Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.05.2007 18:56

Realisto .. Irko, a wg Was, dobry kompakt to co to będzie (model, firma). Może jakieś propozycje, sugestie.
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 10.05.2007 19:30

woka napisał(a):Realisto .. Irko, a wg Was, dobry kompakt to co to będzie (model, firma). Może jakieś propozycje, sugestie.

swego czasu podobała mi sie minolta A200
obiektyw 28-200mm (jak dla analoga)
krecony recznie
matryca 8 mp
system antywstrzasowy
bardzo wiele funkcji manualnych i automatycznych

http://www.optyczne.pl/18.1-Test_aparatu-Konica-Minolta_DiMAGE_A200.html

pomimo ze konstrukcja z przed kilku lat niewiele sie postarzała i staniała
(o ile uda sie kupic)
http://www.erafoto.pl/index.php/,details,id_pr,33.html

pozdr.
ir
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.05.2007 19:43

Irko .... mały miał być .... kompakt. To co podajesz to wielgachne jak armata.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2007 19:47

woka napisał(a):Irko .... mały miał być .... kompakt. To co podajesz to wielgachne jak armata.

Wiedziałem że Ci nie siądzie :lol: A tak nawiasem mówiac to myslałem, ze już kupiłeś aparat :wink:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 10.05.2007 19:53

woka napisał(a):Irko .... mały miał być .... kompakt. To co podajesz to wielgachne jak armata.

Słuchaj woka Ty sobie kup Canona Power Shot A 450 będziesz zadowolony około 400 zł,albo Nikona CoolpixaL11 za około 500 zł i też będziesz zadowolony.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.05.2007 19:59

Piotrek_B napisał(a):

Wiedziałem że Ci nie siądzie :lol: A tak nawiasem mówiac to myslałem, ze już kupiłeś aparat :wink:

Piotrek, mam dwa "na chodzie" ale jeden to lustrzanka analogowa ( jak armata) a drugi cyfrak ma już swoje lata choć foci całkiem dobrze. Nie śpieszy mi się. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2007 20:06

woka napisał(a):Piotrek, mam dwa "na chodzie" ale jeden to lustrzanka analogowa ( jak armata) a drugi cyfrak ma już swoje lata choć foci całkiem dobrze. Nie śpieszy mi się. :D

a to to już zdążyłem się dowiedziec :lol: ale dla Ciebie idealnym rozwiazaniem jest coś w tym stylu:
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty- ... arny.bhtml
aktualnie w promocji w Euro_AGD
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 10.05.2007 20:09

nie przesadzaj, nie jest duzy
do kieszeni sie nie zmiesci ale ciezki nie jest ledwie pol kilo bez baterii :wink:
a wg mnie ma wszystko co powinien miec dobry aparat
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2007 20:10

irko napisał(a):

nie przesadzaj, nie jest duzy
do kieszeni sie nie zmiesci ale ciezki nie jest ledwie pol kilo bez baterii :wink:
a wg mnie ma wszystko co powinien miec dobry aparat

Ja się z Toba zgodze ale, wierz mi Woka NIE :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.05.2007 20:16

chesjowisz ... Nikony mają przeważnie zoom optyczny 3,0-3,5 a to wydaje mi się za mało więc na Nikony nie patrzę. Patrzę natomiast ( sam nie wiem dlaczego) na Canon A 710 Is oraz A 700. Nie miałem ich w ręku ale ze zdjęcia to ...... i aparycja nie głupia i dane techniczne 6 Mp ( dla mnie to hoho) zomm 6,0 ( hoho). Więcej nic nie potrzebuję. Jak tylko znajdę chwilę lub będę gdzieś w pobliżu, jak wezmę w ręce te ustrojstwa, jak tylko pokochamy się od pierwszego wejrzenia .... to kto wie. :D Miałem w ręku Panasonica TZ1, niektórzy chwalą go (?) ale jakoś taki .... jakiś taki :cry:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 10.05.2007 20:30

woka napisał(a):chesjowisz ... Nikony mają przeważnie zoom optyczny 3,0-3,5 a to wydaje mi się za mało więc na Nikony nie patrzę. Patrzę natomiast ( sam nie wiem dlaczego) na Canon A 710 Is oraz A 700. Nie miałem ich w ręku ale ze zdjęcia to ...... i aparycja nie głupia i dane techniczne 6 Mp ( dla mnie to hoho) zomm 6,0 ( hoho). Więcej nic nie potrzebuję. Jak tylko znajdę chwilę lub będę gdzieś w pobliżu, jak wezmę w ręce te ustrojstwa, jak tylko pokochamy się od pierwszego wejrzenia .... to kto wie. :D Miałem w ręku Panasonica TZ1, niektórzy chwalą go (?) ale jakoś taki .... jakiś taki :cry:

,,ale ze zdjęcia to ...... i aparycja nie głupia'' :D
chyba się dałeś wciągnąć w ten pseudofotograficzny bełkot :D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 10.05.2007 20:41

Woka chciałem napisać dokładnie to co Chesjowisz który mnie ubiegł, ale okazuje się, ze masz większe wymagania sprzętowe. Te Canony które wymieniłeś są jak najbardziej OK. Nie zawiedziesz się. Wybrałbym jednak A 710 bo o generację nowszy z lepszym szkłem i matrycą, a cena prawie taka sama. Ma wszystkie zalety Canona przede wszystkim prostą intuicyjną obsługę, dobry tryb auto i ciepłe, a zarazem kontrastowe odwzorowanie kolorów. Bardzo dobry stosunkowo nieduży sprzęt na wakacje, ale ma też wady jego obiektyw nie rysuje tak ostro jak na przykład obiektywy kompaktowych Sony z serii H co wcale nie musi być wadą jeśli pstrykasz osoby które już jakiś czas temu skończyły 16 lat.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.05.2007 20:52

Piotrek_B napisał(a):
woka napisał(a):Piotrek, mam dwa "na chodzie" ale jeden to lustrzanka analogowa ( jak armata) a drugi cyfrak ma już swoje lata choć foci całkiem dobrze. Nie śpieszy mi się. :D

a to to już zdążyłem się dowiedziec :lol: ale dla Ciebie idealnym rozwiazaniem jest coś w tym stylu:
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty- ... arny.bhtml
aktualnie w promocji w Euro_AGD

Piotrek ... absolutnie NIE. Zoom tylko 3 x i nie ma wizjera. Chyba nie pisałem ale dla mnie wizjer jest ważny. Na ekranie słabo wiadać a okulary nie zawsze mam ze sobą.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.05.2007 22:07

Maciej napisał(a):
Rysio napisał(a):

Filtr CPL ok. 150 zł
Tuleja ok 70 zł.
Szara połówka 70 zł.
Torba ok 70 zł.
Zapasowa bateria 40 zł.
karta w zależności od pojemności

Dobra a teraz prosze wytłumaczyć jak blondynce ;) o co chodzi w tych pierwszych 3 pozycjach :twisted:
A tak BTW wiedziałem że na Was mogę liczyć, proszę o więcej :wink:

Jeśli mowa o pansonicu Fz 8 to jestem prawie pewna, że tuleję ma. Ja mam Fz 7 i dostaliśmy w komplecie tuleję i tulipan.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2007 06:22

woka napisał(a):Piotrek ... absolutnie NIE. Zoom tylko 3 x i nie ma wizjera. Chyba nie pisałem ale dla mnie wizjer jest ważny. Na ekranie słabo wiadać a okulary nie zawsze mam ze sobą.

skoro wizjer musi być (i to taki przez, który ma być coś widać) to dajmy sobie spokój z kompaktem. Pozostaje Ci albo hybryda albo lustro. Więc...znowu mamy problem i kręcimy sie w kółko z tematem :lol: Pozdrav :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 75
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone