Zdecydowanie w trasie lepiej sprawdzi się diesel. Ma wyższy moment i pojemnosć. W zasadzie nie ma nad czym się zastanawiać. Koszta wynajmu w zasadzie takie same.
Ja brałbym diesla.
dareks20 napisał(a):Boże co za wydumki teraz produkują 1.2 110 km. To nie ma prawa dlugo chodzić sprawnie. Pewnie przy 100 km/h ze 4.5 tyś obrotów. Niedługo nie będzie już prawdziwych samochodów A szkoda
Pieronski Hanys napisał(a):Jeżeli auto na dalszy wyjazd, tylko diesel.
shrek napisał(a):Nie wiem czy będzie jakaś różnica w spalaniu pomiędzy benzyną a dieslem
Andrzej3777 napisał(a):Co prawda nie znam akurat tych silników Ale jechałem do Chorwacji mondeo 2.0 tdi A ostatnio właśnie skoda z małym w ysmiewanym przez niektórych 1.2 tsi 110km i szczerze ten drugi mały silniczek jak dla mnie wymiata większego ropniaka.Spalanie wachalo się od 5.5 do 6.2 obroty przy 130km/h 2.5 tyś i bardzo elastyczny.
Drut napisał(a):Ja bym się zastanowił nad tym gdzie jest najbliższy serwis i jakie masz ubezpieczenie. 2015 rok nieznaczy że dojedzie też potrafi się zepsuć, i w dodatku z wypozyczalni gdzie raczej oszczędzają na przeglądach bo to kosztuje. Ja w zeszłym roku moją benzynką jechałem z Fordem Kugą 2,0 tdci 170 KM która wbrew pozorom żarła prawie 10 litrów na trasie a u mnie 6 litrów. Taka moja sugestia . Poczytaj dwa razy warunki tej wypozyczalni!!!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi