Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki kamping w miescie Hvar na wyspie Hvar?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ludmil
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ludmil » 23.08.2004 09:38

Slyszalem ze z kampingami na Hvarze nie jest najlepiej. Wybieram sie na kurs nurkowy do miasta Hvar. Czy ktos zna i moglby polecic jakis camping w samym miescie lub w bardzo bliskiej okolicy? Chodzi o to, ze na Hvarze będę bez auta i chcialbym, by od miasta do campingu byl to dystans do codziennego krotkiego przejscia na piechote...
Dzieki za info!
PASZCZAKI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) PASZCZAKI » 23.08.2004 12:22

zła wiadomość. Właśnie wróciliśmy z Hvaru - w miejscowości Hvar nie ma kempingu byłobok w miejscowości vira, ale jest nieczynny i zamknięty. Najblizszy kamp jest miejscowości Stari Grad (do tego drogi jak nieszczęście) - ale to kawałek drogi. Dobry i bardzo ładny dla nurków jest Kemping w Sw. Niedieli - tyle, że to jeszcze dalej - przejeżdża sie do niego wąskim tunelem, jakie ceny nie wiem - nie byliśmy, bo to za stromo pod górę i autko zaczęło się grzać (do kitu termostat). Hvar jest piękny, a jego zapachu nie da się opisać - gorąco polecam, choć drogi wąskie i kręte. :D :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 24.08.2004 08:25

Moze ja coś pomogę.
Najbliższy kemp jest w miejscowości Milna( chyba 5km od Hvaru) i z tego co widziałam, nieopodal jest przystanek autobusowy więc bez problemów dostaniesz się do Hvaru. Po drugie jest to kemp jeden z lepszych z tego co się orientuję a zwiedziłam w lipcu kempy na tej wyspie bo równiez spałam pod namiotem. Byłam na kempie w Jagodnej( Lilli) ale jest to spory kawałek drogi do Hvaru więc Ciebie to nie urządza poza tym tam nie ma komunikacji miejskiej.

W Sv. Niedjeli nie ma kempu.Przedmówca mówił o Lilli w Jagodnej. Inne kempy są w moim przekonaniu kiepskie i jeśli miałabym tam zostać to tylko pod przymusem. Fajny kemp jest w Sucuraju ale to już zupełnie nie dla Ciebie. Tak więc podaje link na Milną.

http://www.hvar.hr/mala-milna/eng/index.htm
Ludmil
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ludmil » 24.08.2004 11:17

Witaj,
Dzięki za info. Znałem ten adres www i zamierzałem się właśnie tam zatrzymać, ale jakoś aktualizacja tej strony nie pozwala myśleć, że ten camping jeszcze istnieje :( . To bardzo dobra wiadomość. Rozumiem, że po przybyciu do Hvaru mogę tam się w ciemno bez żadnych rezerwacji udać. Czy mogłabyś ewentualnie napisać jeszcze kilka słów o istniejących tam warunkach sanitarnych i obowiązujących cenach? Jakby chcieć chodzić do Hvaru na piechotę to trzeba iść wzdłuż głównej drogi, czy jest może jakaś ścieżka..nad morzem...?
Pozdrowienia,
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 25.08.2004 16:21

Było kilka słów na forum o tym kempie.Nie sprawdzałam go tak dokładnie więc w szczegółach Ci nie pomge. Przykro mi.
Nie drepatłam też drogą ani ścieżką.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 25.08.2004 16:22

A kemp istnieje na 99%

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone