Robert - a Twoja alfa to nie ma przypadkiem stabilizowanej matrycy Jeżeli ma, to tej sigmy z OS bym raczej nie brał
Pzdr
Rafał K napisał(a):Różnica w cenie to raczej tylko ta stabilizacja i napęd hsm - to dość drogie moduły. Jakość fot - jak znam życie - porównywalna, w obydwu pewnie słabsza praca na skrajnych końcach, a lepiej koło środka.
18-200 to generalnie bardzo fajny i praktyczny wakacyjny zakres .
Pzdr
MichelNey napisał(a):Witam, mam pytanie, rozważam zakup lustrzanki zastosowanie: krajobrazy, portrety, zdjęcia okolicznościowe, moda. Przy czym pisząc krajobrazy mam na myśli chodzenie po górach, czasem naprawdę wysokich. Co za tym idzie, sprzęt nie może być za ciężki, ani za bardzo rozbudowany. Najlepsze byłoby coś z funkcją stabilizacji obrazu. Co polecacie?
MichelNey napisał(a):.. zastosowanie: krajobrazy, portrety, zdjęcia okolicznościowe, moda. Przy czym pisząc krajobrazy mam na myśli chodzenie po górach, czasem naprawdę wysokich. Co za tym idzie, sprzęt nie może być za ciężki, ani za bardzo rozbudowany.
LRobert napisał(a):Jeśli idzie o obiektywy to teraz do ALFY coś takiego mi chodzi po głowie SONY 16-50 ze stałym światłem 2,8.
MichelNey napisał(a):Witam, mam pytanie, rozważam zakup lustrzanki zastosowanie: krajobrazy, portrety, zdjęcia okolicznościowe, moda. Przy czym pisząc krajobrazy mam na myśli chodzenie po górach, czasem naprawdę wysokich. Co za tym idzie, sprzęt nie może być za ciężki, ani za bardzo rozbudowany. Najlepsze byłoby coś z funkcją stabilizacji obrazu. Co polecacie?
Powrót do FotoCroClub - dyskusja