napisał(a) demi-duox » 07.03.2012 19:25
Firmę znam ale tego modelu nie. Mam ich inny model z dwoma sypialniami, już nie ma go w ofercie więc nie ma się co o nim rozpisywać. W każdym razie produkcja jest chińska. Konstrukcja jest wg mnie przemyślana. Materiały nie jakieś super hiper ale przyzwoite (polski marabut sprzed ładnych pary lat to jednak inna liga
). Namiot na razie wytrzymał jeden sezon, w tym jedną burzę, bez żadnego uszczerbku. Na wiatr był wystawiony tylko w czasie tej burzy i rozpięcie oraz dociągnięcie wszystkich odciągów wystarczyło żeby nie poleciał, a powierzchnię boczną ma sporą i boczne ściany prawie pionowe (dzięki temu nie zajmuje dużo powierzchni).
Tak patrząc na przywołanego wcześniej outwella i ten o który pytasz to ten pierwszy wydaje się być bardziej dopieszczony ale tez i cena jego chyba sporo wyższa?
Następny Kolega pyta o namiot z decathlona. Mnie on też się podobał do czasu aż nie zobaczyłem go rozłożonego, zresztą przed halą decathlona. Zawiodłem się na wykończeniu, odszyciu, wymiarach - był za niski, tzn tylko w jednym miejscu, na środku przedsionka miał deklarowaną wysokość.
ps. sporo opinii o swoim namiocie znajdziesz na stronie amazon.co.uk, masz tam wystawiony w podobnej cenie coastline 4 delux, który wydaje się ładniejszy