napisał(a) tomr_m » 29.06.2020 09:54
Czyli rozumiem, że polecasz bardziej tego Willwooda (Outwell)? Chyba jedyny, któremu najbliżej do Aspen 500, który wymiarami pasuje do moich oczekiwań.
To jeszcze jedno pytanie do doświadczonego człowieka.
Na tę chwilę posiadam juz kilkuletni namiot Colemana Rock Springs 4. Mam też mały decatlonowski shelter 2.5x2.5 bez ścianek bocznych. Do tej pory nie jeździłem z własną lodówką czy szafką na sprzęt kuchenny, więc jakoś się w tym co mamy mieściłem.
Teraz po kilkuletniej przerwie i powiększeniu rodziny chcę się wybrać z lodówką, szafką, płytą grzewczą, czajnikeim, etc...
Zastanawiam się gdzie to wszystko ustawiać i w co najlepiej zainwestować?
- czy dokupić duży shelter (mam na oku Colemana Event Shelter 3.7x3.7 z dwiema bocznymi ściankami lub jak ktoś na tym forum polecał ze sklapu Jula za ok 350 zł, podobno świetnie się sprawdza) i pod nim poustawiać na stałe
- czy może dokupić większy namiot z większym przedsionkiem i tam to poustawiać?
Nie mam doświadczenia co w przypadku wielkiego wiatru czy deszczu?
Obawiam się czy wiatr nie porozrzuca mi stolika, krzeseł, a wiatro nie zaleje urządzeń elektrycznych?
Co radzicie?
Idealnie by było kupić duży shelter i namiot, ale wolałbym ten plan rozbić na dwa lata, szczególnie że jetem typem człowieka, który jak kupuje to woli kupić porządne na lata niż kiepskie na chwilę.