Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki rejon Chorwacji najlepiej wybrać?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
six
Jaki rejon Chorwacji najlepiej wybrać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) six » 13.02.2003 22:38

Byłem już w okolicy zadaru lecz nie było tam zbyt przyjemnie. :? Nie wiem gdzie teraz pojechać bo tylko tam byłem.Gdzie są dobre piaszczyste
plaże i nie ma jeżowców ani najlepiej Niemców bo mam ich po prostu dosyć :evil: :evil: :evil: :evil:
bolski

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolski » 13.02.2003 22:40

Jedź najlepiej w okolice Dubrownika jest tam najdrożej lecz najlepiej. No i mniej jeżowców, (a może i Niemców się nie spotka).
Mac
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mac » 14.02.2003 22:56

polecam okolice Omisa jest super. Co prawda brak tam Niemców ale za to Czesi są pod dostatkiem :D . W okolicach Makarskiej też jest w czym wybierać 8) . pozdrawiam maciej
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 15.02.2003 17:22

Najładniej jest na Makarskiej Riwierze , wyspie Hwar , rejon wokół Dubrownika też jest piękny.Druga sprawa to piaszczyste plaże, których w Chorwacji nie ma !!!!!!!, a jeśli są jest to piasek nawieziony, który wyglada jak piasek po płukaniu betoniarki. Albo pokochasz plaże kamieniste i będziesz patrzył na przezroczystą nie zmonconą piaskiem wodę albo pozostaje ci jechac do Włoch, Hiszpani itd. Co do narodowości turystów to nie mam zdania ponieważ :papa: nikt mi nigdy nie przeszkadza, nawet jakbyby był zielony.
Pozdrawiam Grażyna :lol:
Tuszpas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tuszpas » 17.02.2003 07:37

six napisał(a):Byłem już w okolicy zadaru lecz nie było tam zbyt przyjemnie. :? Nie wiem gdzie teraz pojechać bo tylko tam byłem.Gdzie są dobre piaszczyste
plaże i nie ma jeżowców ani najlepiej Niemców bo mam ich po prostu dosyć :evil: :evil: :evil: :evil:

Omis, Wyspa Brac i wiele innych w ktorych nie bylem :wink:

Pozdrawiam:
Marek
kacper

Nieprzeczytany postnapisał(a) kacper » 17.02.2003 18:27

polecam wyspe murter, bardzo ladnie niedroge i fajne campingi jezeli ktos lubi, morze jest bardzo czyste oraz cieple
bylem widzialem az 4 razy
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 19.02.2003 15:57

Tyle jest odpowiedzi ilu uczestników na forum. Trochę musisz pobuszować w historii tutejszych postów.
Oczywiście znajdziesz też piaszczyste plaże, ale trudno je porównać z bałtyckimi. Nawieziony piach? W takich ilościach, niby skąd z Wisły i kto niby miałby to zrobić, czasami jest tam gorąco, a wtedy robić się nie chce.
Jeżowce są tam gdzie nie ma ludzi. Ludzie są na plaży. Plaże są przy campingach, hotelach i w miastach. Niemcy są tam gdzie jest czysto.
Z kimś lub z czymś trzeba się pogodzić.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 22.02.2003 21:54

six napisał(a):Byłem już w okolicy zadaru lecz nie było tam zbyt przyjemnie. :? Nie wiem gdzie teraz pojechać bo tylko tam byłem.Gdzie są dobre piaszczyste

Hej

A nam się podobało w okolicy Zadaru (np. Nin). Mieszkaliśmy w apt. Planika, po sezonie, zero ludzi, czysto, spokojnie i cieplusieńko. poza tym- nie przeszkadzają mi żwirowe plaże, ponieważ woda z reguły jest nad taką plażą krystalicznie czysta. W przeciwieństwie do plaż piaszczystych "po chorwacku" czyli z grubym piachem, który mąci wodę.
pozdrawiam

Iwona
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 02.03.2003 12:40

kacper napisał(a):polecam wyspe murter, bardzo ladnie niedroge i fajne campingi jezeli ktos lubi, morze jest bardzo czyste oraz cieple
bylem widzialem az 4 razy

To ja mam pytanie - słyszałem, że generalnie na wyspach jest drożej, niż na lądzie stałym. Czy Kolega to potwierdza, czy też nie jest aż tak źle? :D

Pozdrawiam,
J.
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 02.03.2003 13:04

Nie jestem kolegą ale odpowiem według mnie na wyspch nie jest drożej a apartamenty są nawet tańsze.A jeśli chodzi o wyspę Muter to już wogóle nie poniwaz odpada nawet koszt promu ponieważ jest ona połaczona z lądem mostem.Moim zdaniem im dalej na południe tym taniej np ten sam dzień Trigor pomidory 15 Kun 60 km przed Dubrownikiem 10 Kun, Korcula 12 Kun
Pozdrawiam Grażyna :papa:
bokska
Wakacje w chorwacji - pogląd

Nieprzeczytany postnapisał(a) bokska » 22.05.2003 08:37

Byłem przez 3 lata w sukoszanie koło zadaru - nie bardzo, kiepskie plaże, mało knajpek, ale ludzie ok, potem przed splitem - podora czy coś takiego - jakoś było brudno a czesi i niemcy to osobna historia, ostatnio 20 km za makarską w stronę dubrownika, super przyroda i plaże (kamień), ale ta czystość i nurkowanie z maską odlot, jedyny minus to brak fajnych miasteczek wokoło (takich jak trogir, szibenik, biograg), plus to blisko na hwar który jest miejscem bogów, choć w zeszłym roku uciekałem autem przed pożarem w czerwcu początek lipca.
Teraz jadę znowu gdzieś w okolice splitu mam tam upatrzone małe miasteczko z odkrytym wiokiem na morze
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Szczery

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szczery » 23.05.2003 10:37

Najlepiej jeśli masz jakiekolwiek wymagania omijaj Chorwację dużym łukiem. Generalna zasada w Chorwacji wszystko ładnie wygląda z dużej odległości (np. z magistrali) im bliżej tym gorzej, a nad samą wodą dno.
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 23.05.2003 12:50

Szczery napisał(a):Najlepiej jeśli masz jakiekolwiek wymagania omijaj Chorwację dużym łukiem. Generalna zasada w Chorwacji wszystko ładnie wygląda z dużej odległości (np. z magistrali) im bliżej tym gorzej, a nad samą wodą dno.
:wink: Witaj sczery!!!!
Moje pytanie do ciebie :?: co ci sie strasznago stało w czasie pobytu w Chorwacji ,jestem bardzo ciekawska dlaczego ci tak zle została w pamieci Chorwacja :?: napewno na forum wszystkich to interesuje.Z gory dziekuje za odpowiedz. :roll:
rysiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek » 23.05.2003 16:12

Szczery napisał(a):Najlepiej jeśli masz jakiekolwiek wymagania omijaj Chorwację dużym łukiem. Generalna zasada w Chorwacji wszystko ładnie wygląda z dużej odległości (np. z magistrali) im bliżej tym gorzej, a nad samą wodą dno.

szczery !
O jakiej Ty Chorwacji piszesz ?
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 23.05.2003 19:43

Nie dajmy się tak łatwo sprowokować.

I.
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone