Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2007 06:45

Woka , a może taki model - Ricoh Caplio GX100

Obrazek

Ekran 2,5 cala , wizjer jak widać jest i to spory - opcjonalnie.
Tylko ten kompakt kosztuje tyle co najtańsze lustrzanki 8O

Mój pasikonik FZ8 wizjerek ma i był pomocny na tatrzańskiej majówce, większość zdjęć w nasłonecznieniu pstrykałem przy jego pomocy, bo na ekranie nawet 2,5 calowym i dodatkowo z jego osłonką w pełnym słońcu prawie nic nie było widać.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.05.2007 07:16

Janusz ... owszem, z tyłu ma to powinien mieć ale obawiam się, że jako całość do kieszeni nie wejdzie. Z tego co sobie kojarzę ten wspomniany przeze mnie Canon 710 IS ma wizjer a gabarytowo mniejszy. Uparłem sie na taki model (niemały- nieduży) to ja mam być zadowolony a nie kupic coś co jest niby super a to super wykorzystam raz na pięciolatkę lub wcale. Zdjęcie zrobi każdy a o ostrzeniu, abrebacji (?) to ja nic nie wiem i nie chcę wiedzieć. Z hybryd, jakbym już musiał, najbardziej "leży" mi ...... FZ-8 :D :wink: ( może być nawet FZ-7, dla mnie to hoho).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2007 07:45

FZ8 (i FZ7 też) do kieszeni Ci się zmieści :lol: musi być w torbie :wink:
A jak założysz "tulipana" - to ani w kieszeni ani w torbie.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.05.2007 07:47

Janusz Bajcer napisał(a):FZ8 (i FZ7 też) do kieszeni Ci się zmieści :lol: musi być w torbie :wink:
A jak założysz "tulipana" - to ani w kieszeni ani w torbie.

Wiem o tym, napisałem że jakbym już musiał. Póki co, nie muszę. :D
-----------------------------------------
a ten ... jak widać ma wizjer i nieduży. :D do kieszeni wejdzie i zdjecie chyba zrobi ...... musze go tylko dotknąć ( nie widziałem go w realu).
[img][img]http://img149.imageshack.us/img149/9568/canona710islq2.jpg[/img][/img]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2007 08:36

Ja ten dotykałem i w dotyku fajny aparacik , też go brałem pod uwagę przy wyborze kupna aparatu a jakiś fotograf to nawet mi go polecał, bo twierdził, że "canon to canon" - uznana marka w fotografii.
Jak Ci sie nie spieszy z zakupem aparatu a chcesz ten, to poczekaj na obniżkę jego ceny - jak ja sie przymierzałem do kupna aparatu , to ten model kosztował najtaniej ok. 1300 zł. teraz widze że można go kupić za niecałe 1000 zł (z torbą gratis :wink: )

http://www.fotopremium.pl/index.php?pag ... 1&vmcchk=1

A karty SD też tanieją - 1 GB już można nieć za ok.60 zł.

Użytkownicy ten model chwalą
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/1 ... omentarze/
Eksperci też
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/104343_eksperci/
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.05.2007 09:30

Janusz . Dzięki ( wiesz że ja Cię śledzę :D ) Twoje uwagi są bardzo cenne i chyba tak zrobię jak radzisz. Nie śpieszy mi się a jak będzie potrzeba to z zakupem przecież nie ma najmniejszego problema. Parę minut i jest. :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.05.2007 09:51

Mój nowy nabytek to będzie:
Obrazek

Tyle, że samo body
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 11.05.2007 10:21

WOKA
Wspominasz o planowanym zakupie Canona 710, mogę Ci go polecić jako jego użytkownik od ok 2 m-cy, jest nieduży, zmieścisz go wszędzie, ma wizjerek, duży ekran, dla amatora jak ja i z tego co czytam Ty, jest naprawdę wystarczający.
Ja kupilem go przez Internet w sklepie BlueSklep Computer z Gdańska za 988 zl, do tego karta Kingston 2 GB za 64 zl
Aha, kręci też przyzwoite filmiki :D
Kupując go zwracalem wlaśnie uwagę żeby byl nieduży bo taki jest poręczny przy górskich wyprawach, a jednak dobry, z lustrzanką Canon EOS 300 bylo zbyt dużo klopotów - te gabaryty.....
Kup sobie tylko porządne akumulatorki, nie będziesz ich musial często ladować :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.05.2007 11:59

kulka53 napisał(a):WOKA
Wspominasz o planowanym zakupie Canona 710, mogę Ci go polecić jako jego użytkownik od ok 2 m-cy, jest nieduży, zmieścisz go wszędzie, ma wizjerek, duży ekran, dla amatora jak ja i z tego co czytam Ty, jest naprawdę wystarczający.
Ja kupilem go przez Internet w sklepie BlueSklep Computer z Gdańska za 988 zl, do tego karta Kingston 2 GB za 64 zl
Kupując go zwracalem wlaśnie uwagę żeby byl nieduży bo taki jest poręczny przy górskich wyprawach, a jednak dobry, z lustrzanką Canon EOS 300 bylo zbyt dużo klopotów - te gabaryty.....
Kup sobie tylko porządne akumulatorki, nie będziesz ich musial często ladować :D

Dzięki. W zasadzie to jestem przekonany co do zakupu.
Fajnie się złożyło, ja zamieściłem zdjęcie i Leszek swojego. Leszek z całym szcunkiem dla Ciebie ale dla tego aparatu co zamieściłeś już nie. Wyglada paskudnie i kto to będzie nosił. ? Jeszcze samo body jest w porządku ale ten obiektyw !! ( mam taki w Minolcie)
Ostatnio edytowano 11.05.2007 12:05 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.05.2007 12:01

woka napisał(a):.... i kto to będzie nosił. ?

Ja :devil: :oczko_usmiech:

P.S. Jeden woli Smarta a drugi woli Forda Explorera :devil: :oczko_usmiech:

P.S. 2. Tak poza tym D70s jest mniejszy od tego, który mam w tej chwili ;) N65
Ostatnio edytowano 11.05.2007 12:09 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 11.05.2007 12:05

A ja mam Fuji E510 i jestem zadowolona, jak na razie na moję umiejetności wystarcza a i tak pewnie w pełni nie wykorzystuję jego możliwości :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.05.2007 12:07

Leszek Skupin napisał(a):
woka napisał(a):.... i kto to będzie nosił. ?

Ja :devil: :oczko_usmiech:

P.S. Jeden woli Smarta a drugi woli Forda Explorera :devil: :oczko_usmiech:

Zgadzam się w 10000000 %. :D :D samochód mam też mały ( z tej rodziny )
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 11.05.2007 14:55

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Maciej napisał(a):
Rysio napisał(a):

Filtr CPL ok. 150 zł
Tuleja ok 70 zł.
Szara połówka 70 zł.
Torba ok 70 zł.
Zapasowa bateria 40 zł.
karta w zależności od pojemności

Dobra a teraz prosze wytłumaczyć jak blondynce ;) o co chodzi w tych pierwszych 3 pozycjach :twisted:
A tak BTW wiedziałem że na Was mogę liczyć, proszę o więcej :wink:

Jeśli mowa o pansonicu Fz 8 to jestem prawie pewna, że tuleję ma. Ja mam Fz 7 i dostaliśmy w komplecie tuleję i tulipan.

Dzięki bo już mnie kolega Ryszard :wink: na zbędne wydatki chciał naciągnąć :twisted:
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 11.05.2007 15:48

woka napisał(a):
kulka53 napisał(a):WOKA

Dzięki. W zasadzie to jestem przekonany co do zakupu.
Fajnie się złożyło, ja zamieściłem zdjęcie i Leszek swojego. Leszek z całym szcunkiem dla Ciebie ale dla tego aparatu co zamieściłeś już nie. Wyglada paskudnie i kto to będzie nosił. ? Jeszcze samo body jest w porządku ale ten obiektyw !! ( mam taki w Minolcie)

bhah...nikonik PASKUDNY ??? 8O
OBIEKTYW też 8O
choć sam canonowi wierny jestem to po stokroć NIE takim herezjom !!!

-Leszku spiesz się z tym zakupem bo ostatnie sztuki schodzą już z rynku, wiem bo koleżanka ostatnio kupowała.
-aparacik WYŚMIENITY !- i bez pierdół o noszeniu proszę !

I BEZ PIERDÓŁ O GABARYTACH I FILMIKACH !!!
Ostatnio edytowano 11.05.2007 15:50 przez atolek, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.05.2007 15:50

A skąd ja mam wiedzieć Maciej co Ci tam do Panasa w gratisie dają :mrgreen: Do H1 to się np na całkiem przyzwoitą torbę Lowepro załapałem a do 3 razy droższego A-100 nic świnie nie dorzuciły :cry: :wink: ale z tego wynika że Kasia ma rację
Oprogramowanie LUMIX Simple Viewer, PhotofunStudio -viewer-; SILKYPIX Developer Studio ; ArcSoft PhotoImpression, ArcSoft PanoramaMaker; sterownik USB;
Standardowe wyposażenie zasilacz do ładowania akumulatorów, akumulator, pokrywa obiektywu, osłona obiektywu, pierścień osłony obiektywu, kabel AV, kabel USB, kabel AC, pasek, CD-ROM z oprogramowaniem

chyba nazwali to pierścień osłony obiektywu, ale skoro jest to zwa,ł jak zwał 1 dodatek Ci z listy spada i kasę możesz przeznaczyć na jakiś inny gadżet lub na "przelew" :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone