Drut napisał(a):A4 1,8T 220KM w trzy osoby a on w 5 osób, wiem wiem on miał wiekszą masę ale nie oto mi chodziło
Wybacz, ale nie wierzę w te 6l.
Drut napisał(a):A4 1,8T 220KM w trzy osoby a on w 5 osób, wiem wiem on miał wiekszą masę ale nie oto mi chodziło
Drut napisał(a):Nie musisz, Ale nie oto mi chodziło co ile pali , A oto żeby autor tego wątku obojetnie co nie wynajmie niech dobrze poczyta warunki najmu i co będzie jak fura stanie albo coś innego czego mu nie życze ! A napewno udanych wakacji i szerokości
bigredone napisał(a):Drut napisał(a):A4 1,8T 220KM w trzy osoby a on w 5 osób, wiem wiem on miał wiekszą masę ale nie oto mi chodziło
karoka65 napisał(a):bigredone napisał(a):Drut napisał(a):A4 1,8T 220KM w trzy osoby a on w 5 osób, wiem wiem on miał wiekszą masę ale nie oto mi chodziło
Jeśli skrzynia manualna to znowu ja jestem w stanie uwierzyć, automat nigdy.
Sprawdziłem swoje auto dwa lata temu jadąc do Orebica, przy spokojnej jeździe bez korków 4 osoby + pełny bagażnik BMW X3 silnik 3L, 218KM skrzynka manual spaliło 5,94l/100km, jeżdżąc na miejscu krótkie odcinki wciągnie około 6,5 do 6,7, jak zaszalejesz 7,5 do 7,7 max ale to już trzeba bardzo się starać
Ten sam silnik +skrzynia w automacie wciąga po 11 i lepiej.
Syn ma e46 z 3L silniczkiem ( 184KM ) jeszcze nigdy nie spalił 7-ki, przeważnie około 6,5 do 6,7 drugi natomiast ma e39 w kobiaku i silnik 2L ( 136KM ) pali to samo co ta e46 z 3 litrowym, tyle że 5-tka cięższa i kombi.
bigredone napisał(a):To chyba nie przekraczając 100 km/h. No, trzeba wierzyć ludziom, ale kolega pisał wyżej, że jechał z Kugą, która paliła pod 10 l. A tyle pali Kuga jeśli się ją mocno "ciśnie". Więc nie mógł jechać tempem spacerowym.
edit. teraz dopiero skojarzyłem, że ty karoka65 jechałeś dieslem, a pisaliśmy o spalaniu 1,8 T 220 KM, ale benzynowym.
shrek napisał(a):Przepraszam, ale wracając do tematu, to lepiej wybrać tego diesla 1,6 100 KM
Czy benzynę 1,2 110 KM
dareks20 napisał(a):Boże co za wydumki teraz produkują 1.2 110 km. To nie ma prawa dlugo chodzić sprawnie. Pewnie przy 100 km/h ze 4.5 tyś obrotów. Niedługo nie będzie już prawdziwych samochodów A szkoda
anlama napisał(a):Od kiedy to automat pali więcej niż manual??? Albo ktoś jeździć nie potrafi albo to teorie typu "kumpel kumpla mi mówił, że...."
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi