woka napisał(a):Realisto .. Irko, a wg Was, dobry kompakt to co to będzie (model, firma). Może jakieś propozycje, sugestie.
woka napisał(a):Irko .... mały miał być .... kompakt. To co podajesz to wielgachne jak armata.
woka napisał(a):Irko .... mały miał być .... kompakt. To co podajesz to wielgachne jak armata.
Piotrek_B napisał(a):woka napisał(a):Irko .... mały miał być .... kompakt. To co podajesz to wielgachne jak armata.
Wiedziałem że Ci nie siądzie A tak nawiasem mówiac to myslałem, ze już kupiłeś aparat
woka napisał(a):Piotrek, mam dwa "na chodzie" ale jeden to lustrzanka analogowa ( jak armata) a drugi cyfrak ma już swoje lata choć foci całkiem dobrze. Nie śpieszy mi się.
irko napisał(a):woka napisał(a):Irko .... mały miał być .... kompakt. To co podajesz to wielgachne jak armata.
nie przesadzaj, nie jest duzy
do kieszeni sie nie zmiesci ale ciezki nie jest ledwie pol kilo bez baterii
a wg mnie ma wszystko co powinien miec dobry aparat
woka napisał(a):chesjowisz ... Nikony mają przeważnie zoom optyczny 3,0-3,5 a to wydaje mi się za mało więc na Nikony nie patrzę. Patrzę natomiast ( sam nie wiem dlaczego) na Canon A 710 Is oraz A 700. Nie miałem ich w ręku ale ze zdjęcia to ...... i aparycja nie głupia i dane techniczne 6 Mp ( dla mnie to hoho) zomm 6,0 ( hoho). Więcej nic nie potrzebuję. Jak tylko znajdę chwilę lub będę gdzieś w pobliżu, jak wezmę w ręce te ustrojstwa, jak tylko pokochamy się od pierwszego wejrzenia .... to kto wie. Miałem w ręku Panasonica TZ1, niektórzy chwalą go (?) ale jakoś taki .... jakiś taki
Piotrek_B napisał(a):woka napisał(a):Piotrek, mam dwa "na chodzie" ale jeden to lustrzanka analogowa ( jak armata) a drugi cyfrak ma już swoje lata choć foci całkiem dobrze. Nie śpieszy mi się.
a to to już zdążyłem się dowiedziec ale dla Ciebie idealnym rozwiazaniem jest coś w tym stylu:
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty- ... arny.bhtml
aktualnie w promocji w Euro_AGD
Maciej napisał(a):Rysio napisał(a):
Filtr CPL ok. 150 zł
Tuleja ok 70 zł.
Szara połówka 70 zł.
Torba ok 70 zł.
Zapasowa bateria 40 zł.
karta w zależności od pojemności
Dobra a teraz prosze wytłumaczyć jak blondynce o co chodzi w tych pierwszych 3 pozycjach
A tak BTW wiedziałem że na Was mogę liczyć, proszę o więcej
woka napisał(a):Piotrek ... absolutnie NIE. Zoom tylko 3 x i nie ma wizjera. Chyba nie pisałem ale dla mnie wizjer jest ważny. Na ekranie słabo wiadać a okulary nie zawsze mam ze sobą.