longtom napisał(a):Cześć Faamorgana,
Piszę w wątku "obiektywowym", bo widzę, że tu częściej zaglądasz.
Wygląda, że masz kontakty w środowisku Sony, masz jakieś zdanie na temat
Sony alfa 33 i 55 ?
Na stronie klubkm aparat jakiś dyskusji nie wywołał. Recenzji się naczytałem, ale to nie wszystko. Czy na plenerach, które polecałeś Agnieszce "pastwili" się może nad tą alfą?
pzdr
Serwus.
A takie tam kontakty...czasami.
Niestety, nie mam zdania ani nawet wiedzy.
Z bardzo prostej przyczyny- narobiło się tyle nowych modeli, że zwyczajnie nie chce mi się z każdym zapoznawać i odróżniać jeden od drugiego.
Interesują mnie tylko niezbyt skomplikowane w obsłudze, wytrzymałe korpusy, zawierające niezbyt wiele nowinek.
Typu A850 i A900 no i ten wyczekiwany następca A700.
Na plenerach i imprezach SONY - są zawsze dostępne wszystkie aktualnie produkowane modele aparatów (teraz i NEX-y). Każda premiera jest dokładniej omawiana i porównywana. Później zawsze można zapytać, bo chłopaki z Sony Foto Team są dobrze zorientowani w aparatach i technikaliach. SFT zawsze ma egzemplarze testowe dla uczestników. Czasami jednak trzeba albo zapisywać się od razu, albo zaczekać, aż się zwolni aparat/obiektyw, bo chętnych nie brakuje....do tego "pastwienia się".
W ten sposób mamy darmową i dobrą okazję do przetestowania sprzętu jaki nas interesuje (pod dachem i na dworze).
Warunkiem uczestniczenia w takim plenerze całościowo jest jednak zapisanie się do Foto Klubu Alfa (prościutkie), a to z kolei dotyczy posiadaczy jakiegokolwiek aparatu SONY, Minolta, Konica Minolta.
Jednak nikt Cię nie wygoni jak po prostu mając okazję podejdziesz i powiesz, że chciałbyś z bliska zobaczyć, przestrzelić, pomacać, zapoznać się i powołasz się np. na mnie.
Więcej info na
www.forum.sony.pl
(dział DSLR)