szaki17 napisał(a):Przed wejsciem do wody napluj do środka i rozetrzyj po szybce,następnie wypłucz,zapobiega to parowaniu.Miłego nurania.
Witam
Rozumiem ze szukasz ABC czegos do ponurania w tzw freedivingu.
Ploecam generalnie profesjonalny sprzęcik jak kupisz taki to starczy na lata i
dużo lepszy komforcik zabawy.
Ploecam generalnie profesjonalny sprzęcik jak kupisz taki to starczy na lata i
dużo lepszy komforcik zabawy.
Witam,dobra rada doswiadczonego nurasa,przy zakupie maseczki przyłuż ją do twarzy(bez zakładania paska) i spróbuj wciągnąć nosem powietrze,jak się nie da to maska będzie pasować, gdy pociągniesz powietrze( maska nie na twoją twarz)spróbuj innej.Przed wejsciem do wody napluj do środka i rozetrzyj po szybce,następnie wypłucz,zapobiega to parowaniu.
Mam pytanie jeszcze odnośnie tzw.freedivingu , czy to oznacza ,że można się zanużać całkowicie pod wodę i oddychać przez taką fajkę z zaworkami?Nigdy się tym nie interesowałem ,wiec proszę o wyrozumiałość.
I jeszcze jak wygląda sprawa zakupu,lepiej u nas kupić ,czy tam na miejscu?
Arekopole-jak w trakcie pływania szkła ci zaparują i będziesz sie bardzo wściekal,dlaczego,wtedy wypróbuj to "czarodziejskie zaklęcie".(tak na marginesie nurkuje już 16 lat i od początku korzystam,i wszyscy znani mi nurasy,z tego zaklecia więc się nie obrażam).brzmi to jak czarodziejskie zaklęcia
ArekOpole@30 napisał(a):szaki17 napisał(a):Przed wejsciem do wody napluj do środka i rozetrzyj po szybce,następnie wypłucz,zapobiega to parowaniu.Miłego nurania.
He he he he nie obraź się Szaki ale brzmi to jak czarodziejskie zaklęcia (jak ten kominiarz he he he). Ale z pewnościa spróbuję tego w cro, też jestem adeptem tej pasji (śledziłem już wcześniejszy dłuuuugi wątek o nurkowaniu w cro )tak na marginesie warto przeglądac archiv
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...