Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki namiot kupić??-proszę o rady!

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2005 13:14

Obiecuję, że prośba będzie spełniona.
To już mój trzeci waqkacyjny namiot, poprzednio miałem
tzw.domki niestety duże, ciężkie - ale wygodne dłuższy pobyt.
Sam jestem ciekawy jak się "przystosuję" do innego namiotu
i jak się on sprawdzi.
pozdrawiam.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.07.2005 15:33

Fajnie, dzięki.
Mój namiot spisał się w zeszłym roku na piątkę ale muszę sobie zakupić coś mniejszego tak by można było podróżować z plecakiem .... bez autka.
monikaps
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monikaps » 02.07.2005 21:20

Witam wszystkich!
Już się zdecydowaliśmy-kupujemy! Tu Wielkie dzięki dla Alka70-za otwarcie oczu:)- namiot Quechua T6.2.
Nie korzystamy jednak z Allegro gdyz jest tam ten namiocik droższy niż w firmowym sklepie Decathlon.
Tam mamy 2 letnią gwarancję (u sprzedawcy z Allegro roczną), oraz 100 złotych mniej! :D (więc nie zawsze na Allegro musi być taniej!-a może nie musi ale tak mi się zawsze wydawało) i nie płacimy za przesyłkę.
Dziekuje bardzo za wszelkie rady!
Pozdrawiam Monika

Obrazek
Ostatnio edytowano 04.07.2005 06:53 przez monikaps, łącznie edytowano 1 raz
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 02.07.2005 22:01

Cieszę się że mogłem pomóc-fajnie że udało się Wam go kupić taniej i na lepszych warunkach.Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 15.07.2005 12:29

My w tym roku tez kupujemy namiocik... 3-osobowe iglo z duzym przedsionkiem.
Zrobilam rozeznanie i nie chcac (a raczej nie mogac) zaplacic 1.000 zl za Jacka Wolfskina kupilismy HiMountain za 400zl.
Niestety, przy pierwszym probnym rozlozeniu namiotu pekl maszt (a raczej gumka laczaca jego elementy) a poza tym sypialnia okazala sie wszyta odwrotnie niz w katalogu.
Dalo nam to sporo do myslenia, bo co bedzie przy kolejnych rozkladaniach? Czego sie po nim spodziewac?
Wiec zwrocilismy ten namiocik.
I zdecydowalismy sie na Colemana X3 (fajny model: duzy przedsionek, ktory mozna demontowac, jesli nie jest potrzebny). Kupujemy w przyszlym tygodniu:) Kosztuje 729 zl. Ale chyba warto, mam nadzieje. A moze ktos ma taki namiot i moglby sie wypowiedziec? :roll: [/img]
gregoma
Odkrywca
jaki Namiot

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregoma » 15.07.2005 14:30

Witam grupowiczów i chciałbym zareklamować namioty Marabuta ,które są droższe od podobnych produków np campusa ale zdecydowanie lepszej jakości i są produkowane w Polsce a nie w Chinach co podnosi ich jakość.sam urzytkuję Hawaje od dwóch sezonów i jestem zadowolony z wyboru.Jeżeli ktoś chce mieć go przez kilka lat to warto zainwestować 1000zł imieć spokój przez kilka lat.ponadto ze względu na małe dzieci nie jest trudny w montażu i ma sporo miejsca w środku jest piecio osobowy ,ja sam mam rodzinkę trzy osobową.ponadto wysokośc na środku to 190 cm i mozna się spokojnie wyprostować.więcej informacji na stronie producenta.Oczywiście jak ktoś ma kasę to jeszcze jest Jack wolfskin.Pozdrawiam
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 15.07.2005 15:23

Powtorze sie, ale co tam...
W Katowicach w E-Horyzoncie , czy w przez net mozna kupic np;
Chinooka- namicik2-3 os.:
-ma 2 wejscia
- 2 przedsionki
i co wazne: 3,2 kg ze wszystkim! (Jack Wolfskin 699zl)
Mam podobny i jest super (do dzwigania w plecaku tez)
anka123
Podróżnik
namioty firmy Greensize-prosze o rade

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka123 » 16.07.2005 15:01

Znalazłam niezle wyglądający (przynajmniej na zdjęciu) namiot Solaris firmy Greensize. Czy ktoś coś może powiedzieć coś o namiotach tej firmy?
krystek
Cromaniak
Re: jaki Namiot

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 16.07.2005 17:05

gregoma napisał(a):Witam grupowiczów i chciałbym zareklamować namioty Marabuta ,

Zdecydowanie popieram. Też użytkuję już 10 lat 4-os. Hawaje. Jest nie do zdarcia i przyznam się, że go nie oszczędzam, a do tego nie wie, co to znaczy konserwacja. Lekki, po spakowaniu zajmuje mało miejsca w bagażniku, super sprzęt.
Pzdr
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 25.07.2005 13:50

AniaJ. napisał(a):Niestety, przy pierwszym probnym rozlozeniu namiotu pekl maszt (a raczej gumka laczaca jego elementy)

nigdy nie należy wyciągać do siebie tego typu masztu
poprawna technika to wypychanie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.07.2005 18:34

ally napisał(a):Janusz.Jak wrócisz z wyjazdu to ja czekam na relacje na temat tego namiotu :)

Witam ally, wróciłem, spełniam obietnicę
nowy namiot spełnił moje oczekiwania:
-zajmuje mało miejsca w bagażniku
-łatwo i szybko się rozbija i zwija,jest przestronny i funkcjonalny.
-nie przecieka(przeszedł 3-krotny chrzest deszczowy-1 raz przez 2 godz.)
Do plecaka ten naniot jednak sie nie nadaje-waży ok.12 kg.
pozdrawiam
Luke
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luke » 28.07.2005 23:25

Wszelkie poszukiwania namiotu warto zacząć od odrobiny teorii :)
polecam :

http://www.faq.e-gory.pl/namioty.html
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 29.07.2005 15:27

UWAGA--
przeceny w himountain i campusie !!! -naprawdę fajne namioty w fajnych cenach !!!
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 13.06.2008 23:26

Odkopuje trochę ten temat bo sam przymierzam się do zakupu namiotu. I jak na razie jedyne co wiem to że namiot będzie duży, raczej 3 sypialki z czego jedna duża min 3osoby, podobają mi się namioty High Peak typu SanMarino ale zupełnie nie wiem co to za firma może ktoś coś powie na temat tej firmy, bo widzę że namioty tej firmy (przynajmniej te duże) do tanich nie należą?
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Jaki namiot kupić??-proszę o rady! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone