mab napisał(a):Ten model jest kompaktem z niewymiennym obiektywem stad masz tylko jedna mozliwosc dokupic dedykowany przez Sony telekonwerter
Bodzioch Marek napisał(a):z reguły wszelkie telekonertery itp wynalazki to lekko mowiac koopa jest...choc moge w tym przypadku sie mylic.Wszystko zalezy tez od efektu jaki chcesz uzyskac. generalnie przy krajobrazach o wiele mniej uzywa sie tele. Czesciej szerokosci. Przy t
elekonwerterach tracisz równiez swiatło.
Dziekuję .Czytam właśnie rózne posty i chyba skorzystammab napisał(a):Ten model aparatu ma 10X zoom...od szerokiego kąta do teleobiektywu wiec na moj gust 90% zdjec jestes w stanie wykonac bez dodatkowego konwertera. Jesli chcesz cos poprawic to rozejrzyj sie za filtrami np UV lub polaryzacyjnym... to naprawde moze Ci sie przydac w CRO:)
agniecha0103 napisał(a):Będę porostu narazie pstrykać zdięcia tym co mam aby go dokładnie poznać
Leszek Skupin napisał(a):Jeśli masz najprostsze przejściówki po kilka zł za szt. to może być problem z ostrzeniem na nieskończoność... tzn będziesz mógł ostrość łapać zaledwie w niewielkim zakresie... coś do ok 10 m... ja tak mam w przypadku M42/NIKON
Powrót do FotoCroClub - dyskusja