Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki rejon Chorwacji najlepiej wybrać?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SylwiaMM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SylwiaMM » 13.06.2003 12:54

Taki jaki Tobie odpowiada najbardziej :) Ile ludzie tyle poglądów, ja byłam na oplutej przez wszystkich Istrii i znalazłam tam swoje najpiękniejsze miejsce na ziemi :) Nie ma znaczenia co się komu podoba, jeden lubi włóczenie się po ruinach, drugi jachty a ktoś inny gwarne plaże. Mim zdaniem trzeba takie ukochane miejsce znaleźć samemu, metodą biblijną "Szukajcie a znajdziecie" :) Pozdrawiam
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 13.06.2003 14:09

SylwiaMM napisał(a):Taki jaki Tobie odpowiada najbardziej :) Ile ludzie tyle poglądów, ja byłam na oplutej przez wszystkich Istrii i znalazłam tam swoje najpiękniejsze miejsce na ziemi :) Nie ma znaczenia co się komu podoba, jeden lubi włóczenie się po ruinach, drugi jachty a ktoś inny gwarne plaże. Mim zdaniem trzeba takie ukochane miejsce znaleźć samemu, metodą biblijną "Szukajcie a znajdziecie" :) Pozdrawiam

Amen.
Bozena Kljakovic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljakovic » 13.06.2003 19:46

jarwoj napisał(a):
SylwiaMM napisał(a):Taki jaki Tobie odpowiada najbardziej :) Ile ludzie tyle poglądów, ja byłam na oplutej przez wszystkich Istrii i znalazłam tam swoje najpiękniejsze miejsce na ziemi :) Nie ma znaczenia co się komu podoba, jeden lubi włóczenie się po ruinach, drugi jachty a ktoś inny gwarne plaże. Mim zdaniem trzeba takie ukochane miejsce znaleźć samemu, metodą biblijną "Szukajcie a znajdziecie" :) Pozdrawiam

Amen.
:D :D witaj
Jestes wspaniały dozo,dozo ,dozo pozdrowien ze Splitu :!: :!: :!:
DarekJ
Jeżowce tam gdzie czysta woda

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 17.06.2003 08:04

jarwoj napisał(a):Tyle jest odpowiedzi ilu uczestników na forum. Trochę musisz pobuszować w historii tutejszych postów.
Oczywiście znajdziesz też piaszczyste plaże, ale trudno je porównać z bałtyckimi. Nawieziony piach? W takich ilościach, niby skąd z Wisły i kto niby miałby to zrobić, czasami jest tam gorąco, a wtedy robić się nie chce.
Jeżowce są tam gdzie nie ma ludzi. Ludzie są na plaży. Plaże są przy campingach, hotelach i w miastach. Niemcy są tam gdzie jest czysto.
Z kimś lub z czymś trzeba się pogodzić.

Im czystrza woda tym wiecej jeżowców i innych gatunków fauny morskiej.
Jeżeli znajdujecie miejsca gdzie nie ma jeżowców to tam nastąpiła degradacja środowiska wodnego.
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 27.06.2003 14:32

ja nie rozumiem ludzi którzy uwazaja ze Chorwacje nalezy omijać !!! ja osobiście uwielbiam ten kraj !!! do szcerego : moze wypoczywałeś w kanale portowym w Riece ????? współczujemy !!! :roll:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 27.06.2003 14:55

Dawno nie było żadnego prowokatora i zbyt szybko dajemy się nabierać.
A co do zasadniczego pytania to ja zawsze polecam Dalmacje i to czym dalej na połódnie tym lepiej. Tak czy inaczej nie wiem czy znajdziesz gdzieś miejsce gdzie w ogóle nie ma Niemców.
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 27.06.2003 16:26

Łukasz a wiesz może jaki jest camp 20 km. za CAVTAT ?? to jest miejscowość MOLUNAT byłeś tam może ?? :?:
mikolaj
NIE-szczery

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikolaj » 30.06.2003 13:55

Szczery napisał(a):Najlepiej jeśli masz jakiekolwiek wymagania omijaj Chorwację dużym łukiem. Generalna zasada w Chorwacji wszystko ładnie wygląda z dużej odległości (np. z magistrali) im bliżej tym gorzej, a nad samą wodą dno.

TOTALNA BZDURA!!! 8) :lol:
byłem w CRO 2x z róznymi ludźmi, wszyscy i w większym gronie w tym roku znowu tam jedziemy. Rozmawiałem też z przyjezdnymi z różnych krajów, w tym z obieżyświatmi i wszyscy chwalili. Wspaniali ludzie, przyjazny klimat, przepiękne widoki i ceny do przyjęcia. Ty chyba nie żyjesz w RP lecz w chmurach
arti

Nieprzeczytany postnapisał(a) arti » 03.07.2003 13:13

Byłem dwa lata temu w Chorwacji wspaniały klimat, ciepłe morze i wspaniali ludzie. W zeszłym roku byłem w Hiszpanii, ale Chorwacja sto razy bardziej mi się podoba, dlatego za tydzień znów się tam wybiera.
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 03.07.2003 17:19

arti napisał(a):Byłem dwa lata temu w Chorwacji wspaniały klimat, ciepłe morze i wspaniali ludzie. W zeszłym roku byłem w Hiszpanii, ale Chorwacja sto razy bardziej mi się podoba, dlatego za tydzień znów się tam wybiera.

my tez byliśmy w Hiszpanii nie daleko barcelony (Calella) na Costa Brava niby camp w ogrodzie botanicznym basen korty i własna plaża , ale to wszystko nie oddaje uroku południowej Dalmacji . W tym roku również jedziemy do Cro. na hvar i w ok. dubrovnika to już za tydzień jedziemy 11.07 może sie spotkamy adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :wink: :!:
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 05.07.2003 07:30

Myślę ,że najpiękniejsza jest Riviera Makarska i okolice Dubrownika.Piękne też są wyspy.Zresztą to wszystko to rzecz względna i kwestia gustu.
Co do jakiegoś porównania plaże CRO (przyroda i całe otoczenie) :
mam ciotkę o trochę zasobniejszym portfelu niż przeciętny,bywała na Copa Cabana (Brazylia),Hawaje ,Cancun (Meksyk).
Wybrała malowniczą Dalmację. Coś w tym chyba jest.
:roll:
bonczek
Turysta
Re: Wakacje w chorwacji - pogląd

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonczek » 07.07.2003 21:26

bokska napisał(a):Byłem przez 3 lata w sukoszanie koło zadaru - nie bardzo, kiepskie plaże, mało knajpek, ale ludzie ok, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

ja rowniez bylam w sukosanie i uwazam ze jest co najmniej dobrze :) a od niemcow i czechow to naprawde ciezko uciec :? chociaz moze nie jest z nimi az tak zle. ciekawa jestem czy sa miasteczka gdzie mozna spotkac przede wszystkim polakow...
jaromir
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaromir » 17.07.2003 08:59

six napisał(a):Byłem już w okolicy zadaru lecz nie było tam zbyt przyjemnie. :? Nie wiem gdzie teraz pojechać bo tylko tam byłem.Gdzie są dobre piaszczyste
plaże i nie ma jeżowców ani najlepiej Niemców bo mam ich po prostu dosyć :evil: :evil: :evil: :evil:

Witam!
W czerwcu wróciłem z Podgory - Riviera Makarska. Polecam gorąco, szczególnie skaliste plaże i zatoczki między Podgorą a Tucepi albo okolice Draśnic, też ładne skałki i małe zatoczki. Oczywiście czysta woda, idealne warunki do amatorskiego nurkowania. Jaromir.
Moja
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Moja » 21.04.2009 08:21

Ja też potwierdzam: im dalej na południe, tym piękniej:) :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Jaki rejon Chorwacji najlepiej wybrać? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone