mutiaq
Nie wczytywałem się jakos w canonowe porównania, ale natknąłem się na informację, że S5 to krok w tył w porównaniu z S3. Canon jak zresztą wszyscy producenci prowadzi poitykę sprzedaży, gdzie efekt czyli jakość zdjęć wcale nie jest najważniejszym wyznacznikiem.
Najprostrzy przykład to upychanie co raz to większej ilości milionów sensorów na TEJ samej malutkiej matrycy. Ja wybrałbym w tym przypadku S3.
joker
Jeśli myślisz o fuji to weź pod uwagę brak stabilizacji. No właściwie już jest; nowy model S8000 ma IS przy okazji ZOOM 18x!!! Chyba 10Mpix, szeroki kąt ISO 3200 - to musi być kicha! Kosztuje 1350.
A na poważnie - to na prawdę kicha.
Działam troszkę na forum fuji, więcej czytam i jest tak;
S5600 - udany model matryca super CCD, świetne zdjęcia. Obiektyw prawie stałe światło 3,2-3,5 obudowany na sztywno, nic się nie wysuwa (na plus) Wady; brak IS, kiepska lampa, kiepskie AUTO, macro - fatalne, z konwerterem macro np Heliosem - ok.
S5700 - matryca CCD (na minus) 2Mpix więcej (na minus), obiektyw ruchomy i trochę ciemniejszy (na minus) Zdjęcia DOBRE. Brak IS, lepsze Auto, lepsze macro
S6500 - kolejny udany model, trochę ciemniejszy obiektyw, ale od 28mm, ZOOM na obręczy, wysokie uzyteczne ISO Bardzo dobre zdjęcia. Minusy; nieostre zdjęcia przy wysokich wartościach f 8-11, wielkoś/waga
S9600 - najlepszy z hybrys FUJI - zalety - wszystkie jak w powyższych modelach. Wady brak IS, wielkość, cena
NOWOść S5800 - duży krok w tył w porównaniu z 5700. Zalety - ładny, ergonomiczny, wady - wszystkie jak modele powyżej. Kosztuje ponad 800 pln
Więcej o Fuji tu:
http://fujiklub.pl/index.php
Pozdro Igor