Rafał K napisał(a):rybolow napisał(a):Ja chciałbym prosić o prostą poradę, co kupić w cenie ok. 2,5 tys zł. Z góry dziękuję!
18-200 IS - najlepszy obiektyw jak się (jeszcze) nie wie, czego się chce Taki, żeby się wyszumieć, tudzież rozeznać.
Polar (hoya, marumi) z dobrymi powłokami, co by się czyścił łatwo. Odradzam tylko cokina - jego obsługa - te holdery, pierścienie... perwersja.
weldon napisał(a):Rafał K napisał(a):... ja nie wnikam)
Ja wiem Rafał, ze on po prostu potrzebuje adresu sklepu i numeru towaru, ale nawet nie wiemy, czy jego żona, przypadkiem, już takiego szkła nie posiada i czy, na przykład, nie potrzebuje jasnej, portretowej stałki, bo lubi focić dzieci, albo rybiego oka, bo lubi architekturę
Mz powinien chociaż obadać, jakie szkła już żona ma i jakie tematy fotografuje.
Rafał K napisał(a):rybolow napisał(a):Ja chciałbym prosić o prostą poradę, co kupić w cenie ok. 2,5 tys zł. Z góry dziękuję!
18-200 IS - najlepszy obiektyw jak się (jeszcze) nie wie, czego się chce Taki, żeby się wyszumieć, tudzież rozeznać.
Polar (hoya, marumi) z dobrymi powłokami, co by się czyścił łatwo. Odradzam tylko cokina - jego obsługa - te holdery, pierścienie... perwersja.
weldon napisał(a):
Kolor fonta[/color]
rybolow napisał(a):Za Wikipedią:
W języku potocznym pojęcie czcionka jest używane niekiedy jako metonimia pojęcia font, który w rzeczywistości jest zestawem czcionek.
Rafles278 napisał(a):Wszysko ok.ale na obecny moment mam do wydania 1600 PLN i to właśnie starczy na Body z kitem.
Z Tamronem to wydatek ok.2200 ale wezme pod uwagę czy nie dołozyć pare zeta.
Uparłem się na A37 również ze względu na filmy 1080p.
Pozdrawiam
Powrót do FotoCroClub - dyskusja