Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki ruch w piątek??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anusia
Croentuzjasta
Jaki ruch w piątek??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 28.08.2006 23:55

witam i mam do was małe pytanko :) a mianowicie, planujemy wyjechać z Zawiercia do Baska Voda w czwartek ok. 9 rano 31 wrzesnia. W związku z tym przez Cro będziemy jechać w piatek, może do 15 -16, bo o tej godz chcielibyśmy być już na miejscu. I tu się pojawia moje pytanie: czy duzy jest ruch na drogach w piątek, czy mamy spodziewac się korków?? pozdrawiam
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 29.08.2006 06:29

W sezonie na pewno, temat wielokrotnie poruszany na forum. Czy na pograniczu wakacji i jesieni tego nie wiem, ale sądzę, że nie możecie liczyć na luźny przejazd.
kulas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulas » 29.08.2006 07:17

Witam !

To ja sie dolacze do tego watku.

Chodzi o wyjazd w polowie wrzesnia. Bede podrozowal w nocy przez Czechy, Austrie, Słowenie. Do Chorwacji powinienem wjechac nad ranem, okolo 5-6. Bede mial jakies problemy w drodze z przekroczeniem grani albo zatankowaniem LPG. Chodzi mi o godziny otwarcia tych punktow. Ma ktos jakies doswiadczenia. Jade pierwszy raz i w Czechach i Austri nie przewiduje problemow. Reszta jest dla mnie niewiadoma.

Bede wdzieczny za informacje.

Pzdr
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 29.08.2006 10:10

pierwsza stacja lpg całodobowa przy autostradzie A1 na 17km Destinec, następny Dobra 78km, potem Zir 201km, następny Jasenice 240km, ostatni Kozjak 369km wszystkie całodobowe, mozna płacić kartą, warto bo najlepszy przelicznik
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.08.2006 10:55

nie zabierałem dotąd głosu na temat korków, bo sądziłem, że coś ze mną nie tak :) - w korkach w Kro nie stałem nigdy ... i tu załączniki:

- oprócz koreczka powypadkowego (to się może zdarzyć wszędzie i zawsze) w drodze ze Stonu na Dubrownik
- za Mariborem (ale to przecież nie Kro :)), bo przebudowy były
- no i raz w Wiedniu (ale tu już nikt nie ma wątpliwości, że to nie Kro)
- no i jechałem raz 9 godzin z Łodzi do Gdańska i omal nie wyrwałem ze wściekłości kierownicy ...

Reguła: staram się nie wsiadać do auta w sobotę!
Do Kro dojeżdżam w piątek, w sobotę rano witam się z gospodarzami :) (po noclegu "gdzieś indziej" :)

pozdrov, Krystof
kulas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulas » 29.08.2006 11:08

j23 napisał(a):pierwsza stacja lpg całodobowa przy autostradzie A1 na 17km Destinec, następny Dobra 78km, potem Zir 201km, następny Jasenice 240km, ostatni Kozjak 369km wszystkie całodobowe, mozna płacić kartą, warto bo najlepszy przelicznik

Dzieks
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 29.08.2006 11:13

Oki, dzieki za odpowiedzi. Szczerze mówiąc miałam nadzieje, że w piatek do południa to aż takiedo korka nie będzie, ze względu że wiekszość osób rusza z polski dopiero w piatek lub w sobote. No ale trudno, pozyjemy, zobaczymy, pozdro
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.08.2006 11:14

i ja też miałbym taką nadzieję, Anusiu :) k.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 29.08.2006 11:15

Witam
Dużo informacji i opinii na temat piątkowego przejazdu do Chorwacji zawartych jest w tym wątku:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=125 ... sc&start=0

Rafał
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 29.08.2006 12:34

niestety bywa różnie przejrzałem kupe opini kiedy jechać i tunele i cała trasa piękna
w poniedziałek 14 sierpnia o 10rano w Omisiu po 16 godzinach jazdy 3 godziny w korku ... no nie będe się wyrażał .. a korek w sumie bez powodu.Po prostu korek i już ( często tam jest niestety )
A Kapela i Rok nawet śladu auta nie było pustawe drogi.
I uważajcie na tubylców - chamstwo kierowców bo to nie jest brak kultury -to jest czyste CHAMSTWO jak oni jeżdżą
pj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pj » 29.08.2006 14:03

zibek napisał(a):niestety bywa różnie przejrzałem kupe opini kiedy jechać i tunele i cała trasa piękna
w poniedziałek 14 sierpnia o 10rano w Omisiu po 16 godzinach jazdy 3 godziny w korku ... no nie będe się wyrażał .. a korek w sumie bez powodu.Po prostu korek i już ( często tam jest niestety )
A Kapela i Rok nawet śladu auta nie było pustawe drogi.
I uważajcie na tubylców - chamstwo kierowców bo to nie jest brak kultury -to jest czyste CHAMSTWO jak oni jeżdżą

No wybacz ale chamstwo to jest dopiero w Polsce, a w szczególności na gierkówce.
pj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pj » 29.08.2006 14:27

Anusia napisał(a):witam i mam do was małe pytanko :) a mianowicie, planujemy wyjechać z Zawiercia do Baska Voda w czwartek ok. 9 rano 31 wrzesnia. W związku z tym przez Cro będziemy jechać w piatek, może do 15 -16, bo o tej godz chcielibyśmy być już na miejscu. I tu się pojawia moje pytanie: czy duzy jest ruch na drogach w piątek, czy mamy spodziewac się korków?? pozdrawiam

Tylko broń Boże nie skuś się na drogę przez Zwardoń.
Poprostu masakra, same dziury i objazdy, a do tego musisz przebić się przez 2 miasta(B-B i Żywiec).U słowaków za nim dojedziesz do głównej trasy w okolicach Ćacdcy czły czas 60 km. Co prawda robią po naszej i słowackiej stronie autostradę ale potrwa to chyba kilka lat. Jedź przez Cieszyn.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone