, osłony,osoby i inne przedmioty. To szczególnie ważne, jeżeli w wizjerze nie widzisz obrazu skierowanego wprost z obiektywu. :D

Statywy mam trzy, mnie interesuje sam aparat....
Tak wiem, że uzywany, nawet juz jeden mam na oku...
Szkiełko też chce kupic lepsze, ale to pomalutku, nie wszystko na raz...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.10.2007 15:46

kawo napisał(a):Już wiem co musze znaleźć. Aparat z wyglądu ma być "poważny". Co z tego jeżeli bedę miał cudo fotograficzne jeżeli bedzie to głupio wyglądało. U mnie ma to znaczenie. Nie rozglądam się za super płaskimi ( być może że są super) ale znowu typu lustrzanki nie chcę nawet za darmo. Z tych dużych to w granicach błędu jest Panasonik FZ8 ( ma Janusz), ........ jednak tak gabarytowo i wzrokowo to preferuję coś z rodzaju Canona SX 100. Ma troszku powagi w sobie. Szkoda że nie ma wizjera ale może ten wizjer nie jest tak potrzebny jak się wydaje. A jak nie ........ jak się wnerwię to kupuję tego Canona 720 IS. Wygląd - owszem, może być. Dane techniczne - zdjęcia robi, a u mnie to się liczy. ( Sony H-3 też nie głupio wygląda).

Kawo... kiedyś popracowałem troszkę ceny się zmieniły od tego czasu zapewne, ale parametry zostały ;)
Na stronie 65 tego wątku robiłem porównanie kilku aparatów. Możesz się do tej strony cofnąć ;) i popatrzeć
Porównanie

Pozdrav :papa:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 21.10.2007 12:56

Chcę wymienić mojego cybershota na lepszy model ale zanim was pomęczę pytaniami, przejrzę cały wątek od początku ( a jest co czytać,całkiem spory materiał :D )
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 03.11.2007 17:26

od dwóch tygodni mamy Nikona d80. Niebo a ziemia między lustrem a zwykłą cyfrówką. :) przed nami nauka chyba do końca życia ;)
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 03.11.2007 19:02

ja myślałam o D50, ale może 80 mnie skusi...
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 04.11.2007 11:48

z tego co wiem Wiki d80 o niebo lepszy od 50 ;) i funkcjonalnie tez lepszy. a d70s nie polecam ,bo on jest dobry,ale do zdjęć w studiu, bo lepiej mu idzie jak współgra z lampami z zewnątrz. Także tylko zostaje d80 ;)
Pozdrawiam.
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 04.11.2007 12:16

Nie chce być zromumiały na opak, lecz jak widzę kobietę z takim dużym aparatem to zawsze myślę "baba-chłop". Dla mnie to zły widok, zatraca się kobiecość. Są przecież nieduże aparaty, zgrabne, jakościowo super. Po co taszczyć ten olbrzym ? ( no chyba że dla szpanu ale to juz chyba miniony czas. Teraz szpan jest w odwrocie, jest be. Ponadto czym tu szpanować ? ). :evil:
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 04.11.2007 12:47

Kobieta napisał(a):d80 o niebo lepszy od 50

może i skuszę się na 80 - pomyślę :roll:

kawo napisał(a):Dla mnie to zły widok, zatraca się kobiecość.

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, stary
tym tekstem to sobie u niektórych wspaniałych tu KOBIET fotografów przegiąłeś.....
między innymi u mnie :x

mnie nie zależy na szpanie, ale na naprawdę dużych mozliwościach aparatu i wspaniałych potem zdjęciach
myślałam o małej "kieszonówce" żeby zawsze mieć możliwość pstryknięcia fotki w najmniej oczekiwanym momencie, ale to nie to samo co profesjonalny sprzęt
no sorry wielkie :evil:
Ostatnio edytowano 04.11.2007 13:00 przez witki, łącznie edytowano 3 razy
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.11.2007 12:52

kawo napisał(a):Nie chce być zromumiały na opak, lecz jak widzę kobietę z takim dużym aparatem to zawsze myślę "baba-chłop". Dla mnie to zły widok, zatraca się kobiecość. Są przecież nieduże aparaty, zgrabne, jakościowo super. Po co taszczyć ten olbrzym ? ( no chyba że dla szpanu ale to juz chyba miniony czas. Teraz szpan jest w odwrocie, jest be. Ponadto czym tu szpanować ? ). :evil:

Większej bzdury dawno mi nie było dane czytać :lol:
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 04.11.2007 13:12

witki ... jeżeli jesteś kobietą, jeżeli jesteś tą "babo-chłop" to trudno. Ja dużo obserwacji poczyniłem kto co nosi na szyi (aparat). Duże aparaty są nieliczne i moim skromnym zdaniem jest w tym logika. Duży aparat wg mnie, dozwolony jest dla osoby zarobkowo pstrykającej zdjęcia. Trudno, taki zawód, takie zajecie i trzeba sie nanosić, pieniążki same nie przychodzą. Dla innych osób ....... super zdjęcie 10x15 zrobię nawet "byleczym". Lustrzanką można również wspaniale "spieprzyć" zdjęcie - o tym chyba wiesz. Moim zdaniem, lustrzanka, jedno co ma niezaprzeczalnie dobrego ... to rasowy wygląd. Reszta to sprawa dyskusyjna. Jestem zdania, że 99,99999 % użytkowników amatorów kupiło lustrzankę tylko aby dowartościować się w tłumie ( wynika to z moich obserwacji). Dla mnie tylko się ośmieszają. Bywa, czasem bywa, że komuś takiemu lekko dokuczę zadając jakieś tam pytanie ( z reguły nie zna, nie wie o co wogóle chodzi), a później w nagrodę daję ........ uśmiech błazna. Działa jak piorun. :!:
ps. dla jasności ..... lustrzanka nie jest mi obca.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.11.2007 13:32

Kawo, pomimo że lustrzanka nie jest Ci obca, dalej obstawiam, że chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz :lol: a te Twoje 99.99999 % to rozumiem poparte jakimiś badaniami społeczno - psychologicznymi, czy tak sobie piszesz żeby pisać :?: :lol: Zakup lustra, jest IMHO efektem wyeksploatowania możliwości kompaktu czy hybrydy. Jeśli wiesz o czym piszę, to chyba masz pojęcie o zakresach użytecznych czułości matrycy, kontroli GO czy rozdzielczości optycznej szkieł i ich jakości :?: :lol:

Ps. Pogrążasz się coraz bardziej w oczach naszych Pań :wink:
ROCHEN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCHEN » 04.11.2007 13:48

Miałem zamiar coś napisać ale widzę ,że kawo akurat prowadzi program rozrywkowy. Poczekam aż ochłonę od tych rewelacji :lol: :lol:
Pozdrav :papa: :papa: :papa:
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 04.11.2007 15:09

kawo napisał(a):Nie chce być zromumiały na opak, lecz jak widzę kobietę z takim dużym aparatem to zawsze myślę "baba-chłop". Dla mnie to zły widok, zatraca się kobiecość. Są przecież nieduże aparaty, zgrabne, jakościowo super. Po co taszczyć ten olbrzym ? ( no chyba że dla szpanu ale to juz chyba miniony czas. Teraz szpan jest w odwrocie, jest be. Ponadto czym tu szpanować ? ). :evil:

:D leże i się turlam ze śmiechu.. no ale każdy może mieć inne zdanie.

A tak na marginesie się składa, że ja owszem jestem kobietą, ale pracuję jako fotograf :) a słowo 'fotograf' nie da się rozdzielić na płeć, tak sobie myślę...aaa zresztą.. :roll:

Pozdrawiam.:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 90
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone