Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki zestaw głośnomówiący do auta?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.04.2010 14:15

Wiecie, najlepiej taki bez kabli ;) Najlepiej do Nokii...

Czego używacie?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 13.04.2010 15:03

Plumek napisał(a):Czego używacie?

U mnie w Peugeot'ie Partnerze Tepee telefon komórkowy łączy się z komputerem pokładowym przez bluetooth'a . :wink:
Telefon jest synchronizowany z komputerem pokładowym.
Praktycznie wszystkie funkcje wraz ksiązką telefoniczną itp. wybieram na komputerze pokładowym bez użycia telefonu.
Głos rozmowy przychodzącej leci z głośników zamontowanych w samochodzie , wszystko idealnie słychać zarówno u mnie jak i po przeciwnej stronie gdy rozmawiam.
Pawcio&Monia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawcio&Monia » 13.04.2010 20:29

Jest to mów drugi zestaw i wybór padł na Nokie ck-15w i powiem Ci szczerze że jest to fajna sprawa zwłaszcza gdy podłączysz sobie go pod głosniki samochodowe. Fajny wyświetlacz itd itd. Niestety z moja Nokią nie bardzo współgra. Jak z kims rozmawiam to osoba z która prowadzę rozmowę narzeka na straszny szum w sluchawce.Myślałem że czujnik jest tak czuły na szum jednak po zmianie telefonu na inny model Nokii rozmowa jest "bezszelestna" .

pzdr
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 13.04.2010 20:34

Miałem takie rozwiązanie w BMW - ideał. Wbudowany zestaw z wyświetlaniem listy/dzwoniącego na nawigacji. Działało bez zarzutu. Nowe fiaty mają blue and me, dodatkowo czyta sms - super urządzenie. Ja używam kabla Nokia - mam słuchawkę, ale trochę jest zachodu z ładowaniem i można zapomnieć, a kabel jest niezawodny. Czasem jeżdżę autem z zamontowanym zestawem nokia, praktycznie najwyższy model z wyświetlaczem książki i działa to b.dobrze, z jednym ale - nie współpracuje ze wszystkimi, nawet z tego samego okresu wyprodukowanymi telefonami Nokia - niesamowite, ale to prawda. Generalnie, jeżeli nie chcesz kombinować to kup najtańszą słuchawkę bluetooth.
Edit: Mówiłem o tej nokii o której wspomina poprzedniczka - zestaw dobry, ale kompatybilność - żart.
Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.04.2010 21:21

maniust napisał(a):
Plumek napisał(a):Czego używacie?

U mnie w Peugeot'ie Partnerze Tepee telefon komórkowy łączy się z komputerem pokładowym przez bluetooth'a . :wink:
Telefon jest synchronizowany z komputerem pokładowym.
Praktycznie wszystkie funkcje wraz ksiązką telefoniczną itp. wybieram na komputerze pokładowym bez użycia telefonu.
Głos rozmowy przychodzącej leci z głośników zamontowanych w samochodzie , wszystko idealnie słychać zarówno u mnie jak i po przeciwnej stronie gdy rozmawiam.

Potwierdzam , mam to też w nissanie (qashqai) :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.04.2010 21:43

Hm... Smsów niech mi lepiej nie wyświetla na ekranie nawigacji hehehe Nie chciałabym, żeby czytali to współpasażerowie ;)

No. A tak poważnie: słuchawkę bluetuth mam - ucho mnie od niej boli, jak za długo jej używam. Niewygodne.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 13.04.2010 22:06

W moim Peugeocie 407 też mam bluetooth + komputer pokładowy - chyba standardowe rozwiązanie w tym modelu - odbiór rozmowy z kierownicy, wybieranie - telefon z dotykowym ekranem w uchwycie.
menadzer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) menadzer » 14.04.2010 06:40

Ja mam radio Blaupunkt Hamburg MP57. Działa znakomicie jako zestaw głośnomówiący, z Nokią żadnego problemu.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.04.2010 07:16

Ha! Wychodzi na to, że zamiast zestawu głośnomówiącego powinnam kupić nowoczesny samochodzik...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.04.2010 15:00

Plumek napisał(a):Ha! Wychodzi na to, że zamiast zestawu głośnomówiącego powinnam kupić nowoczesny samochodzik...

Hahah :lol: NO dokładnie .

Żartuję....a tak na poważnie to szczerze nie znam się na tym , bo telefon
to u mnie czarna magia i nawet pisanie smsów mnie drażni , ale
zerknij tu http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... 85cy+nokia , lub też może kto inny ci doradzi co z tego wybrać.
pitern77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitern77 » 14.04.2010 15:33

Ja od ponad roku używam Jabra SP700, i jest ok i duzo tansze od nokii
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.04.2010 18:10

Plumek napisał(a):Ha! Wychodzi na to, że zamiast zestawu głośnomówiącego powinnam kupić nowoczesny samochodzik...

Tak , mnie się mój już po roku znudził. :D :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.04.2010 09:12

krakuscity napisał(a):

Tak , mnie się mój już po roku znudził. :D :lol:

To czas na zmianę ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2010 11:11

Ja mam zestaw bardzo głośnomówiący, moją żonę :lol: :lol: :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone